Haibike_2023_LYKE_11-1
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Haibike's 2024 collectie


29 mrt 2024

De Duitse e-bike fabrikant Haibike heeft langdurige samenwerkingsverbanden met e-bike motorenfabrikanten Bosch en Yamaha. Recentelijk is Fazua ook toegevoegd aan de lichtgewicht e-MTB modellen van Haibike, bekend onder de naam Haibike LYKE. Het afgelopen jaar heeft Yamaha E-Bike Systems de motoren ontwikkeling vernieuwd wat terug te zien is in de Haibike collectie van 2024.

Een opvallende verandering in 2024 voor Haibike is de lancering van de nieuwe PW-XM motor van Yamaha. Deze motor wordt exclusief geïntroduceerd in één van de topmodellen van de HYBE serie van Haibike. De Hybe modellen vallen in de categorie Allmountain, wat betekent dat dit e-MTB’s zijn met een gemiddeld lange veerweg die geschikt zijn voor bergachtig terrein.

De fiets heeft een 170mm voorvork en een 160mm achtervering, wat normaal gesproken wordt geassocieerd met een Enduro bike, maar dit model heeft toch echt een Allmountain geometrie. De nieuwe XM-motor heeft een vergelijkbaar vermogen als de huidige PW-X3, maar vanwege de magnesium behuizing is het gewicht lager. Dit maakt dat de Yamaha PW-XM 200 gram lichter is dan de PW-X3.

De magnesium behuizing zorgt ook voor een betere en snellere warmteafvoer, waardoor de kans op oververhitting kleiner is en de prestaties en levensduur van de motor worden verbeterd. Versterkte onderdelen zijn gemonteerd aan de binnenzijde van de Yamaha PW-XM, wat bijdraagt aan de algehele verbetering. Deze verbeteringen maken het tevens mogelijk om snellere software te installeren, waardoor de PW-XM een snellere en agressievere rijervaring biedt dan de PW-X3.

De Haibike Hybe 10.5 wordt uitgerust met hoogwaardige componenten, zoals de Rockshox Zeb Ultimate en Super Deluxe Ultimate vering, Magura MT7 remmen, DT Swiss H1900 wielen en natuurlijk een elektronische schakeling van Sram, de Sram T-Type GX AXS groep. De nieuwe HYBE 10.5 zal beschikbaar zijn vanaf april 2024. Naast de Hybe 10.5 blijven ook de bestaande Haibike Hybe 9 met Bosch Performance CX motor en de exclusieve Haibike Hybe 11 met de gelimiteerde Bosch Performance CX Race motor beschikbaar.

Haibike Nduro 2024

In 2023 lanceerde Haibike een geheel vernieuwde Nduro e-MTB met nieuwe geometrie, motor en batterij. In 2024 zijn er opnieuw 3 modellen beschikbaar in deze Nduro reeks, allemaal uitgerust met de Yamaha PW-X3 motor en een krachtige 720Wh batterij. Deze modellen komen in vier frisse kleuren en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het topmodel blijft beschikbaar onder de naam FREERIDE, inclusief de indrukwekkende Öhlins vering als kenmerk. Bovendien bieden alle modellen ook de mogelijkheid voor montage van de Haibike range extender. Daarmee kan de batterijcapaciteit kan worden uitgebreid tot maar liefst 1100Wh, waardoor de Nduro e-MTB modellen garant staan voor eindeloos rijplezier.

Haibike Allmountain 2024

De meest bekende e-bikes van Haibike zijn ongetwijfeld de Allmoutain modellen. Sinds de introductie van de AllMtn 14 jaar geleden blijft Haibike deze jaarlijks vernieuwen. In 2024 zijn er 6 uitvoeringen, elk verkrijgbaar in 10 kleurstellingen, wat voor ieder wat wils biedt in verschillende prijsklassen. Alle Allmoutain modellen zijn uitgerust met een 85 Nm ondersteuning en een krachtige batterij. Klanten hebben de keuze uit modellen met de Yamaha PW-X3 of de Bosch CX Smart motor, met respectievelijk een 720Wh en 750Wh accu. Upgraden met de Haibike Range Extender voor extra batterijcapaciteit is mogelijk, afhankelijk van het gekozen model.

LYKE light E-mtb 2024

De Haibike LYKE light e-MTB modellen ondergaan weinig veranderingen ten opzichte van de collectie van 2023. Wel is de bij de LYKE 11 een extra kleurstelling toegevoegd, waardoor er nu keuze is uit 4 kleuren in de 3 LYKE modellen. Daarnaast is de afmontage van de LYKE modellen verbeterd, waarbij vooral opvallend is de upgrade naar de Sram XX EAGLE AXS bij de LYKE CF SE, waardoor deze fiets nu volledig top is afgemonteerd. Alle Haibike LYKE modellen zijn uitgerust met de Fazua Ride 60 motor en een 430Wh batterij, met de mogelijkheid de Haibike Range Extender te monteren voor meer batterijcapaciteit en bereik.

Haibike Alltrail 2024

Bij de Alltrail modellen van Haibike is er zoals gewoonlijk veel keuze. Als klant kunt u kiezen tussen de Bosch Performance CX Smart motor of de Yamaha motoren, met modellen die zijn uitgerust met de PW-X3 of de PW-S2 motor. Daarnaast bieden de Bosch CX Smart modellen ook de optie tussen 29 inch of 27,5 inch wielmaten, terwijl Yamaha-modellen zijn uitgevoerd met mix wheels. Met 8 kleurstellingen en 6 verschillende uitvoeringen is er ongetwijfeld een fiets die bij u past.

Haibike Alltrack Hardtail

Net als bij de fullsuspension Alltrail modellen biedt Haibike met de Alltrack modellen ook diverse opties in Hardtail e-mtb’s met alleen een voorvering. Deze hardtail modellen zijn uitgerust met verschillende Bosch en Yamaha motoren. En ik mag wel zeggen dat met 9 kleurstellingen, 7 modellen en 4 verschillende motoren in diverse prijsklassen Haibike weer een mooie, ruime keuze Hardtail e-mtb’s biedt in de 2024 collectie.

Haibike Trekking en Adventr

Haibike staat al jaren bekend om zijn uitgebreide collectie elektrische trekking fietsen met een upgrade in het topsegment, waaronder een fullsuspenion (volgeveerde) trekking e-bike onder de naam Haibike Adventr. In collectie 2024 zijn er 4 fullsuspension elektrische trekking fietsen, uitgerust met 3 verschillende motoren: de Bosch Performance CX Smart, de Yamaha PW-S2 en de sportieve Yamaha PW-X3. Bent u op zoek naar een trekking fiets met alleen voorvering, dan is er een eindeloze keuze in verschillende kleuren, motoren en batterijcapaciteiten.

Daarnaast heeft Haibike een nieuwe Speedbike geïntroduceerd, de Haibike Trekking S 10. Verkrijgbaar met een hoge instap en lage instap, in een elegante titanium grijze kleur. De ondersteuning wordt verzorgd door de nieuwe Bosch Performance Speed Gen4 motor, gekoppeld aan een krachtige 750Wh batterij. Het beste nieuws is dat deze e-bike is uitgerust met het Bosch ABS remsysteem, wat zorgt voor extra veiligheid bij hoge snelheden.

Kom langs bij E-Bike Outdoor, dé Haibike Dealer van Nederland, voor meer informatie over de huidige en toekomstige ontwikkelingen. Kom voor eindeloos avontuur!