Fox racing E-Bike OUtdoor
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Fox Racing fietskleding E-bike Outdoor officieel dealer


07 apr 2020

Zorgeloos fietsen kan alleen als kwaliteit en veiligheid verzekerd zijn. Daarom vindt u bij E-bike Outdoor uitsluitend de allerbeste en meest innovatieve elektrische sportfietsen. Ook ons assortiment fietskleding, fietshelmen en bescherming bestaat alleen uit merken die garant staan voor maximale kwaliteit en optimaal comfort. Sinds kort is dit assortiment uitgebreid met het legendarische merk Fox Racing.

Fietskleding en onderdelen getest onder extreme omstandigheden

De fietskleding en -onderdelen van Fox Racing worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met ’s werelds beste MTB-professionals. Zij fietsen onder de meest extreme omstandigheden en delen hun ervaringen met de experts van Fox Racing. Zo zijn de fietskleding en fietsonderdelen van Fox Racing door de jaren heen steeds verder geoptimaliseerd. Inmiddels behoren de producten van Fox Racing kwalitatief en qua comfort tot de absolute wereldtop.

Van motorkleding naar fietskleding

Fox Racing is afkomstig uit Irvine (Californië) en heeft vooral bekendheid opgebouwd in de motorsport in Amerika. Het merk maakt al geruime tijd kleding en onderdelen die bestand zijn tegen de meest zware omstandigheden in de motorsport. De kleding van Fox Racing staat wereldwijd bekend vanwege de superieure bescherming en het hoge draagcomfort door het innovatieve materiaalgebruik. Dit kenmerkt ook de MTB-kleding van Fox Racing. Met het ruime assortiment MTB-kleding van Fox Racing bent u vanaf de top tot aan de voet van elke berg goed beschermd.


Toonaangevende fabrikant van fietskleding

Als toonaangevende fabrikant van fietskleding en fietsaccessoires blijft Fox Racing continu testen en vooral innoveren. Met behulp van een nauwgezet ontwikkelingsprogramma bent u er altijd van verzekerd dat de MTB-kleding, de fietshelmen en de overige accessoires van Fox Racing aan de laatste veiligheidseisen voldoen. Ongeacht op welk terrein en onder welke omstandigheden zorgt de MTB-lijn van Fox Racing dat je altijd in het zadel blijft.

De favorieten van E-bike Outdoor uit het assortiment van Fox Racing

Het assortiment van Fox Racing is zeer divers. Naast fietskleding en fietsaccessoires bestaat het aanbod van Fox Racing ook uit een brede lijn fietshelmen. Voor uw veiligheid op de mountainbike is een fietshelm het belangrijkste onderdeel van uw uitrusting. Met de MTB-helmen van Fox Racing bieden we u één van de meest geavanceerde fietshelmen aan. Twee fietshelmen lichten we er graag voor u uit. Deze beide helmen zijn door het onafhankelijke onderzoeksbureau van de Virginia Tech gewaardeerd met vijf sterren:

 • Fox Racing Speedframe Pro
 • Fox Racing Dropframe Pro

Fox Racing Speedframe Pro fietshelm

De Fox Speedframe Pro is een Jethelm, die in samenwerking met bekende trailrijders is ontwikkeld en voorzien van hoogwaardige eigenschappen. Eén van die eigenschappen is het MIPS-systeem, dat de impact van krachten perfect opvangt. De Speedframe Pro is verder voorzien van een in vele standen verstelbare klep en uitneembaar, wasbaar binnenmateriaal. De Speedframe Pro is in drie maten en diverse kleuren leverbaar voor slechts 149 euro.

Specificaties van de Speedframe Pro:

 • De extra MIPS-protection absorbeert de krachten en energie die tijdens een impact optreden en worden door het gehele oppervlak van de helm opgenomen
 • Door het VARIZORB EPS-binnenmateriaal in combinatie met MIPS-protection wordt de botskracht nog beter door de helm opgevangen
 • De FIDLOCK SNAP-gesp zorgt dat deze fietshelm ook eenvoudig met handschoenen aan te openen en af te zetten is
 • Het XT2-binnenmateriaal is wasbaar, antibacterieel en voorkomt vocht en deurvorming door goede afdrijving
 • Het EPS-materiaal van de helm wordt zeer goed gekoeld dankzij meerdere ventilatiesleuven
 • De in drie standen verstelbare klep is geschikt in combinatie met een bril en het 360 graden Fit System zorgt voor een uitstekende pasvorm
 • Afhankelijk van de maat bedraagt het gewicht van de helm ca. 400 gram

Fox Racing Dropframe Pro fietshelm

Onze favoriete fietshelm is de Fox Racing Dropframe Pro. Deze fietshelm presteert nóg beter dan de Speedframe Pro vanwege z’n extra bescherming van kaak en achterhoofd. In een uitgebreide test met 99 fietshelmen kwam de Dropframe Pro zelfs als testwinnaar uit de bus. Qua specificaties is de Dropframe Pro vergelijkbaar met de Speedframe Pro en ook de gebruikte materialen zijn van topniveau.

Specificaties van de Dropframe Pro ten opzichte van de Speedframe Pro:

 • De Dropframe Pro is voorzien van extra oorbescherming en geeft nog meer ventilatie
 • Het VARIZORB-binnenmateriaal heeft een dubbele dichtheid en biedt daardoor nog meer bescherming
 • De Dropframe Pro beschikt over ultieme koeling dankzij acht grote luchtgaten en zeven luchtafvoeren
 • De stand van de klep zorgt voor extra luchttoevoer naar de grote ventilatiegaten
 • Extra pads aan de binnenkant zorgen voor een nog beter uitgebalanceerde pasvorm
 • Het gewicht van de Dropframe Pro ligt onder de 500 gram
Fox MTB Showroom

Van welke kleding, helmen en onderdelen van Fox Racing gaat uw MTB-hart sneller kloppen?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om meer plezier en veiligheid aan uw elektrische mountainbike te beleven? Neem voor meer informatie over de producten van Fox Racing contact met ons op. In onze fietswinkel kunt u uitgebreid kennismaken met de MTB-producten van Fox Racing.