YAMAHA PW(SE) MIDDENMOTOR


E-bikes met een motor van Yamaha
Yamaha behoort wereldwijd tot de grootste, bekendste en meest ervaren fabrikanten van middenmotoren voor e-bikes. Het merk uit Japan produceert krachtige, soepele en betrouwbare motoren in twee varianten: de PW en de PW-X. Deze motoren worden gebruikt voor elektrische fietsen van gerenommeerde merken als Haibike, Lapierre en Winora. Ervaar zelf het gemak van een e-bike met Yamaha motor en kom langs voor een uitgebreide proefrit!

Over de Yamaha middenmotor
De middenmotor van Yamaha heeft in korte tijd een ijzersterke naam opgebouwd. De motor is niet alleen krachtig en soepel, maar heeft zich in menige test ook bewezen als oerdegelijk en zeer betrouwbaar. Bovendien is de middenmotor van Yamaha geluidsarm, voor maximaal comfort tijdens het fietsen! De Yamaha middenmotor is er in twee uitvoeringen: de bewezen PW, die in 2013 is geïntroduceerd en de hypermoderne PW-X, die in 2017 werd ontwikkeld. De Yamaha middenmotor wordt onder andere toegepast in fietsen van toonaangevende merken als:

  • Haibike
    • Lapierre
    • Winora

De Yamaha middenmotor: PW serie
De Yamaha PW is een motor uit 2013, die zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen heeft. De Yamaha PW serie, die veel wordt gebruikt bij e-bikes van Haibike en Lapierre, is een zeer betrouwbare motor met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In vergelijking met een Bosch motor is een e-bike met Yamaha PW motor al gauw vele honderden euro’s goedkoper! Ontdekt u graag nieuwe plekken met uw e-bike en maakt u daarbij gebruik van navigatie op uw smartphone? Dan is een e-bike met Yamaha PW-motor ideaal voor u! E-bikes met een Yamaha PW-motor beschikken namelijk over een handige USB-aansluiting waarop u uw smartphone kunt aansluiten, zodat u niet halverwege uw fietstocht met een lege batterij komt te staan.

De Yamaha middenmotor PW-X
De Yamaha PW-motor is de afgelopen jaren steeds verder doorontwikkeld. Dat heeft in 2017 geleid tot de introductie van een splinternieuwe, hypermoderne variant: de Yamaha PW-X. In vergelijking met de Yamaha PW is de PW-X 13% kleiner en 380 gram lichter, terwijl de PW-X meer vermogen levert (80 Nm) en nóg meer souplesse biedt, waardoor u soepeler kunt fietsen. Bovendien is de PW-X zuiniger en biedt de PW-X een nog grotere actieradius. Wij nodigen u graag uit om de vele voordelen van de Yamaha PW-X zelf te ervaren tijdens een uitgebreide proefrit!


Haibike e-bikes met Yamaha motor
Haibike is een bekende fabrikant van sportieve elektrische fietsen en zowel in Nederland als wereldwijd marktleider. De SDURO-lijn van dit Duitse merk is altijd voorzien van een motor van Yamaha. Haibike loopt in veel opzichten voorop in de wereld van de e-bikes. Eén van de laatste innovaties is Haibike E-connect, een geïntegreerde unit waarmee u uw Haibike kunt verbinden met GPS, smartphone en Bluetooth. Als uw Haibike wordt gestolen, kunt u met behulp van Haibike E-connect traceren waar uw Haibike zich bevindt. Zomaar één van de vele voordelen van Haibike E-connect! Hier vindt u een compleet overzicht van alle Haibike e-bikes met Yamaha-motor.

Lapierre elektrische fietsen met Yamaha motor
Zoekt u een sportieve e-bike met maximale prestaties en de beste rijeigenschappen? Dan moet u zeker eens kennismaken met e-bikes van het merk Lapierre! Lapierre is het merk van tienvoudig wereldkampioen downhill Nicolas Vouilloz en wie anders kan beter weten hoe je het maximale uit je e-bike haalt?! Volg de link voor een overzicht van alle Lapierre e-bikes met Yamaha-motor.

Winora e-bikes met Yamaha motor
Winora is het moederbedrijf van Haibike en eveneens afkomstig uit Duitsland. Naast Duitse degelijkheid staat Winora ook voor innovatie. E-bikes van Winora worden dan ook met enige regelmaat onderscheiden met prijzen. Benieuwd welke Winora-fietsen met Yamaha-motor worden geleverd? Bekijk het complete overzicht van alle Winora-fietsen met Yamaha-motor.

Yamaha PW of PW-X zelf ervaren?
Een elektrische motor van Yamaha ervaart u het best tijdens een uitgebreide proefrit op een e-bike. Daarom heten wij u van harte welkom in Nunspeet voor persoonlijk en deskundig advies en een uitgebreide testrit op ons unieke testparcours. E-bike Outdoor heeft een grote voorraad e-bikes met Yamaha motor, die wij u tegen scherpe prijzen kunnen leveren. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of kom langs. Wij helpen u graag!

Nieuwe Yamaha PW-SE middenmotor voor 2018
Naast de bekende PW-X motor wordt de Yamaha PW-SE motor geplaatst, van de standaard PW-serie zijn diverse functies overgenomen maar deze worden uitgebreid met handige functies en verbeterde ondersteunings niveaus. De Yamaha PW-SE heeft een aangepaste cadans, deze zal in het vervolg 110 rpm in plaats van de huidige 100 rpm worden. Dit heeft een verhoogde ondersteuning als resultaat bij zowel zwaardere versnellingen als bij een snellere cadans. De PW-serie en de PW-SE serie biedt 4 ondersteuning niveaus in totaal: Eco +, Eco, Standaard en High. De ondersteuning kan oplopen van 50% tot wel 80%, het koppel bedraagt maximaal 70 NM.

Nieuw in 2020 bij de Yamaha e-bike motoren.
In 2020 zijn er nieuwe e-bike motoren van Yamaha voor de elektrische trekkingfietsen en voor elektrische mountainbikes. Voor de zeer sportieve elektrische mountainbiker is er nu de PW-X2 wat de opvolger is van de zeer sterke PW-X motor. Nu nog sterker, directer en natuurlijk zeer sportief. Voor de elektrische trekkingfietsen en mountainbikes zijn er 2 nieuwe Yamaha e-bike motoren en dat zijn de PW/ST en de PW/TE. De PW/TE motor heeft een koppel van 60nm en de PW/ST levert 70nm aan ondersteuning. Beide motoren zijn nu ook voorzien van een automatic mode waardoor de berijder niet meer de ondersteuning hoeft te kiezen, dit wordt automatisch door de software van Yamaha bepaald. Uiteraard zijn alle 3 de motoren bij E-bike Outdoor te zien en te testen.