None
Blue diagonal Blue diagonal
None

SPECIALIST IN E-BIKE MOTOREN

BEKIJK ONZE PRODUCTEN
diagonal
Helm icoontje

Wij repareren alle e-bike motoren

Er zijn diverse leveranciers van motoren op het gebied van elektrische sportfietsen. Hieronder benoemen wij de motoren waarmee onze merken zijn uitgerust en waar wij gecertificeerd servicepartner van zijn. Dit zijn de bekendste merken en kwalitatief zeer betrouwbaar. Bovendien is E-Bike Outdoor gespecialiseerd en zeer ervaren in het onderhouden van al deze e-bike midden motoren.


Bosch Performance middenmotor

Dit merk staat door jarenlange ervaring en expertise als zeer betrouwbaar bekend. In 2016 is Bosch voor het groeiende sportieve segment een nieuwe lijn voor middenmotoren gestart. Deze motoren hebben de naam "Performance" gekregen en zijn door het toegenomen koppel (Performance CX 75 Nm) zeer geschikt voor ruig en bergachtig terrein. In combinatie met de verschillende batterijen staan Haibike, Ghost, en Lapierre garant voor urenlang sportief genieten. Vanaf 2019 is de nieuwe Performance CX Gen4 motor gepresenteerd, speciaal voor de elektrische mountainbike. Deze heeft een kracht van 85 Nm en is lichter en compacter dan de vorige Performance CX motor. Ook is hierdoor de montage van een 625 Wh batterij mogelijk voor nog meer fietsplezier. Op dit moment is het Bosch Smart System (BES 3) met een 750 Wh batterij op de markt gebracht. Daarnaast komt Bosch ook met een snelle e-mtb versie van de Performance CX onder de naam Performance CX-Race. Bij Bosch E-Bike Systems staan de ontwikkelingen nooit stil en ook de komende tijd gaan er nog andere motoren op de markt gebracht worden.

HAIBIKE Bosch Performance CX gen 4

Shimano Steps middenmotor

Een belangrijk merk op de markt van elektrische mountainbikes is Shimano met de Shimano Steps serie. Er zijn verschillende Shimano Steps motoren. Voor ons zijn de sportieve varianten het meest belangrijk, zoals de Steps 7000 motor. Maar een enorme grote stap voorwaarts was de E8000 van Shimano. Deze middenmotor wordt in de testen vergeleken met de Performance CX motor van Bosch en heeft een koppel van max 75NM. De Shimano motor kan gekoppeld worden aan de Shimano App waarmee je de motor en schakeling zelf kunt aanpassen. Inmiddels heeft dit merk haar kwaliteit wel bewezen bij onze zeer gewaardeerde Santa Cruz mountainbikes. Vanaf 2020 is er de nieuwe Shimano EP8 middenmotor die speciaal ontwikkeld is voor het elektrische sportfietsen segment. Deze middenmotor heeft een power van 85Nm waardoor het de concurrentie met Bosch makkelijk aan kan. Uiteraard kunt u Shimano motoren in onze werkplaats laten onderhouden en software upgraden.

20221008_121801

Yamaha PW middenmotor

Yamaha produceert al geruime tijd de hoogwaardige 36 Volt middenmotor die exclusief aan onze merken Haibike en Lapierre worden geleverd. Wij zijn zeer tevreden over de prestaties en kwaliteit van de Yamaha PW motoren. E-Bike Outdoor kan u een Haibike en Lapierre e-bike met Yamaha middenmotor dan ook zeker aanbevelen. Er zijn meerdere types Yamaha PW e-bike motoren beschikbaar voor de verschillende sportieve e-bikes. Nieuw in het assortiment is de snelle Yamaha PW-X3 motor speciaal voor E- MTB en E-trekking modellen. Uiteraard kunt u in onze moderne werkplaats met Yamaha e-bike middenmotoren van voorafgaande jaren terecht, zoals de PW en PW-X. Door onze goede contacten met Yamaha Europe kunnen wij de beste service voor uw Yamaha e-bike verlenen. Wij hebben de juiste diagnosetools en onderdelen in huis.

Haibike-Yamaha-PW-X2-motor

Dyname middenmotor

De speciaal voor Rocky Mountain Bikes ontwikkelde Dyname e-bike middenmotoren. Dyname is een geheel andere motor dan alle andere. Dit komt doordat de e-bike motor boven de trapas is geplaatst en de ketting aandrijft. Het gehele systeem heeft van Rocky Mountain de naam Powerplay gekregen. Het grote voordeel is dat het Dyname Powerplay e-bike systeem heel natuurlijk aanvoelt . Het Powerplay systeem heeft een koppel van maar liefst 108Nm en is altijd op voorraad in onze werkplaats Ook voor Dyname Powerplay is E-Bike Outdoor gecertificeerd partner en kunnen wij de beste service en onderdelen leveren.

dyname middenmotor rocky mountain

Fazua middenmotor

De Fazua motor is de meest compacte en lichtste E-MTB motor op de markt. De motor heeft een koppel van 60 NM en geeft je een natuurlijk rijgevoel zonder dat deze zichtbaar is. Het geeft je werkelijk een nieuwe dimensie van elektrisch rijden. De Fazua motor heeft als groot voordeel dat het vrijwel geen weerstand genereert als de motor is gedeactiveerd. Al sinds Fazua in 2017 op de markt kwam met de Ride 50 motor is E-Bike Outdoor gecertificeerd servicepartner. In 2021 is de nieuwe, verbeterde Fazua Ride 60 gepresenteerd en verkrijgbaar in onze merken Haibike, Ghost en Lapierre. Bij een aantal merken bij E-Bike Outdoor zijn diverse elektrische mountainbikes en elektrische racefietsen uitgerust met de nieuwe Fazua Ride 60 middenmotor. Bovendien komen er ook lichte elektrische trekking fietsen met het nieuwe Ride 60 systeem.

FAZUA RIDE 60 motor

TQ middenmotor

Door de Duitse e-bike motorenleverancier TQ is voor Haibike een geheel eigen e-bike systeem ontwikkeld. Onder de naam Flyon is de sterke middenmotor speciaal aangepast voor een Haibike carbon frame. Nu is er door TQ een geheel nieuw, licht systeem ontwikkeld onder de naam HPR 50 voor het light E-MTB segment. Deze is bij onze merken nog niet beschikbaar. Maar bij E-Bike Outdoor gaat het nieuwe TQ HPR systeem uiteraard wel komen. De TQ motoren kunnen wij voorzien van de laatste software in onze moderne werkplaats. Wij beschikken over het diagnosegereedschap van Haibike en TQ, zodat wij de juiste service kunnen verlenen.

91106328_2620459651611280_5162280845586726912_o (2)

Brose Middenmotor

Deze Duitse leverancier heeft door haar jarenlange ervaring in de auto industrie een motor ontwikkeld welke zeer verschilt ten opzichte van andere merken. Bij Brose zit de accu geïntegreerd in de middenmotor. Er wordt gebruik gemaakt van een unieke techniek, waardoor de fietsbeleving perfectie benaderd. De Brose motor tilt elektrisch fietsen naar het hoogste level. Er zijn meerdere type Brose motoren die geschikt zijn voor de diverse type e-bikes.


"Wij zijn gecertificeerd servicepartner van diverse merken, vraag ons naar de mogelijkheden!"


blue_banner.1920x1080 mobile_linear

"Ik adviseer je graag over de e-MTB die bij jouw wensen past. Kom testen voor de beste keuze"


Neem contact met ons op!