elect magura
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Magura vering en remmen voor E-MTB


02 feb 2018

Waar worden Magura producten gemaakt? Magura onderdelen en producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Bad Urach in Duitsland en worden wereldwijd verkocht. Met meer dan 120 jaar ervaring staat Magura niet alleen voor passie en technische innovatie maar vooral voor maximale veiligheid en uitstekende kwaliteit.

Magura is een gevestigde naam die vanuit de motorsport de overstap naar de sportieve fiets heeft gemaakt. Innovatie staat hoog in het vaandel en daarom introduceerde Magura dan ook als eerste de hydraulische mountainbike remmen (1987) en tevens de eerste draadloze dropper seatpost (2016). Magura is een autoriteit op het gebied van vele soorten remmen voor stadsfietsen, sportfietsen en extreem gebruik zoals (E)MTB, speedpedelecs en downhill bikes. Met name de zeer sterke Storm schijfremmen zijn bij uitstek geschikt voor de elektrische mountainbike. De kwaliteit van Magura is dan ook één van de redenen waarom Haibike en Lapierre veel Magura onderdelen gebruikt als afmontage op hun E-MTB en E-trekking fietsen.

VYRON dropper seatpost

In 2017 introduceerde Magura de totaal vernieuwde generatie elektrische droppers seatpost. Met de VYRON wireless dropper seatpost kunt u tijdens het fietsen vanaf het stuur de dropper draadloos bedienen. De VYRON is uiteraard verkrijgbaar bij E-Bike Outdoor en is leverbaar in diverse uitvoeringen.

Magura voorvering

he koppelen aan je rijgedrag in elke situatie? In de tijd van E-bikes en andere elektronische gadgets kan remmen en voorvork specialist Magura natuurlijk niet achterblijven. Daarom is er nu de Magura eLECT voorvork en eLECT upgrade kit. Met behulp van helling- en acceleratiesensoren zorgt eLECT ervoor dat de voorvork zich automatisch aanpast aan de omgeving en op de juiste momenten wordt gelocked en weer wordt unlocked. Dankzij de Free-Fall sensor schakelt de lock-out altijd uit wanneer je wiel van de grond los komt bij sprongen. De elektronische lock-out is zowel draadloos als handmatig te bedienen vanaf het stuur. De eLECT is voorzien van een interne batterij die word opgeladen met een USB kabel en adapter en heeft een acculading van 40 uur in de auto modus tot 60 uur op de handmatige modus. De eELECT voorvork kit is te gebruiken op meerdere Magura voorvorken. Speciaal voor de elektrische mountainbike is er de Magura Boltron voorvork, die werkt volgens het upside down principe. Deze voorvork is ontwikkeld voor de meest extreme omstandigheden en is zeer geschikt voor alle allmountain en downhill fietsen van Haibike en Lapierre.

Waarom kiest E-Bike Outdoor voor Magura?

E-Bike Outdoor is dé Magura specialist. Als dealer van Magura kunnen wij alle originele onderdelen leveren waaronder ook speciale onderdelen voor de E-MTB. Bijvoorbeeld de nieuwe Vyron Wireless Dropper, de eLECT upgrade kit en natuurlijk de uitstekende Magura rem onderdelen. Als Magura specialist verruimen wij onze kennis en vakmanschap door regelmatig scholing en praktijktrainingen te volgen. Naast veiligheid en kwaliteit staat bij Magura service en garantie hoog in het vaandel, dat is ook één van de redenen waarom E-Bike Outdoor graag samen werkt met Magura.

Wilt u meer weten over Magura in combinatie met uw elektrische sportfiets, neem dan contact op met E-Bike Outdoor!