Haibike AllMtn CF SE
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Volop verkrijgbaar in 2022: elektrische mountainbikes met Bosch BES3


27 okt 2021

Voor modeljaar 2022 heeft Bosch haar nieuwe eBike Smart System 3 geïntroduceerd. E-bike Outdoor heeft voor 2022 een grote hoeveelheid e-mtb’s met dit innovatieve systeem met 750 Wh accu ingekocht. Een enkele fabrikant moet haar modellen nog presenteren, maar de reeds bekende informatie delen we graag alvast met u. Om te beginnen: elektrische mtb’s van Haibike.

Haibike AllMtn CF 8

De Haibike AllMtn CF 8 is een full suspension e-mtb met een 160 mm veerweg. Het model is uitgerust met RockShox dempers, 12-speed SRAM Eagle schakelgroep en Shimano remmen. De wielen (29 inch vóór / 27,5 inch achter) zijn voorzien van de bekende Maxxis Minion banden. Dankzij de zwart-witte kleurstelling heeft de AllMtn CF 8 een prachtige uitstraling.

Haibike AllMtn CF 9

Vergeleken met de CF 8 is de CF 9 nog beter afgemonteerd. Met name de vering maakt het verschil: de CF 9 onderscheidt zich met de uitstekende RockShox Yari RC voorvork. U kunt deze elektrische mountainbike (met onder andere Bosch Kiox 300 display en LED Remote) in twee verschillende kleurstellingen bestellen:

  • Blauw met witte accenten
  • Urban grey met zwarte accenten

Haibike AllMtn CF 11

De absolute eyecatcher is ongetwijfeld de AllMtn CF 11. Z’n Nebular-paarse kleur, afgewisseld met twee kleuren blauw en wit, trekt alle aandacht naar zich toe. Maar ook de afmontage verdient een bijzondere vermelding. Zo is de Haibike AllMtn CF 11 onder meer uitgerust met de volgende hoogwaardige componenten:

  • Shimano XT M8100 Shadow Plus achterderailleur
  • Magura MT5 remmen
  • DT Swiss H1900 wielset
  • RockShox Lyrik Select voorvork

Haibike AllMtn CF SE

Als Special Edition doet de Haibike AllMtn CF SE z’n naam eer aan. Dat begint al bij de prachtige kleurstelling van zwart en grijs met een vleugje rood. Bovendien is de 2022 AllMtn CF SE met BES3 als vlaggenschip van Haibike afgemonteerd met de allerbeste onderdelen:

  • SRAM AXS X01 Eagle groepset (elektronisch en draadloos schakelen)
  • Magura MT7 remmen
  • Mavic E-Deemax wielset
  • RockShox Lyrik Ultimate RC voorvork

    Wij kunnen de wielen en banden voor u tubeless maken, zodat u nóg meer plezier beleeft aan deze fantastische e-mtb!

Lapierre e-mtb’s met Bosch BES3

Ook Lapierre heeft voor modeljaar 2022 diverse elektrische mountainbikes met Bosch CX Gen4 motor en 750 Watt batterij. In de collectie hebben we een aantal full suspension e-mtb’s besteld, waarbij er voor ieder wat wils is.Lapierre Overvolt TR 6.7De Overvolt TR 6.7 heeft een 140 mm veerweg, voorzien van een RockShox voorvork en een eigen LP achterdemper. Dankzij Shimano Deore schakeling, Shimano remmen en een 29 inch wielset is de Overvolt TR 6.7 bij uitstek geschikt voor trails in de lage landen. De opvallend mooie rode kleur is de kers op de taart!

Lapierre Overvolt AM 6.7

De Overvolt AM 6.7 is het langere broertje van de TR 6.7. De afmontage is nagenoeg gelijk, maar de veerweg is 160 mm en de AM 6.7 heeft een mix van 29 inch en 27,5 inch banden. Daardoor is deze e-mtb meer geschikt voor het extremere, ruigere werk. Bovendien is deze e-mtb met een Shimano 11-speed schakelgroep en KMC ketting afgemonteerd.

Lapierre Overvolt AM 7.7

Een Franse e-mtb met een Amerikaanse look, dat is de Overvolt AM 7.7. De opvallende blauwe kleur, SRAM schakeling en remmen, Maxxis-banden en de RockShox ZEB maken van de Overvolt AM 7.7 een volwaardige all mountain e-mtb voor de echte liefhebber.

Lapierre Overvolt AM 8.7

De Overvolt AM 8.7 doet er nog een schepje bovenop. Lapierre heeft deze topfiets voorzien van een geweldige afmontage. Dat begint al bij de Fox 38 Float Performance voorvork, maar ook de kashima-variant van de Float X Performance is present. XT remmen en XT schakeling maken de AM 8.7 helemaal compleet. Naast de hoogwaardige onderdelen onderscheidt deze elektrische mountainbike zich ook door de fraaie oranje kleur.

