Haibike Flyon TQ motor
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuw bij E-bike Outdoor in 2020!


20 aug 2019

Nieuw bij E-bike outdoor en onze merken in de collectie van 2020. Hier vind je een overzicht wat onze fietsmerken gaan introduceren en produceren in het seizoen 2020.Waar iedereen op heeft zitten wachten is natuurlijk de nieuwe Bosch Performance CX gen4 motor.Deze komt bij onze merken Haibike, Lapierre en Focus Bikes in de nieuwe collectie en wij proberen natuurlijk de eerste te zijn, zodat u deze fiets uitgebreid kunt testen. Zoals het er nu uit ziet is de eerste Focus voorzien van de nieuwe Performance CX nu al ( september 2019) bij ons te testen en te verkrijgen.

Haibike 2020

Het grootste nieuws voor u en E-Bike outdoor is natuurlijk dat we dit jaar als één van de exclusieve dealers in de Benelux de Flyon modellen mogen en kunnen gaan leveren. De eerste Haibike Flyon fietsen worden nog in 2019 verwacht. Tevens gaan wij en Haibike er natuurlijk voor zorgen dat de Flyon ook in Nunspeet te testen is. Alle Flyon modellen van 2020 zijn onder gebracht in de XDuro range waaronder ook de Xtreme Allmtn e-bikes vallen met de nieuwe Bosch performance CX motor. Heel bijzonder is ook de XDuro Fullfatsix 10.0, een volgeveerde elektrische Fatbike uitgerust met een Yamaha PW/X motor en rockshox vering. Verder is het de vertrouwde collectie bij Haibike, waarbij opvalt dat er nog maar één cross model te krijgen is. Wel is er een hele uitgebreide elektrische trekking collectie in 2020 op de markt gebracht. De gehele collectie van Haibike omvat meer dan 70 modellen, waarbij diverse types ook nog in een heren en dames uitvoering te verkrijgen zijn. Kortom voor iedereen is er wel een elektrische Haibike die bij hem past.

Lapierre Overvolt 2020

Voor Lapierre zijn dit seizoen de nieuwe zeer lichte E-bikes met Fazua motor een mooie aanvulling op de collectie. Het gaat hierbij om een fullsuspension E-mtb met de naam E-Zesty welke is gebaseerd op de normale Zesty van Lapierre. De E-zesty is nu al te zien in onze showroom. Ook is er een elektrische racefiets van Lapierre met het Fazua Evation systeem op basis van het vertrouwde Xelius frame. Onder de naam E-Xelius SL is deze e-racer verkrijgbaar in een heren en dames uitvoering. Op het gebied van de elektrische mountainbike collectie van 2020 is er natuurlijk net als vorige jaren de Overvolt met Yamaha motoren. Ook is er de nieuwe Bosch performance CX gen4 bij Lapierre. Deze is dan ook leverbaar in een aluminium en carbon uitvoering. Het meest vooruitstrevende type is de nieuwe Overvolt GLP2, dit is de opvolger van de met prijzen overladen Overvolt GLP. De nieuwe GLP is net als zijn voorganger speciaal ontworpen om zijn zwaartepunt zeer laag te houden, waardoor dit de rij-eigenschappen ten goede komt. Tevens is het gewicht lager geworden zodat we de Lapierre Overvolt GLP2 zeker terug gaan zien in de belangrijke e-mtb wedstrijden. De GLP2 is voorzien van een 500wh intube accu en een extra 300wh batterij die net als bij zijn voorganger bovenop de motor is gemonteerd i.v.m. het zwaartepunt. Volgens ons is de GLP2 toch wel één van de meest opzienbarende e-bikes van dit moment. Zoekt u echt iets speciaals kies dan voor de Lapierre Overvolt GLP2.

