Lapierre-Overvolt-AM-i-Shimano-2018
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Lapierre Overvolt AMI 2018 met Shimano motor


09 aug 2017

De afdeling Research & Development van Lapierre wordt tegenwoordig geleid door 10x Downhill Wereldkampioen Nicolas Vouilloz, het is dus niet verrassend dat de nieuwste E-MTB's van dit merk veel succes hebben.

Zonder teveel concessies te willen doen moest de stap gezet worden richting de geïntegreerde accu. Het resultaat is de overvolt AMi Shimano, een gloednieuwe ontwikkeling met enkele opvallende eigenschappen. De nieuwe Lapierre Overvolt komt in twee uitvoeringen: één met 160mm veerweg en 27,5+" wielen, en één met 140mm veerweg en 29 " wielen.

De 29" wielen zijn een opvallende eigenschap op de nieuwe Overvolt AMi 29 Shimano, de voordelen zijn duidelijk: ze rollen beter op oneffen ondergrond en geven meer snelheid dan kleinere wielen. Het tweede kenmerk van de Lapierre is de geïntegreerde 500 Wh accu met zogenaamde Snake Power Technology. In tegenstelling tot gewone accu's heeft deze de cellen gesplitst door middel van zes kleinere blokken, die los verbonden zijn. Dit flexibele ontwerp gaf de designer de vrijheid om een buis te ontwerpen met een opening die 70% kleiner is dan een standaard geïntegreerde Shimano accu. De accu is ook 20% kleiner dan Shimano versie, maar met dezelfde capaciteit! De accu kan uiteraard op of uit de fiets geladen worden.

In tegenstelling tot het bekende OST+ veersysteem heeft Lapierre gekozen voor een nieuw 4-draaipunten ontwerp op de Overvolt AMi 29 Shimano. Met een lage positie voor de schokbreker, waardoor zowel het zwaartepunt wordt verlaagd en de remwerking verminderd. Het geïntegreerde accu ontwerp creëert ook ruimte voor een bidon en de overvolt AMi 29 Shimano heeft geometrische overeenkomsten met de conventionele mountainbikes van Lapierre. De geometrie is tamelijk overeenkomstig met een 29er trail bike type, met een balhoofdhoek van 67° en een vrij steile 75,5° zithoek. De steile zithoek zorgt ervoor dat u voldoende gewicht heeft op het voorwiel, zodat u op steile hellingen voldoende druk heeft. De Lapierre overvolt AMi 29 Shimano is dus een echte klimmer en zeer betrouwbaar op technische afdalingen.

De rij-eigenschappen van de Lapierre in combinatie met de Shimano motor zijn een perfecte combinatie!