Haibike LYNKS CF SE
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuw bij E-bike Outdoor: Haibike e-mtb’s met Fazua Ride 60


28 sep 2022

Nieuw bij E-bike Outdoor: Haibike e-mtb’s met Fazua Ride 60

Voor modeljaar 2023 brengen fietsfabrikanten weer allerlei slimme innovaties voor e-mtb’s. Eén van die innovaties is het nieuwe Fazua Ride 60-systeem. Dit systeem (met 430 Wh accucapaciteit) volgt Fazua Ride 50 op en is vooral een stuk lichter. Graag stellen we u voor aan de nieuwe Haibike LYKE-modellen met Fazua Ride 60!

Haibike LYKE e-mtb’s van 17 kg

Fazua Ride 60 is de opvolger van Ride 50 en aanzienlijk lichter dan het uitlopende systeem. Dat heeft positieve consequenties voor het totale gewicht van een e-mtb - en daarmee ook voor de rijeigenschappen. De nieuwe LYKE-modellen van Haibike wegen slechts zo’n 17 kg. Dat belooft veel goeds als het gaat om lichtvoetigheid en wendbaarheid!

Superlicht, snel en sexy

  • Haibike typeert de nieuwe LYKE-modellen voor modeljaar 2023 in drie kernachtige woorden: superlicht, snel en sexy.
  • Superlicht: de LYKE-modellen beschikken over een superlicht en ijzersterk carbon frame om de meest uitdagende trails te ontdekken
  • Snel: met Fazua Ride 60 zijn de e-mtb’s van Haibike in staat om razendsnelle prestaties te leveren
  • Sexy: de 140 mm veerweg (voor en achter) en de 29 inch wielen geven de LYKE-modellen een sexy look

Haibike LYKE 10

De LYKE 10 is het instapmodel van de Haibike LYKE-modellen. Opvallend aan deze e-mtb is dat deze fiets heel aantrekkelijk geprijsd is ten opzichte van andere e-bikes met Fazua Ride 60. Desondanks hoeft de LYKE 10 zich bepaald niet te schamen voor z’n afmontage. Deze e-mtb is bijvoorbeeld voorzien van Shimano SLX 12-speed groepset en Deore M6100 remmen. Als liefhebbers worden we ook heel blij van de FOX Float 36 voorvork en de FOX Float Performance DPS achterdemper. En zoals we van Haibike gewend zijn, komt de LYKE 10 in een bijzondere en opvallende kleurstelling.

20220511_131010

Haibike LYKE 10

Haibike LYKE 11

De LYKE 11 is het beter afgemonteerde broertje van de LYKE 10. Deze e-mtb is compleet afgemonteerd met Shimano XT-onderdelen, waaronder Deore XT M8100-schakeling en XT M8120-remmen. Ook deze lichtgewicht e-mtb is zowel voor als achter voorzien van FOX Float 36 Performance-vering. De uitstekende Mavic E-Crossmax e-mtb wielset maken de fiets compleet. De Maxxis Dissector Maxspeed exo en exo+ banden passen perfect bij deze elektrische mountainbike. Vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en de veilige kleurstelling kan dit model van alle 2023 LYKE-modellen wel eens de meest populaire worden.

20220620_102730

Haibike LYKE 11

Haibike LYKE CF SE

Het topmodel uit de LYKE-serie is de SE, ook wel bekend als de Special Edition. Deze komt waarschijnlijk in een later stadium en in een gelimiteerde oplage beschikbaar. Deze high-end e-mtb is ultralicht en voorzien van de allerbeste componenten. Het lage gewicht dankt de fiets aan de Shimano XTR-afmontage. Zo is de LYKE CF SE uitgerust met de XTR 9100-groep voor het schakelen en remmen. FOX Float Factory met Kashima-coating zorgen voor de beste vering en de mooiste looks. Ook de FOX Transfer Dropperpost heeft de Kashima-looks, wat het plaatje helemaal compleet maakt. Qua wielen is de CF SE uitgerust met de lichtste e-mtb carbon wielset van Mavic. De E-Crossmax XL R carbon wielen zijn voorzien van Maxxis-banden, die we tubeless kunnen maken voor nog meer gewichtsbesparing. Een eerste proefrit was ronduit fantastisch: wat een geweldige e-mtb is dit. Licht, snel en wendbaar: de LYKE CF SE is een echte aanrader.

Haibike LYNKS CF SE

Haibike CF SE

Vanaf eerste kwartaal 2023

We hebben de nieuwe LYKE-modellen in ruime mate besteld, omdat we verwachten dat dit een populaire e-mtb wordt. Naar verwachting kunnen we de LYKE-modellen van Haibike vanaf het eerste kwartaal van 2023 leveren. Bezoek regelmatig onze website of neem contact met ons op om op de hoogte te blijven!