Bosch Performance Line CX-Paket
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Bosch Performance Line CX-pakket


25 apr 2018

Het nieuwe Bosch Performance Line CX-pakket voor in de bergen Bosch presenteert zijn nieuwe producten voor 2019, de fabrikant van hoogwaardige e-bike systemen verbeterd de huidige software. Het nieuwe Performance Line CX-pakket voor in de bergen krijgt een update en werkt nu beter met een 165 mm. korte crank. Een E-MTB uitgerust met de Performance Line CX van Bosch kan lastige- en lange klimmen in de bergen makkelijker aan dan eerst.

Voor het modeljaar 2019 heeft Bosch e-Bike Systems nog twee innovaties in petto voor zijn aandrijving. Het krachtige push-to-push hulpmiddel maakt het gemakkelijk om steile hellingen te halen, terwijl de nieuwe applicatie zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Zelfs op e-mountainbikes met korte cranks, een nieuwe innovatie in de E-MTB wereld dus!

Dit zijn de nieuwe innovaties van Bosch

  • Geoptimaliseerde motor voor krachtige ondersteuning op bergen en off-road
  • Nieuwe software voor korte cranks en dus automatisch meer bodemvrijheid op trails

Verbeterde motor voor steil terrein

Als het motorvermogen van de Bosch 2018 of de Yamaha 2018 niet voldoende is om boven te komen op steile beklimmingen of je hebt het idee dat je nog te langzaam naar boven fietst, dan hebben zelfs de E-MTB rijders extra motorhulp nodig. Met de update van het modeljaar 2019 kan de e-mountainbike nog beter en gelijkmatiger omhoog worden gemanoeuvreerd. Dankzij een hellingsensor past het duw hulpmiddel zich automatisch aan de helling aan en wordt de snelheid die als doel word gesteld veel sneller bereikt. Het geoptimaliseerde duw hulpmiddel maakt het ook gemakkelijker om sneller vooruit te gaan, zelfs als je over een boomstam of grote tak moet.

Nieuwe applicatie voor korte cranks
In technische uphill passages over wortels en stenen wordt het soms krap tussen de grond en de pedalen. De pedalen blijven hangen en kunnen tot vallen leiden. Om deze reden kiezen steeds meer fietsers voor kortere cranks en dus meer bodemvrijheid. Zelfs voor kleine bestuurders zijn deze ideaal. Maar met korte cranks verandert uiteraard ook de krachtoverbrenging en dus de maximale ondersteuning van de motor, ook de motoreigenschappen in de E-MTB-modus worden beïnvloed. Met de nieuwe software heeft Bosch e-Bike Systems de ondersteuning aangepast in de E-MTB-modus. Ook hebben ze meer ondersteuning in de tourmodus toegevoegd. Dit zorgt voor maximaal vermogen bergopwaarts. De nieuwe software voor cranks, die 165 millimeter en korter zijn, kan vanaf het modeljaar 2019 bij de dealer worden geïnstalleerd.

Beide E-MTB-innovaties worden geïntroduceerd voor modeljaar 2019 en kunnen vanaf dan worden geïnstalleerd. Uiteraard kunt u dit ook laten doen via E-Bike Outdoor in Nunspeet!