Lapierre GLP3
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

De nieuwe Lapierre Overvolt GLP III: exclusief bij E-Bike Outdoor


14 okt 2023

Eindelijk is ‘ie er: de Lapierre Overvolt GLP III, de e-mtb waar we lang naar hebben uitgekeken. Al vele jaren zijn wij fan van en enorm tevreden over deze snelste elektrische mountainbikes op de markt. De Lapierre Overvolt GLP-modellen zijn al 8 jaar toonaangevend in de wedstrijdsport voor e-mtb’s, mede dankzij de combinatie van vooruitstrevend design en geweldige rijeigenschappen.

Gravity Logic Project

De letters GLP staan voor Gravity Logic Project (zwaartekrachtlogica) en die zijn niet zomaar gekozen. Lapierre heeft namelijk veel aandacht besteed aan het zwaartepunt van deze e-mtb. In 2016 is de eerste GLP op de markt gebracht met de zeer kenmerkende liggende batterij bovenop de motor. Na de opvolger, de GLP II met de Bosch CX Gen 4-motor (die in 2020 het daglicht zag), is er nu de Overvolt GLP III.

Lapierre GLP3

Ontwikkeld in samenwerking met Nico Vouilloz

De GLP III is wederom in samenwerking met oud-wereldkampioen downhill Nico Vouilloz ontwikkeld. Zijn bijnaam is niet voor niets E.T., want ook deze e-mtb biedt buitenaardse looks en dito (rij)eigenschappen. We durven op basis van onze jarenlange ervaring met de GLP-modellen van Lapierre wel te stellen dat deze e-mtb’s behoren tot het allerbeste wat er te rijden is.

De Lapierre Overvolt GLP III: voor en door kampioenen

Deze Overvolt GLP III is ontwikkeld in samenwerking met het Lapierre Overvolt-fabrieksteam. Dit team rijdt alle belangrijke wedstrijden op het gebied van elektrisch mountainbiken. Alle ervaring die het team hierin opdoet, is in deze nieuwe e-enduro-mountainbike verwerkt. Afgelopen jaar reed het team al met de nieuwe GLP, maar dat werd (net als in de auto-industrie) angstvallig geheim gehouden. De nieuwe GLP III moest immers nog uitvoerig getest en verbeterd worden. Je merkt dat het team dagelijks met de Overvolt GLP III heeft gereden, waardoor de fiets steeds verder is doorontwikkeld tot een fantastisch eindresultaat.

GLP3

De unieke eigenschappen van de Lapierre Overvolt GLP III

Speciaal voor de Overvolt GLP III ontwikkelde Lapierre een compleet nieuw carbon frame in combinatie met het Bosch Smart System. Vooral de speciaal ontwikkelde Bosch-batterij met 725 Wh capaciteit is echt heel bijzonder. Deze accu ziet eruit als de oude framebatterij van Bosch en is daardoor zeer snel te verwisselen. Zo gaat er tijdens wedstrijden geen kostbare tijd verloren bij het vervangen van de accu.

Rijgevoel zeer nauwkeurig te personaliseren

Het frame is gebaseerd op een 170 mm veerweg en uitgerust met een flip chip. Hierdoor kun je het frame nauwkeurig aanpassen om het rijgevoel nog beter op je persoonlijke wensen af te stemmen. In de bovenbuis zit het Kiox-display van Bosch mooi verwerkt. Het display wordt bediend met een draadloze mini-remote. In de onderbuis van het frame zit ook de systemcontroller van Bosch verwerkt. Wat ons betreft is deze eigenlijk overbodig, maar zonder deze controller is er geen USB-aansluiting mogelijk. Het voordeel hiervan is wel dat we de fiets kunnen verbinden met de diagnosetool van Bosch, zodat we foutcodes kunnen uitlezen en software-updates kunnen uitvoeren.

Overvolt GLP Heritage - Lapierre MY23 - View (17)

Verkrijgbaar in drie uitvoeringen

De nieuwe Lapierre Overvolt GLP III is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen. Het absolute topmodel is de Overvolt GLP III Team, voorzien van de gelimiteerde racemotor van Bosch. Het zal geen verrassing zijn dat dit het model is waarmee het fabrieksteam deelneemt aan de World E-bike Series. Dankzij de compleet zwarte kleur komt de carbon uitstraling optimaal tot z’n recht. Vanzelfsprekend is de afmontage van de GLP III Team ook uitmuntend. Een X01 schakelgroep, SRAM Code RSC remmen, Rockshox vering met een Ultimate ZEB voorvork en een Super Deluxe RC2T achterdemper: de GLP III Team heeft het allemaal. Tubeless carbon wielen en Big Betty banden van Schwalbe maken het plaatje compleet. Samengevat is de Overvolt GLP III Team de allerbeste racemachine van Lapierre, voor de echte liefhebber.

Lapierre Overvolt GLP III Elite en SE

Ook de beide andere uitvoeringen van de GLP III mogen er zijn. Zowel de Elite als de SE is eveneens met de Bosch Performance CX Smart motor uitgevoerd, zij het in de standaard 85 Nm uitvoering zonder race-modus. Met de afmontage zit het eveneens goed, zo bewijzen bijvoorbeeld de Shimano XT en XTR schakelgroepen. Qua vering zijn deze beide uitvoeringen voorzien van de bekende Float vering van FOX. Voor meer specificaties verwijzen wij u graag naar onze eigen website en die van Lapierre.

Lapierre GLP3

Hun tijd ver vooruit

Nadat we in 2016 voor het eerst kennismaakten met de Lapierre GLP-modellen, kwamen we tot de conclusie dat deze fietsen hun tijd ver vooruit zijn. De hele beleving en handling stonden op eenzaam hoog niveau. Hoewel we inmiddels bijna 8 jaar verder zijn, is daar nog niets in veranderd. Ook de GLP II en III zijn magnifieke e-mtb’s die tot de absolute top in hun segment behoren.

Uitmuntende rijeigenschappen, sublieme wendbaarheid

Tijdens het fietsen met de nieuwe GLP III zijn er vooral twee dingen die opvallen: de rijeigenschappen en de wendbaarheid. De hele rijbeleving is zo sensationeel dat deze domweg nergens mee te vergelijken is. Ook onze klanten zijn er stuk voor stuk lyrisch over. Over de looks van de GLP zijn de meningen verdeeld. Je houdt ervan of je vindt het verschrikkelijk, maar bij E-Bike Outdoor vinden we het een dream machine!

Lapierre GLP3

Maak exclusief kennis met de Lapierre Overvolt GLP III

E-Bike Outdoor is de eerste fietsspecialist die deze geweldige fiets in de showroom heeft staan. Uiteraard zijn we daar maar wát trots op. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze fiets? Aarzel niet en neem contact met ons op of kom naar onze showroom in E-Bike Outdoor Nunspeet voor een live kennismaking. Van harte welkom!