ALLE TOPMERKEN!

E-bike Outdoor is exclusief dealer van Kalkhoff, Santa CruzFocusHaibike, Lapierre, Ghost, Moustache, Rocky Mountain.

E-MTB EN E-TREKKING FIETS ACCU


De actieradius van een E-MTB of E-trekking fiets accu.
Er is geen onderdeel van de e-bike waarover meer word gesproken dan de accu waarbij de meeste misverstanden gaan over de actieradius. De actieradius wordt door fiets fabrikanten heel vaak beter weergegeven dan in werkelijkheid het geval is. Dit komt omdat hierbij wordt uitgegaan van de meest ideale omstandigheden. De werkelijke actieradius van een E-bike is dus zeer afhankelijk van externe factoren, zoals het gewicht van fiets en berijder, maar ook de manier van rijden. In de praktijk betekent dit: hoeveel ondersteuning wordt er door de fietser gevraagd. Maar ook de ondergrond (rolweerstand), weersomstandigheden (wind en koude) en onderhoud van draaiende delen hebben invloed op uw accu en actieradius. Het wil niet altijd zeggen dat een accu met meer vermogen er ook voor zorgt dat de actieradius van uw e-bike toeneemt. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het soort fiets en motor waarmee de e-bike is uitgerust. Het is vaak zo dat een lichtere accu, die minder stroom verbruikt, ook aan een motor gekoppeld wordt. Laat u dus op voorhand goed informeren over fiets, motor en accu keuze.

E-MTB en E-Trekking fietsen met een geïntegreerde accu
De PowerTube 500 is ontwikkeld voor de Bosch motor en wordt gezien als een volgende stap in de ontwikkeling van accu toepassingen. De nieuwe accu is optisch strakker maar ook praktischer in gebruik. De PowerTube 500 heeft een zeer compact ontwerp en de stevige aluminium behuizing valt direct op. Met een formaat van 349x84x65 mm. wordt de accu in twee uitvoeringen toegepast. De fietsmerken kunnen kiezen uit een iets breder en platter model of een hoger maar slankere uitvoering. De twee verschillende accu's zijn voorzien van verschillende connector layouts, dus ze zijn niet uitwisselbaar. De nieuwe PowerTube 500 weegt slechts 2,8 kg. en is hiermee circa 200 gr. zwaarder dan de externe PowerPack 500. De geïntegreerde accu wordt in al onze merken toegepast die zijn uitgerust met een Bosch motor. Bij E-bike Outdoor gaat het in dit geval om de merken Haibike, Lapierre en Focus bikes. Op dit moment is de maximale capaciteit van een Bosch E-bike accu 625Wh maar er word in de toekomst een 750Wh verwacht.

Accu

Ontwikkelingen op het gebied van E-Bike batterijen
Vanaf 2019 is er veel verandert aan de E-bike accu's en batterijen. De meeste fabrikanten van E-bike motoren hebben nu een accu op de markt gebracht die in het frame gemonteerd kan worden. Hierin in zijn lichte batterijen van 250Wh mogelijk waarbij vooral rekening word gehouden met het gewicht van de sportieve elektrische fiets. Er word natuurlijk ook rekening gehouden met de reikwijdte van de E-bike. Daardoor zijn er nu batterijen met een vermogen van wel 1000Wh waardoor de actieradius toeneemt. Al onze motoren merken zoals Bosch,Shimano, Yamaha, Fazua,TQ, Brose en Dyname maken gebruik van integratie van de E-bike batterij in het frame. Er zijn zelfs systemen waarbij het mogelijk is om een 2de accu te koppelen waardoor u nog langer en verder van uw E-bike kunt genieten. De ontwikkelingen staan natuurlijk niet stil. Als u meer wil weten over de laatste stand van zaken op het gebied van E-bike batterijen neem dan gerust contact met ons op.

Accu tips voor E-MTB of E-trekking fietsen

  • Zorg ervoor dat uw accu zoveel mogelijk op kamertemperatuur blijft, stel deze dus zo min mogelijk bloot aan extreem hoge- of lage temperaturen
  • Gelieve batterij niet opladen bij extreem hoge of lage temperaturen
  • Laat uw accu zo min mogelijk in contact komen met water, gebruik geen hogedruk zodat er geen water in de accu komt
  • Elke accu heeft een vorm van zelf ontlading, dus regelmatig gebruik verlengt de levensduur  
  • Voorkom diep ontladen (helemaal geen stroom meer) want dit kan tot schade van de batterij cellen lijden. Sla uw accu dus niet leeg op maar zorg dus dat deze nog minimaal 25 procent geladen is.
  • Een beschadigde accu niet meer gebruiken. Bij lekkage, gebruik handschoenen en absoluut niet meer vervoeren. 
  • Een E-bike batterij niet onbeheerd, bijvoorbeeld gedurende de nacht, opladen. Dit natuurlijk i.v.m. calamiteiten.

Mocht u vragen hebben over de accu van uw E-bike, neem dan contact met ons op. Wij leveren ook de accu's welke gekoppeld zijn aan de fietsmerken en motoren die wij in ons assortiment hebben.