FAZUA RIDE 60 motor
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Lichter, sterker, sportiever: de nieuwe FAZUA Ride 60 met 430 Wh batterij


06 mei 2022

Lichter, sterker, sportiever: de nieuwe FAZUA Ride 60 met 430 Wh batterij
Het eerste lichtgewicht e-bike-systeem, de FAZUA Ride 50, heeft een opvolger! De nieuwe FAZUA Ride 60 zet nieuwe maatstaven op diverse fronten. Wij stellen de nieuwe FAZUA Ride 60 dan ook graag aan u voor!


Motor en batterij gescheiden

Het grootste nieuws bij de Ride 60 is dat de motor en de batterij van elkaar gescheiden zijn. Bij de Ride 60 zit de batterij dus niet meer in de motor (drivepack) gemonteerd. Bij de FAZUA Ride 60 is de motor permanent in het frame gemonteerd. Alleen de batterij is er nog uit te halen. Dat betekent onder andere een fraaier ontworpen en beter afgewerkt frame. Bovendien is de Ride 60 met z’n 60 Nm aan power ook nog wat sterker.


Natuurlijke rijbeleving

De nieuwe motor en overbrenging van de FAZUA Ride 60 zijn vast gemonteerd aan de trapas. Dit resulteert, evenals bij zijn voorganger, in een vertrouwde en natuurlijke rijbeleving - één van de sterke punten van FAZUA. Dat heeft de Ride 60 ook te danken aan z’n lage gewicht. De concurrerende Shimano EP8 RS motor in e-bikes als de Orbea Rise en Rise H is bijvoorbeeld al een kilogram zwaarder. Ook de batterij in deze e-MTB’s is een stuk zwaarder, wat de wendbaarheid niet ten goede komt. Wilt u graag een lichte en wendbare e-MTB? Dan is de nieuwe FAZUA Ride 60 beslist een kennismaking waard!

Drie ondersteuningsstanden

Evenals z’n voorganger heeft de nieuwe FAZUA Ride 60 drie ondersteuningsstanden: Breeze, River en Rocket. In de Breeze-stand biedt de motor de lichtste ondersteuning, terwijl u in de Rocket-modus maximaal wordt ondersteund. Deze beide standen bieden constante ondersteuning, in tegenstelling tot de River-modus. In die laatste modus is de ondersteuning afhankelijk van de druk op de pedalen. Vooral op steile tracks is dat erg prettig! Naast deze drie standen is er natuurlijk ook de bekende duw- en loopfunctie.

FAZUA RIDE 60 motor


Vaste en uitneembare batterij

De batterij van de FAZUA Ride 60 is er in twee versies van 430 Wh: een vaste batterij en een uitneembare batterij, die slechts 100 gram zwaarder is. Door de plaatsing van de stekkeraansluiting is de uitneembare batterij met behulp van een handvat alleen naar onderen te verwijderen.


LED Hub-display en Ring Control

In e-MTB’s met FAZUA Ride 60 kan in de bovenbuis een FAZUA LED Hub-display worden gemonteerd. Dit fraaie display geeft met vijf LED’s de accucapaciteit en de mate van ondersteuning aan. Het LED Hub-display is te bedienen met behulp van de Ring Control, een intuïtieve draaigreepschakelaar. Voor een ergonomische en optimale bediening is deze schakelaar vlakbij het handvat geplaatst. Het systeem is grotendeels naar eigen voorkeur te bedienen. Zo kunt u met de Ring Control bijvoorbeeld de verlichting inschakelen. Een aan- / uitschakelaar ontbreekt, omdat het systeem automatisch wordt geactiveerd zodra de fiets in beweging komt.


FAZUA Ride 60 aanpassen

Het FAZUA Ride 60-systeem kunt u eenvoudig aan uw persoonlijke voorkeur aanpassen via de FAZUA App op uw smartphone. Dit verloopt eenvoudig via Bluetooth of ANT+. Een bijzondere gadget van het LED Hub-display is de mogelijkheid om uw fietscomputer of telefoon op te laden. Ideaal bij lange fietstochten of wanneer u op fietsvakantie gaat. U klapt de LED Hub eenvoudig open, waardoor u een USB-C-poort bereikt.


E-bike Outdoor over FAZUA Ride 60

FAZUA biedt fietsfabrikanten met het Ride 60-systeem veel vrijheid en flexibiliteit om fietsen naar hun eigen idee te ontwerpen. De batterij en de motor kunnen immers op verschillende manieren in het frame worden geïntegreerd. Naar verwachting levert dat dan ook prachtige e-racefietsen en e-MTB’s op. Naar verwachting komt FAZUA Ride 60 sowieso beschikbaar op de e-MTB’s van Lapierre. Als premium servicepartner van FAZUA hebben we ook vernomen dat Haibike hoogstwaarschijnlijk e-MTB’s met FAZUA Ride 60 zal presenteren. Naar verwachting verschijnen de eerste modellen met FAZUA Ride 60 eind 2022 in beperkte mate. Uiteraard houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bent u te zijner tijd van harte welkom voor een proefrit!