Lapierre E-Zesty 2023 met Fazua Ride 60
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Lapierre E-Zesty 2023 met Fazua Ride 60


14 jun 2023

Bij Lapierre is de 2de generatie E-Zesty fullsuspension light elektrische mountainbike gepresenteerd. De eerste E-Zesty was de benchmark in het lichte elektrische mountainbike segment. Daarmee was Lapierre de trendsetter met de beste light e-mtb op de markt. Maar nu is er een opvolger waarmee Lapierre maar weer eens laat zien dat het wederom vooruitstrevend en innovatief is én blijft.

De E-Zesty met Fazua Ride 60

Halverwege 2022 heeft Fazua de nieuw Ride 60 aandrijvingssysteem gepresenteerd. Daarover heb ik meerdere uitgebreide blogs geschreven die u kunt lezen op mijn website. Een korte samenvatting over dit systeem. De motor klein en compact, de batterij is vergroot naar 430Wh, voorzien van een mini remote en een display. Maar vooral licht en toch 60nm ondersteuning. De rijeigenschappen zijn geweldig en geven je een natuurlijk rijgevoel.

Waarom de E-Zesty met Fazua Ride 60 de fiets voor u is (of niet?)

De E-Zesty van Lapierre is ontwikkeld voor de echte MTB fanaat die houd van een lichte fiets. Maar ook een fiets zoekt die handelbaar is en een heerlijke dynamische ondersteuning geeft. Lapierre heeft al deze eigenschappen gecombineerd in de E-Zesty en tot deze tot de perfecte Light e-mtb gecreëerd.

Lapierre E-Zesty met Fazua Ride 60 1

De eigenschappen van de nieuwe E-Zesty.

Zoals als altijd is de basis van de e-mtb een gewone mtb variant. In dit geval is dat de Lapierre Zesty die al jaren een welbekende in de mtb markt is. Voor de E-Zesty is er een compleet nieuw carbon frame ontwikkeld. Dit alles om de integratie van batterij en motor nog beter mogelijk te maken. Hierdoor is er een zeer goede gewichtsverdeling in de E-Zesty mogelijk waardoor de rijeigenschappen en prestaties toenemen. Het frame heeft een veerweg van 140mm en is een echte Allmountain bike met 29 inch wielen. Wat betreft aanpassen van deze e-bike zijn er ook mogelijkheden door middel van een flip chip. Met de flip chip is het mogelijk om van de E-Zesty een echte Mullet te maken. Dus met een 27,5 inch achterwiel en 29 inch voorwiel. Stel de nieuwe E-Zesty in met een SAG van 30% achterdemper en 20% procent voor de voorvork en geniet van de geweldige rijeigenschappen waar jaren aan is gewerkt. Wij weten uit eerste hand dat er uitvoerig is getest met meerder prototypes van het frame om tot het beste resultaat te komen. Kortom deze fiets is wederom een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van het echte lichte elektrische mountainbiken.

Lapierre E-Zesty met Fazua Ride 60 2

Welke E-Zesty modellen met Fazua Ride 60 zijn er

Er komen dit jaar 2 modellen van de E-Zesty op de markt. Ten eerste de E-Zesty AM 9.4 die in een mooie donkerblauwe kleur geleverd wordt.

Het 2e model is de E-Zesty AM LTD en dit is natuurlijk het topmodel,in een mooie lichte kleurstelling. Beide bikes zijn compleet afgemonteerd met Shimano schakeling en remmen. De vering is van Rockshox zowel op de 9.4 als op de LTD versie. Wat vooral op valt is de uitstekende afmontage op de LTD, met als kers op de taart de eigen carbon wielset van Lapierre die de Light E-MTB nog lichter maakt.

E-Zesty AM LTD - Lapierre MY23 - View (6)

E-Zesty AM 9.4 - Lapierre MY23 - View (6)

E-Bike Outdoor en Lapierre.

Lapierre en E-Bike Outdoor hebben een jarenlange relatie en wij willen u dit merk van harte anbevelen. Sinds de oprichting van E-Bike Outdoor in 2015 zijn wij al partner en dealer van dit Franse merk. Van dichtbij hebben wij de e-mtb ontwikkelingen bij Lapierre meegemaakt. Daardoor zijn wij al langere tijd op de hoogte van de komst van de nieuwe E-Zesty en hebben wij deze destijds direct in bestelling genomen. Zoals het er nu op lijkt zullen de eerste modellen in Nederland dan ook bij ons te zien zijn. We verwachten deze eind Augustus of begin September van dit jaar in onze showroom. Wilt u op de hoogte blijven omtrent de levering van de E-Zesty? Houd dan onze social media (Facebook en Instagram) en website in de gaten voor meer nieuws.
U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen over de mogelijkheden van de E-Zesty en uiteraard alle andere E-MTB modellen.