lapierre-overvolt-ami-bosch-2018
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Lapierre Overvolt AMI 2018 met Bosch motor


27 jul 2017

De Lapierre Overvolt AM was altijd al een hele mooie E-MTB, maar was nooit een uitgesproken aandachtstrekker. Het nieuwe type 2018 vormt echter een wereld van verschil met het oude type 2017! De grootste zichtbare verandering is wel de geïntegreerde Bosch PowerTube accu. Terwijl de slanke downtube de fiets een nieuwe look geeft, is de rest van het frame ook tamelijk drastisch aangepakt. Lapierre heeft enkele traditionele karakteristieke kenmerken opgeofferd en heeft alles ingezet op het optimaal integreren van de motor en accu.

Lapierre heeft ook geïnvesteerd in de hardware van de Overvolt AMi, er is onder andere een schokbreker van 150 mm. gemonteerd en het "Anti Chainsuck System" (ACS) voorkomt problemen met de ketting. Lapierre heeft de "flipchip" wederom toegepast om de lengte van de ketting met 10 mm. te kunnen aanpassen. Wat betekent dat de Overvolt AM compatibel is met 27,5 ", 27,5+" of 29" wielen. Het geïntegreerde accu design biedt nu tevens ruimte voor een bidon in het frame. Nu de maten S, M en L voorzien zijn van een marginaal kortere zadelbuis, komt de Lapierre Overvolt AMi tevens in een maat XL, de headtube is 10 mm. langer maar de hoeken van het frame en de bottom bracket blijven gelijk.

Nieuw is de SRAM GX-E shifter die slechts één versnelling tegelijkertijd verschuift, zoals de SRAM EX1. Dit is een pluspunt voor een E-MTB, omdat het de kans op het breken van uw ketting beperkt wanneer tijdens zware belasting meerdere versnellingen worden geschakeld. De stappen tussen de versnellingen zijn kleiner dan die van de EX1, dit betekent dat u soms meerdere keren moet schakelen. Alle modellen zijn uitgerust met MAXXIS banden in een breedte van 2,8 inch.

De rijpositie van de Overvolt is zeer comfortabel en geschikt voor lange ritten. De Overvolt AMi is uitgevoerd met de nieuwste E-MTB-modus van Bosch, waardoor je minder hoeft te wisselen in de mate van ondersteuning. Dit is een aanwinst bij lastige paden en technische beklimmingen. De Bosch motor werkt zeer goed en weet precies wanneer u de volledige ondersteuning nodig heeft, rotsen en richels op beklimmingen zijn hierdoor veel makkelijker te nemen. Kortom, de Overvolt AMi gaat zeker de boeken in als een goede klimmer en de lange wielbasis zorgt ervoor dat de voorkant niet snel omhoog komt tijdens beklimmingen. De RockShox vering geeft zeer veel comfort en houdt de fiets goed aan de grond bij extreme ondergrond, samen met de 2,8 inch banden een zeer goed combinatie voor ruig terrein.

De Lapierre Overvolt AMI met Bosch motor is de concurrentie weer een stap voor!