Mondraker NEAT RR-SL
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuwe Mondraker "NEAT" light E-MTB met TQ HPR 50 motor.


25 jul 2023

Bij ons al lang bekend maar nu is hij er, de light e-MTB van Mondraker. Deze wordt onder de naam NEATt op de markt gebracht en is de grote stap voorwaarts bij Mondraker op het gebied van de lichte e-MTB.

De NEAT is er speciaal voor de sportieve rijder die nu op een gewone mountainbike rijdt en een e-MTB zoekt die licht en speels is, zodat hij de rijeigenschappen van een reguliere mountainbike behoudt. Maar toch met een ondersteuning de zwaarste beklimmingen kan bedwingen. Uiteraard is deze e-MTB er ook voor degene die nu op een elektrische mountainbike rijden maar deze te zwaar vinden in zowel gewicht als ondersteuning. Deze Light e-MTB is dus het beste van 2 werelden, de goede rijeigenschappen van een gewone MTB en de ondersteuning van de e-MTB.

Monraker


MONDRAKER NEAT en de TQ HPR 50 motor.

De Mondraker NEAT is uitgerust met het TQ HPR 50 E-Bike systeem. Dit systeem van de Duitste fabrikant TQ is afkomstig uit de ruimtevaart en is als eerste toegepast in de beroemde Pathfinders die op Mars rondrijden. De super kleine motor levert een vermogen van 50Nm en is voorzien van een 360Wh batterij welke is uit te breiden met een range extender van 160Wh. De Mondraker NEAT gaat in combinatie met het lichte TQ systeem minder dan 18 kg wegen, zoals bij een light e-MTB gebruikelijk is. Wilt u meer weten over de TQ motor, lees dan hier mijn vorige blog over de TQ.

Mondraker TQ motor


MONDRAKER NEAT in verschillende uitvoeringen.

De NEAT van Mondraker is er in drie verschillende modellen. Alle modellen zijn er op basis van een Enduro carbon frame met een veerweg van 150 mm en een 160 mm voorvork. Het frame is gebaseerd op alle ervaringen die zijn opgedaan bij de FOXY en CRAFTY carbon bikes van Mondraker. Daardoor is dit geheel nieuwe platform van light e-MTB uitermate geschikt voor de sportieve rijder die de uitdagingen opzoekt. Alle drie uitvoeringen zijn uitgevoerd op basis van 29 inch wielen voorzien van MAXXIS banden in combinatie met de FOX vering.

Mondraker NEAT RR-SL


Model 1: MONDRAKER NEAT R

Het eerste model in de NEAT collectie is de NEAT R. Deze is afgemonteerd met een FOX 39 GRIP EVOL Performance voorvork. Een SRAM GX Eagle schakelgroep en een SRAM G2 R remset. Ook is deze e-bike uitgerust met een dropperpost van PIJA en een MAVIC E-Crossride 29 inch wielset.

Neat-R_d

Model 2: MONDRAKER NEAT RR

Het midden model van de NEAT collectie is de NEAT RR en deze is natuurlijk nog iets beter afgemonteerd dan de NEAT R. De NEAT RR is uitgerust met een Kashima uitvoering van de FOX 36 FlOAT Grip Factory voorvork. De elektronische schakelgroep van SRAM, de GX Eagle AXS, zoals ook de remmen, de SRAM Level Bronze Stealth en de MAVIC E-Dee Max wielset maken van deze e-MTB natuurlijk een uitstekende fiets. Daar hoort ook een mooie dropperpost bij, in dit geval de FOX Transfer Factory Kashima dropperpost.

Mondraker NEAT RR

Model 3: MONDRAKER NEAT RR-SL

Het topmodel van de nieuwe NEAT, de RR-SL, heeft natuurlijk ook een geweldige afmontage. Wat past daar nu beter bij dan de nieuwe SRAM XX Eagle T-Type AXS schakelgroep. De voorvork is er ook één van topkwaliteit en dat is de FOX 36 Float GRIP2 Factory Kashima. En uitstekende remmen met de SRAM Ultimate Level Stealth. Om het geheel af te maken natuurlijk een Carbon wielset van topkwaliteit. En dat zijn de MAVIC E-CrossMax Carbon XL R wheels zeker. Je kunt de MAXXIS Minion banden nog even tubeless maken en knallen maar!

Neat RR SL

E-BIKE OUTDOOR en de nieuwe Mondraker NEAT met TQ HPR 50 motor.

Wij hebben de Mondraker NEAT al voor u (en ons zelf) besteld en verwachten deze in het najaar van 2023 in huis te hebben. Tegen die tijd is het uiteraard mogelijk om eens een proefrit te maken met deze fiets met het TQ HPR 50 systeem. Omdat wij als E-Bike Outdoor al jaren Servicep Partner en dealer van TQ systems zijn is diagnose stellen voor ons dan ook geen probleem. Wij hebben de juiste diagnosetools in huis en hebben rechtstreeks contact met TQ zodat wij de beste service kunnen verlenen. Wilt u meer weten over de nieuwe Mondraker NEAT neem dan contact met ons op of kom eens langs in onze showroom.