Lapierre Overvolt AM 75th

In 2021 viert Lapierre haar 75e verjaardag en dat viert het merk met de Overvolt AM 75th. Bij deze elektrische mountainbike is letterlijk alles goud wat er blinkt. De donkere kleurstelling met gouden accenten maakt van deze e-mtb een echte eyecatcher! Ook de kashima-variant van de Fox 38 Float en Fox Float X Factory vering is in goud uitgevoerd. SRAM X01 Eagle en een mooie Mavic Deemax wielset met 75th decals maken de fiets helemaal af. We zijn heel gelukkig dat het is gelukt om deze zeer speciale fiets naar onze winkel te krijgen!

Ghost e-mtb’s met Bosch BES3

In 2022 is E-bike Outdoor ook dealer van het bekende Duitse merk Ghost. Ook dit merk levert e-mtb’s met het Bosch-systeem met 750 Wh batterij. Niet alle modellen zijn echter standaard voorzien van het volledige BES3-systeem. Bij meerdere modellen is het Kiox 300 display optioneel verkrijgbaar. Uiteraard zijn alle door ons geselecteerde modellen wel uitgerust met de 750 Wh accu.

Ghost E-ASX 130 en E-ASX 130 Advanced

De naam zegt het al: de E-ASX is een elektrische mountainbike met een 130 mm veerweg. Het model is afgemonteerd met een Shimano of SRAM 12-speed schakelgroep, RockShox vering en Shimano remmen. Ook de naven in de WTB velgen zijn afkomstig van Shimano. De E-ASX 130 modellen hebben een mix van 29 inch en 27,5 plus banden en zijn verkrijgbaar in meerdere kleurstellingen.

Ghost E-ASX 160 Universal en E-ASX 160 Advanced

Voor de extremere heeft Ghost de ASX 160 modellen, met 160 mm veerweg. Deze fietsen komen perfect tot hun recht in Duitse bikeparks en in de Alpenlanden. De 160 ASX kent een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is voorzien van 12-speed schakeling. Al met al is dit één van onze favoriete e-mtb’s. De Advanced uitvoering springt eruit met zijn complete Fox vering: deze mountainbike is uitgerust met Fox 36 Float EMB voorvork en Fox Float X Performance achterdemper.

Ghost E-RIOT AM CF / AL 160 / 160 Advanced

Voor de echte avonturiers is deze e-mtb met Bosch BES3 in combinatie met een nieuw, extreem RIOT frame. Deze mountainbike is afgemonteerd met SRAM 12-speeld Eagle schakeling en RockShox vering. Het nieuwe Kiox 300 display, de 750 Wh batterij en LED Remote maken van deze bijzondere elektrische mountainbike een echte belevenis. Deze fiets is verkrijgbaar in zwart / oranje of in een kleurstelling met twee tinten blauw.

Conway e-mtb’s met Bosch BES3

Elektrische mountainbikes van Conway zijn nieuw in ons assortiment. Op basis van de overtuigende prijs-kwaliteitverhouding hebben we de twee beste modellen geselecteerd: één hardtail en één full suspension. Deze zijn allebei uitgerust met het BES3 systeem en met de 750 Wh batterij.

Conway Carion S 5.0 hardtail
De Carion S 5.0 hardtail is in meerdere kleurstellingen verkrijgbaar. In 2022 kunt u bij ons zowel de rood-zwarte uitvoering met Kiox 300 display als een frisse blauwe variant bewonderen. Een perfecte keuze voor de liefhebber van een mooie hardtail in combinatie met het BES3-systeem.

Conway Xyron S 4.9 full suspension

Deze Conway full suspension e-mtb onderscheidt zich door een goede afmontage tegen een zeer goede prijs. De afmontage bestaat onder meer uit de Fox 36 Performance voorvork en de Fox Float DPS achterdemper. Dankzij de 150 mm veerweg kunt u met deze elektrische mountainbike overal uit de voeten. Er komt een grote voorraad in diverse kleuren naar onze showroom!

Levering van e-mtb’s met Bosch BES3

Naar verwachting worden de elektrische mountainbikes met het nieuwe Bosch BES3 systeem begin 2022 geleverd. Fabrikanten geven januari 2022 als indicatie, maar door de problematische levering van fietsonderdelen verwachten wij dat het rond april 2022 zal worden. Om zeker te zijn dat u niet misgrijpt, adviseren wij u om uw nieuwe e-mtb op tijd te bestellen. Wij doen er alles aan om uw nieuwe elektrische mountainbike zo snel mogelijk te leveren. Neem voor meer informatie en al uw vragen gerust contact met ons op of bezoek onze showroom in Nunspeet. We staan graag voor u klaar!