Santa Cruz SL
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Superlight: de nieuwe Santa Cruz Heckler SL lichtgewicht e-mtb


12 sep 2023

Hij kón natuurlijk niet uitblijven: de nieuwe Santa Cruz Heckler SL lichtgewicht e-mtb. De light e-mtb is dé trend van 2023 en het was niet de vraag óf, maar vooral wanneer het topmerk Santa Cruz zou aanhaken. De nieuwe Heckler SL – wat voluit staat voor Superlight – is het eerste wapenfeit van Santa Cruz.

Santa Cruz Heckler SL met FAZUA Ride 60

Santa Cruz Bicycles is onderdeel van de Pon Bike Group, die sinds dit jaar ook eigenaar is van motorenfabrikant FAZUA. Dat de Heckler SL beschikt over het FAZUA Ride 60 systeem, is dan ook logisch. Standaard beschikt dit systeem over een 430 Wh batterij, maar op verzoek is ook een range extender beschikbaar, goed voor meer dan 600 Wh in totaal. Omdat we bij E-Bike Outdoor al sinds 2017 servicepartner van Fazua zijn, kent de Heckler SL voor ons geen verrassingen.

Voor wie is de Santa Cruz Heckler SL bedoeld?

Santa Cruz Bicycles richt zich met de Heckler SL richt op een brede groep gebruikers. Zowel minder getrainde als prestatiegerichte MTB’ers hebben aan de Heckler SL een lichte en snelle fiets waarop ze zich heerlijk kunnen uitleven. En voor sceptici is het goed dat de Heckler SL de kwaliteit, de subtiele looks en het geruisloze karakter van een conventionele mountainbike heeft.

Santa Cruz SL

Verkrijgbaar in vijf uitvoeringen én met range extender

De nieuwe Santa Cruz Heckler SL komt in vijf verschillende uitvoeringen met carbon. De twee topmodellen hebben een nóg lichter en sterker carbonframe. Alle Heckler SL’s zijn MX-uitgevoerd. Dat betekent een relatief smal 29 inch voorwiel en een wat breder 27,5 inch achterwiel, voor optimale rijeigenschappen. Qua afmontage verraadt de Heckler SL z’n Amerikaanse roots. SRAM-schakeling, RockShox-vering en Maxxis-banden: het zit er allemaal op.

Benchmark in de markt van sportieve fietsen

Verder zijn alle Heckler SL-uitvoeringen gebaseerd op het 150 mm geveerde topframe met het bekende VPP-systeem, waarmee Santa Cruz al jarenlang de benchmark in de markt van sportieve fietsen is. Aan de voorzijde is de veerweg 160 mm, zodat de Heckler SL echt op álle terreinen en ondergronden uit de voeten kan. Dat maakt ook dat de nieuwe Heckler SL voor zoveel doelgroepen geschikt is.

Uitstekende garantievoorwaarden

Ook mooi meegenomen: de Santa Cruz Heckler SL wordt geleverd met uitstekende garantievoorwaarden. Op de frames en de framelagering (pivot bearings) zit bijvoorbeeld levenslange garantie. En in combinatie met Reserve-wielen zit deze garantie ook op de velgen van de wielset. Daarnaast kunt u natuurlijk rekenen op de vertrouwde service waar we bij E-Bike Outdoor om bekendstaan.

Santa Cruz

Een duurzame investering

Op dit moment zijn de exacte prijzen van de Heckler SL nog niet bekend. Naar verwachting wordt de Heckler SL in de S-uitvoering leverbaar vanaf ca. 7.000 euro. Het absolute topmodel XX AXS RSV zal circa 13.000 euro gaan kosten. Van iedere verkochte Heckler SL investeert Santa Cruz 40 dollar rechtstreeks in duurzaamheid. De helft – 20 dollar – wordt geïnvesteerd in onderhoud van MTB-trails wereldwijd, de andere helft gaat haar het E-Bike Battery Recycling Program.

Meer weten over de nieuwe Santa Cruz Heckler SL?

Wilt u graag meer informatie over de nieuwe Santa Cruz Heckler SL? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom in Nunspeet. We nemen graag de tijd om u helemaal op maat te adviseren.