Bosch-Powertube-500-2018-integrated-003-810x540
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Bosch introduceert een geïntegreerde accu


21 jun 2017

Bosch fans hadden het al het verwacht en nu is het officieel: de Duitse E-bike gigant introduceert een volledig geïntegreerde accu. De nieuwe PowerTube 500 openbaart niet alleen een nieuw design tijdperk, maar de accu staat ook voor praktisch gebruik. Als je de PowerTube 500 nader bekijkt dan zie je direct het compacte ontwerp en de stevige aluminium behuizing. De accu heeft een formaat van 349x84x65 mm en is er in twee uitvoeringen. Dit geeft fietsfabrikanten de keuze om te kiezen voor een iets breder en platter of een hoger maar slanker ontwerp.

De twee versies zijn voorzien van verschillende connector layouts, zodat ze niet compatibel zijn. Door de compacte en robuuste constructie weegt de PowerTube 500 slechts 2,8 kg. en is ongeveer 200g zwaarder dan de externe PowerPack 500. De technologie binnenin is hetzelfde, dus geen nieuwe cellen of elektronica. Dit maakt de PowerTube 500 compatibel met alle huidige Bosch motoren, zodat we de geïntegreerde accu in alle fietscategorieën in de toekomst kunnen zien. Ondanks de ontwerpdoelstellingen heeft Bosch de nadruk gelegd op de praktische toepassing van de nieuwe accu. De PowerTube kan gemakkelijk verwijderd worden, zodat rijders het op en uit de fiets kunnen opladen. Bovendien biedt dit ontwerp rijders de mogelijkheid om op lange ritten accu's te wisselen.

Conclusie:
De PowerTube 500 is een grote stap in de goede richting en geeft fietsfabrikanten veel design opties voor het komende seizoen. De technologie lijkt robuust en goed doordacht, we kijken er naar uit om veel nieuwe fietsen al snel met de geïntegreerde accu te zien.

Meer Bosch News:
Naast de PowerTube 500 introduceert Bosch een aantal nieuwe producten voor de stads- en de trekkingmarkt. De twee nieuwe motoren, de Active Line en de Active Line Plus komen in plaats van de interne versnellingsbak nu met standaard tandwielen. Dit zorgt voor een compactere en lichtere constructie en maakt de motoren veel stiller. Een ander nieuw product is het Bosch ABS remsysteem, dat vanaf eind 2017 al beschikbaar is voor geselecteerde partners maar voor alleen voor stads- en trekkingfietsen.