Haibike-Yamaha-PW-X2-motor
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Yamaha E-bike motoren in nieuwe collectie 2020


18 sep 2019

Yamaha E-Bike gaat in het nieuwe seizoen de strijd aan met de andere E-Bike motoren leveranciers door de introductie van 2 nieuwe motoren voor de sportieve rijder en een upgrade van de al bestaande PW/SE motor. Nieuw is de PW/X2 die voor het high-end segment ontwikkeld is en alleen voor de extreme elektrische mountainbike wordt toegepast. Ook is er een nieuwe Yamaha PW-ST middenmotor voor de elektrische trekking en de sportieve e-mtb fietsen. De slogan van Yamaha is: Being one with the machine en dat word door de nieuwe toegevoegde technologie zoals het Quad-Sensor-System en Automatic-Support-Mode zoveel mogelijk benaderd.

Yamaha PW-X2 middenmotor staat voor 150% power voor E-mtb’s

De huidige Yamaha PW-X staat nu al bekend om zijn sterkte, kracht en uithoudingsvermogen bij zware uitdagende omstandigheden. Nu maakt Yamaha E-Bike met de opvolger in de vorm van de PW/X 2 de volgende stap op het terrein van trail rijden, met een nog betere dosering van de ondersteuning gecombineerd met een uitstekend rij-gevoel. De specificaties van de middenmotor zijn gelijk gebleven, 250 Watt motor, 80 Newtonmeter ondersteuning in de Extra Power Modus en een draaimoment van 70NM in de ondersteuningstanden High/Standaard/Eco en Eco+. Door de nieuwe opbouw van de motor zijn de ondersteuningen nog beter dan voorheen.

Yamaha PW/ST E-Bike motor opvolger van de PW/SE E-Bike middenmotor

Voor modeljaar 2020 is er niet alleen een nieuw topmodel van Yamaha maar nu ook een zeer goede nummer 2 variant op de markt gebracht. Onder de naam PW-series ST is er nu een opvolger van de al vertrouwde PW/SE motor. Net als de PW-X2 variant profiteert de PW/ST motor ook van het nieuwe Quad Sensor Systeem die er voor zorgt dat de aandrijfondersteuning optimaal benut word. Ook is de nieuwe motor 100 gram lichter dan zijn voorganger en reageert de PW/ST bij een hogere trapfrequentie nog beter dan de huidige PW/SE middenmotor.

Meer sensoren voor nog meer fietsbeleving.

Doordat er 4 sensoren in de nieuwe Yamaha in de motor zijn verwerkt, gekoppeld aan een perfect afgestemd algoritme, krijgen de nieuwe motoren een natuurlijk fietsgevoel. Het Quad Sensor Systeem heeft naast de gebruikelijke sensoren voor de snelheid, trapfrequentie en koppel ook een hellingshoeksensor die de klimhoek en daalhoek van de fiets meet. Hierdoor is de motor nog beter voor de sportieve E-Biker en past deze zich aan alle ondergronden en omstandigheden aan. Ook is het mogelijk om met 1 druk op de knop de automatische ondersteuningsmodus in te schakelen, waardoor het systeem als een automaat werkt. Net als de E-Mtb Modus van Bosch past het systeem zich hierdoor aan op de verschillende omstandigheden zowel op het vlakke als in een klim. Dit zorgt ervoor dat u zich op het sturen en remmen kan concentreren waardoor het rijden alleen maar uitdagender en ook veiliger wordt.

Display en batterij van Yamaha.

In 2020 worden de E-bikes die voorzien zijn van een Yamaha middenmotoren geleverd met verschillende soorten batterijen. Er zijn accu’s voor op de bagagedrager en in het frame van 400Wh en 500Wh.

Ook zijn er 3 verschillende display varianten leverbaar die bij de betreffende uitvoering horen. Dit in combinatie met de mogelijkheid om het systeem te verbinden met diverse apps maken de nieuwe E-Bike motoren lijn van Yamaha een grote stap voorwaarts in het sportieve elektrische sportfietsen segment. Uiteraard zijn de Yamaha E-Bike motoren bij E-Bike Outdoor te zien en te testen. Voor dit jaar zijn ze verkrijgbaar bij onze merken Haibike, BH Bikes en Lapierre.
Yamaha E-Bike Systems: Mens en machine als eenheid. Kom langs en ervaar het zelf.