Eddy Current schwalbe band
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Schwalbe Eddy Current banden voor de E-MTB


01 dec 2018

De nieuwe Eddy Current is specifiek voor de E-MTB is ontwikkeld, met deze banden kunnen de berijders het potentieel van hun elektrische mountainbike maximaal benutten. De Schwalbe Eddy Current laat dan ook zeker het nodige stof opwaaien. Hij maakt uphill en downhill rijden makkelijker en de technische trails vormen geen enkel probleem meer. Het gaat om het maximale uit de nieuwe mogelijkheden te kunnen halen met behoud van de volledige controle. Door de grotere krachten zijn enkele elementen van motorcross banden overgenomen, zoals grovere noppen, groter oppervlak en meer ruimte tussen de noppen.

Nieuw concept voor elektrische mountainbike banden

Voor 29 x 2.4 inch en achter 27.5 x 2.8 komt voort uit een nieuw concept voor de E-MTB. De "29 inch Eddy Current Front" zorgt voor verbeterde stuureigenschappen en een beter rijgedrag dan smallere banden. Door het open profiel en agressieve noppen rangschikking, accelereert en rem je zeer accuraat met deze Schwalbe banden. Door de grote krachten van de motor op het achterwiel heeft de band een beter potentieel nodig, hij moet bij het remmen in de ondergrond "grijpen" en bij steile beklimmingen moet hij voldoende grip bieden. Voor de nodige tractie zorgen de grote noppen van de "27,5 inch Eddy Current Rear" met de agressieve positionering van de noppen. Als Plus band heeft hij tevens goede comfort eigenschappen.

De Eddy Current E-MTB banden zorgen voor de perfecte combinatie

Door de grovere noppen heb je zeer veel grip, zodat je de uiterste grenzen van je elektrische mountainbike kunt ontdekken. De twee verschillende maten worden gecombineerd tot een gezamenlijk concept. De visuele verschillen in de bandenmaten vallen niet enorm op. De grotere buitendiameter van de Plus band aan het achterwiel gaat heel goed samen met de 29 inch band aan het achterwiel. Er gaat op korte termijn ook een 27.5 inch voorband en een 29 inch achterband op de markt gebracht worden.


Specifieke eigenschappen voor de Schwalbe Eddy Current banden

De noppen zijn ongeveer 20% groter dan b.v. bij de Schwalbe Magic Mary. Dit resulteert in een grotere stabiliteit, betere grip en een langere levensduur. Het zijdelings wegknikken van de noppen, genaamd “Block squirming”, is bijna geheel uitgesloten, wat betekent dat de band snel en agressief reageert op de acties van de renner. De groeven in de centrale noppen en de zijnoppen zijn nieuw, ze versterken de kenmerken van de noppen en dragen bij aan de tractie en het remvermogen. De Addix Soft Compound levert een duidelijke bijdrage aan de Eddy Current, het rubber en profiel werken perfect samen. De uitmuntende grip en optimale demping genereren een optimale rol en heeft een lange levensduur. Schwalbe rust de Eddy Current met een stabiele karkas uit, het Super gravity karkas. Vijf weefsellagen op het loopvlak en 4 aan de zijwand beschermen de band tegen pech en snakebites, zelfs tijdens extreme afdalingen bieden de banden een optimale bescherming tegen lekrijden. Daarbij is de band Tubeless Easy en omdat het profiel niet looprichting gebonden is maakt het niet uit in welke richting hij gemonteerd wordt, een prettige bijkomstigheid.

Waar koopt u de Schwalbe Eddy Current banden

E-Bike Outdoor levert de Schwalbe Eddy Current banden en naar wens kunnen deze ook tubeless gemonteerd worden op uw elektrische mountainbike. Bij de aanschaf van een Focus, Haibike, Lapierre of Orbea elektrische mountainbike is deze montage zelfs gratis! Kom naar de enige specialist in elektrische sportfietsen en laat u geheel informeren. Kijk voor onze E-MTB modellen op onze pagina met elektrische mountainbikes.