Haibike-MY22-Detail-Display-Nduro-7
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Yamaha presenteert nieuwe PW-X3 motor voor e-mtb’s


08 okt 2021

In navolging van Bosch en Shimano komt ook Yamaha met een nieuwe, krachtige motor voor elektrische mountainbikes. De nieuwe PW-X3 is de veelbelovende opvolger van de geprezen PW-X2. Evenals z’n concurrenten levert de motor 85 Nm en dankzij de compacte afmetingen integreert ‘ie prachtig in het frame.

Compacter en lichter

Ten opzichte van de geliefde PW-X2 motor heeft Yamaha de PW-X3 in een aantal opzichten geoptimaliseerd. Zo is de PW-X3 niet alleen 20% compacter dan de PW-X2, maar met een gewicht van 2,8 kg ook 10% lichter. Het resultaat is een lichtvoetiger en wendbaarder rijgedrag.

Nog betere motorrespons

Ook vanbinnen heeft Yamaha de PW-X3 geoptimaliseerd. Ten opzichte van de PW-X2 zijn vooral de elektronica en de sensoren verder verbeterd. Daardoor reageert de PW-X3 nóg adequater en verfijnder op commando’s tijdens het fietsen.

Haibike-MY22-Detail-Display-Nduro-7


PW-X3 vs. PW-X2: de voordelen op een rijtje

Naast bovengenoemde pluspunten heeft de PW-X3 nog een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de PW-X2. We zetten ze overzichtelijk voor u op een rijtje:

 • Verbeterde duwhulp (walk-assist), te bedienen met de nieuwe compacte schakelaar
 • Verbeterde tuningsdetectie en herkenning van snelheid-algoritme
 • Nieuw ontwikkelde, geïntegreerde snelheidssensor
 • Eenvoudige toegang tot bekabeling vanaf de zijkant van de motor
 • Onderhoud mogelijk zonder uitbouw van de motor
 • Constante hoge ondersteuning bij hoge cadans van de berijder
 • Automatische ondersteuningsmodus
 • Bluetooth Low Energy en ANT+ connectiviteit
 • Compatible met fietscomputers van vrijwel alle merken
 • Connectiviteit met apps van derde partijen voor Android en iOS
Haibike-MY22-Detail-Motor-Nduro-7

Onze mening over de PW-X3

De Yamaha PW-X3 rijdt nog sportiever dan zijn voorganger de PW-X2. Maar wat ons als specialist in en liefhebber van e-mtb’s vooral bevalt, is het minimalisme van het nieuwe systeem. Zowel het display als de schakelaar zijn mooi compact, waardoor uw elektrische mountainbike een sportieve uitstraling heeft. Yamaha geeft hiermee aan dat het merk dicht bij de sport wil blijven. Wilt u liever een groot display met meer informatie? Dan kunt u de PW-X3 koppelen aan een app op uw smartphone of verbinding maken met een extern display. De PW-X3 is echt een aanvulling op de e-mtb-markt, zoveel is zeker.

Eindeloos genieten dankzij hoge accucapaciteit en range extender

De e-bikes die komend jaar geleverd kunnen worden met de nieuwe PW-X3 motor zijn allemaal uitgerust met een grote batterij van 630 of zelfs 750 Wh. Doordat de PW-X3 motor bovendien erg efficiënt is, gaat de batterij lang mee en kunt u probleemloos grote afstanden afleggen. Beide batterijen zijn intube-varianten, wat zorgt voor mooie integratie in het frame. De batterijen zijn standaard uitgerust met een 4 Ah acculader. Nieuw bij Haibike is de 360 Wh range extender. Dit is een kleine batterij van 360 Watt die op het MRS-railsysteem kan worden bevestigd. Deze range extender vergroot de accucapaciteit van uw e-mtb tot bijna 1.000 tot zelfs ruim 1.100 Wh. De range extender past op alle framematen vanaf maat S tot en met XL.

Haibike-MY22-Detail-Suspension-Nduro-7

Haibike en Yamaha e-bike systems

De samenwerking tussen Haibike en Yamaha gaat al meer dan tien jaar terug. De eerste Haibike-modellen waren voorzien van de vertrouwde Yamaha PW motor en een compleet Yamaha e-bike systeem, waaronder display en batterij. De Yamaha PW is in de loop der jaren doorontwikkeld en aangepast. Bekende PW series zijn de PW-ST, de PW-TE en de PW-CE. Elke versie had zijn eigen doelgroep en soort fiets in de collectie van Haibike. Voor het jaar 2022 biedt Haibike keuze uit vier Yamaha e-bike motoren, die geselecteerd zijn op gebruik en doelgroep:

 • PW-TE
 • PW-ST
 • PW-X2
 • PW-X3
Haibike-MY22-Detail-Brakes-Nduro-7

Yamaha PW-TE modellen

De 60 Nm sterke Yamaha PW-TE motoren vindt u op de Haibike Trekking 4 modellen met 500Wh intube batterij. De PW-TE is er ook op de AllTrack Kids e-mtb, met een 400 Wh frameaccu van Yamaha.

Yamaha PW-ST modellen

Met 70 Nm is de PW-ST al uitermate geschikt voor het betere klimwerk. Vandaar dat deze motor is te vinden in meerdere segmenten van Haibike. Er zijn trekkingfietsen, hardtail e-mtb’s en full suspension elektrische mountainbikes verkrijgbaar met de PW-ST motor. Al deze modellen zijn voorzien van een ruime accucapaciteit van 630 Watt.

Yamaha PW-X2 modellen

De extreme e-mtb’s van Haibike zijn uitgerust met de vertrouwde PW-X2 met 80 Nm aan power. Deze motor kunt u vinden in de AllMtn 6 en AllMtn 12 voor modeljaar 2022. In 2021 zijn deze modellen met meerdere prijzen op het gebied van design en innovatie onderscheiden. Dankzij de 600 Wh batterij zijn deze elektrische mountainbikes lichter, waardoor ze op uitdagende trails beter handelbaar zijn.

Yamaha PW-X3 modellen

Haibike biedt voor 2022 meer dan tien verschillende modellen met de Yamaha PW-X3 motor aan. Alle modellen zijn full suspension e-mtb’s met een minimale veerweg van 140 mm. De Nduro-collectie bevat zelfs topmodellen met een veerweg van 180 mm. Voor de trekking-liefhebber is er een nieuw model: de Adventr FS 10. Dit is een full suspension trekkingbike die is uitgerust met 750 Wh batterij. Alle nieuwe Haibike-modellen met Yamaha PW-X3 motor zijn voorzien van een 630 of 750 Wh intube batterij.

Haibike-MY22-Detail-Handlebar-Nduro-7

Maak kennis met de Yamaha PW-X3 bij E-bike Outdoor

Wilt u meer weten over de nieuwe e-mtb’s met Yamaha motoren en de beschikbaarheid van de 2022 collectie? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak. Ook voor een proefrit bent u van harte welkom bij E-bike Outdoor in Nunspeet.