Focus Bikes 2020

Vanaf dit moment is de samenwerking tussen Focus Bikes en E-Bike outdoor alleen maar hechter geworden. Dit omdat wij officieel een E-mtb Testcenter voor Focus zijn en voor dit seizoen nog meer elektrische mountainbikes als testmodellen krijgen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om uitgebreid de 2020 e-mtb modellen met nieuwe Bosch Performance CX gen4 aan de tand te voelen.Nieuw bij Focus is THRON2 fullsuspension e-mtb met 130mm veerweg, zodat naast de JAM2 (150mm) en de SAM2 (170mm) er nu ook een echte fully cross/country variant verkrijgbaar is. De THRON2 is er ook in een equipped uitvoering met spatborden, bagagedrager, standaard en verlichting, zodat deze fullsuspension e-mtb als elektrische trekkingfiets of voor woon/werk verkeer kan worden gebruikt. De Thron2 is in 2020 een geheel nieuw frame en is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe Bosch CX motor. De Jam2 2020 heeft ook een verandering ondergaan in combinatie met de Bosch Performance CX gen4 middenmotor waardoor deze fullsuspension nog beter stuurt dan het vorige model. Ook is de Focus JAM2 net als zijn broer de SAM2 verkrijgbaar met de Shimano Steps E8000 motor. In vergelijking tot vorig jaar worden alle modellen met E8000 motor van Shimano nu met een extra batterij (TEC PACK) geleverd. Deze is eenvoudig op het frame te bevestigen en wordt geleverd in een handige box om mee te nemen. Door deze extra accu wordt de capaciteit verhoogd tot 740Wh.

Op het gebied van de Paralane2 E-racefiets zijn er dit jaar maar liefst 9 verschillende modellen verkrijgbaar waaronder 2 elektrische gravelfietsen. De elektrische racefietsen zijn voorzien van de Fazua motor en zijn in aluminium en carbon leverbaar. Op dit vlak is de goedkoopste uitvoering eigenlijk het meest bijzonder. Hier gaat het om een Paralane2 commute die uitgevoerd is met spatborden en een flat bar stuur, zodat de Paralane2 nu echt voor elk gebruik geschikt is. Focus Bikes heeft in deze collectie een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding zonder dat er grote concessies worden gedaan. Wij als E-Bike outdoor hebben een enorm groot vertrouwen in deze geweldige collectie van Focus.

BH Bikes 2020

Nieuw bij E-Bike outdoor is het merk BH Bikes, dit Spaanse merk dat samenwerkt met BMW en Mercedes heeft een uitgebreide range elektrische sportfietsen en veel keuze mogelijkheden. Wij hebben bewust voor BH Bikes gekozen omdat dit merk voorzien is van e-bike motoren die wij bij onze huidige merken niet kunnen betrekken. Het gaat hier om de zeer stille Brose motor welke door BH Bikes voorzien is van zelf ontwikkelde software, waardoor met de App van BH vele mogelijkheden zijn. Ook ontwikkeld met eigen e-bike motoren op basis van Brose en Yamaha onderdelen. BH Bikes werkt met een collectie voor 2020 waarbij gedurende het jaar steeds nieuwe elektrische sportfietsen worden gepresenteerd. Eind september 2019 komt de nieuwe elektrische racefiets van BH Bikes met een zelf ontwikkelde motor met frame integratie van een 600wh batterij. Deze E-racer van BH is op eigen risico met software te upgraden naar 40km/h waarbij de fabrieksgarantie gewoon behouden blijft. Ook is E-Bike outdoor geselecteerd als BH AtomX dealer waardoor alle topmodellen van dit Spaanse merk bij ons te verkrijgen zijn. Kom eens langs bij ons om een E-bike van BH te bekijken en uitgebreid te testen.

Bij E-Bike outdoor is voor het collectie jaar 2020 voor elke type sportieve rijder wel een elektrische sportfiets verkrijgbaar. Laat u eens uitgebreid door ons voorlichten en hou onze Facebookpagina in de gaten voor alle nieuwe ontwikkelingen omtrent onze merken. Natuurlijk komt binnenkort de gehele E-bike collectie voor het jaar 2020 hier op de website.