lift

Wij repareren alle merken elektrische fietsen in onze moderne werkplaats terwijl u van een kopje koffie of thee geniet. U kunt altijd langskomen met uw fiets of u belt voor een afspraak met 0341-26 10 00.  Als u bij een reparatie uw 06-nummer opgeeft, dan sturen wij u een bericht zodra de fiets weer klaar staat.

Openingstijden werkplaats:
Di t/m vrij 09:00-17:30 uur  
Zaterdag  09:00-16:00 uur  Werkplaats open voor brengen en ophalen reparatie.

lift-1

ELEKTRISCHE MIDDENMOTOR


Elektrische middenmotoren: Bosch, Yamaha, Shimano, Fazua,Brose, Dyname powerplay en TQ Flyon. Er zijn diverse motoren leveranciers op het gebied van elektrische sportfietsen. Hieronder benoemen wij de motoren waarmee onze merken zijn uitgerust en waar wij gecertificeerd service partner van zijn. Dit zijn de bekendste merken en zijn tevens kwalitatief zeer betrouwbaar. Bovendien is E-Bike Outdoor zeer ervaren in het onderhouden van al deze elektrische midden motoren.

Bosch Performance middenmotor
Dit is het merk dat door jarenlange ervaring en expertise als zeer betrouwbaar bekend staat. In 2016 is Bosch met een nieuwe middenmotoren lijn gestart voor het groeiende sportieve segment. Deze motoren hebben de naam "Performance" gekregen en zijn door het toegenomen koppel (Performance CX 75NM) zeer geschikt voor ruig en bergachtig terrein. In combinatie met de 500WH accu staan Haibike, Focus en Lapierre hierdoor garant voor urenlang sportief genieten. Vanaf 2019 is er een speciaal voor de elektrische mountainbike nieuwe Performance CX Gen4 motor gepresenteerd. Deze heeft een kracht van 85nm en is lichter en compacter dan de vorige Performance CX motor. Ook is hierdoor nu de montage van een 625Wh batterij mogelijk voor nog meer fietsplezier.

haibike bosch performance cx gen 4

Yamaha PW middenmotor
Yamaha produceert al geruime tijd de hoogwaardige 36 Volt middenmotor die exclusief aan Haibike en Lapierre wordt geleverd. Wij zijn zeer tevreden over de prestaties en kwaliteit van de Yamaha motor, welke als voordeel heeft onderhoudsvrij te zijn en de mogelijkheid heeft om 2 voortandwielen te monteren. Er zijn meerdere types Yamaha e-bike motoren afhankelijk van het soort e-bike en gebruik. E-Bike Outdoor kan u een Haibike en Lapierre e-bike met Yamaha middenmotor zeker aanbevelen. De huidige type motoren van Yamaha zijn de PW-X2, PWseries TE, PWseries ST en PWseries CE. Voor de speedbikes is er de PW-X2 45 die een topsnelheid heeft van meer dan 40km/h. Uiteraard kunt u ook voor de e-bike middenmotoren van Yamaha uit voorgaande jaren bij ons terecht, zoals de vertrouwde PW en PW-X motoren. Door onze goede contacten met Yamaha Europe kunnen wij de beste service voor uw Yamaha e-bike verlenen.

haibike yamaha pw x2 motor

Fazua middenmotor
De Fazua motor is de meest compacte en lichtste E-MTB motor op de markt. De motor heeft een koppel van 60 NM en geeft je een natuurlijk rijgevoel zonder dat deze zichtbaar is, het geeft je werkelijk een nieuwe dimensie van elektrisch rijden. De Fazua motor heeft als groot voordeel dat het vrijwel geen weerstand genereert als de motor is gedeactiveerd. Tevens kan het complete motor-accu pakket in zijn geheel worden verwijderd. Bij onze merken Focus Bikes en Lapierre, zijn er diverse elektrische mountainbikes en elektrische racefiets modellen die zijn uitgerust met de Fazua middenmotor.

Shimano Steps middenmotor
Een belangrijk merk op de markt van elektrische mountainbikes is Shimano met de Steps E8000. Deze middenmotor wordt in de testen vergeleken met de Performance CX motor van Bosch en heeft een koppel van 70NM. De Shimano motor word gekoppeld aan een applicatie waarmee de motor en schakeling naar uw eigen wensen is aan te passen. Inmiddels heeft dit merk haar kwaliteit wel bewezen bij onze Focus en Ednine mountainbikes. Vanaf 2020 is er de nieuwe EP8 middenmotor van Shimano die speciaal ontwikkeld is het elektrische sportfietsen segment.

Brose Midenmotor
Deze Duitse leverancier heeft door haar jarenlange ervaring in de auto-industrie een motor ontwikkeld welke zeer verschilt ten opzichte van andere merken. Bij Brose zit de accu geïntegreerd in de middenmotor en er wordt gebruik gemaakt van een unieke techniek waardoor de fietsbeleving de perfectie benaderd. De Brose motor tilt elektrisch fietsen naar het hoogste level. Er zijn meerdere type Brose motoren die geschikt zijn voor verschillende type gebruik en omstandigheden.

Dyname middenmotor
De speciaal voor Rocky Mountain Bikes ontwikkelde e-bike middenmotor van Dyname is een
geheel andere motor dan alle andere. Dit komt doordat de E-bike motor boven de trapas is
geplaatst en de ketting aandrijft. Het gehele systeem heeft van Rocky Mountain de naam
Powerplay gekregen. Het grote voordeel van het Dyname Powerplay E-bike systeem is dat
het heel natuurlijk aanvoelt . Het Powerplay systeem heeft een koppel van maar liefst 108Nm
en is bij E-bike Outdoor altijd op voorraad. Voor Dyname Powerplay zijn wij natuurlijk dealer
gecertificeerd en kunnen wij de beste service en onderdelen leveren.


TQ system Flyon middenmotor
Voor Haibike is er door de Duitse E-bike motoren leverancier TQ een geheel eigen E-bike
systeem ontwikkeld. Onder de naam Flyon is er een sterke middenmotor speciaal aangepast
voor een Haibike carbon frame. De TQ Flyon motor heeft een maximaal koppel van 120Nm
en is dus geschikt voor de meest extreme omstandigheden. De Haibike modellen met de TQ
motor worden geleverd onder de naam Flyon Xduro en zijn natuurlijk bij ons verkrijgbaar en
is een testrit mogelijk. Voor de TQ motor hebben wij tevens de mogelijkheden om deze te voorzien van de laatste software. Uiteraard beschikken wij over het diagnosegereedschap vanHaibike en TQ zodat wij de juiste service kunnen verlenen aan het Flyon systeem.