Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

World E-Bike Series voor de E-MTB!

Geplaatst: 06 oktober 2018

Wereldbeker wedstrijden voor E-MTB's
De nieuwe plannen voor het wedstrijdfietsen werden deze week gepresenteerd in het iconische mondiale sportcentrum van Monaco. WES, World e-Bike Series is de eerste e-bike wedstrijd die uitsluitend is voorbehouden aan elektrische mountainbikes en die e-cycling de zichtbaarheid wil geven die deze discipline verdient. Dit als aanvulling op traditionele MTB wedstrijden en wel op wereldniveau. WES ziet graag renners van topklasse strijden op enkele van de mooiste natuurlijke plekken ter wereld. In 2019 bevat de serie in totaal 4 evenementen in heel Europa en tijdens het seizoen worden er extra evenementen toegevoegd.

Interesse van toppers voor elektrisch mountainbiken
Het gloednieuwe kampioenschap werd gepresenteerd in aanwezigheid van enkele van de belangrijkste namen in de MTB sport, zoals Julien Absalon (Olympisch- en Wereldkampioen), Gustav Larsson (Olympisch zilver), Pauline Ferrand-Prevot (Wereldkampioen) en Marco Aurelio Fontana (Olympisch brons). Monaco werd geselecteerd als gastheer voor de seriepresentatie en de allereerste wedstrijd in 2019, met name vanwege zijn baanbrekende positie in elektrische en duurzame mobiliteit als manier van leven. Vanwege de behoefte aan een specifiek internationaal e-Bike evenement heeft het prestigieuze FMC onmiddellijk ingestemd met het voorstel van Slash, het bedrijf voor sportmarketing en sportorganisatie dat de rechten voor deze serie promoot en bezit. Monaco is altijd al een locatie geweest voor grootste sportevenementen en WES is er om de traditie van entertainment en glamour te behouden.

De E-MTB worldseries moeten een groot succes worden
CEO en oprichter van Slash, Francesco Di Biase sprak duidelijke taal tijdens de presentatie in Monaco; "We vertrouwen op het enorme potentieel van de e-sports en we hebben met toewijding gewerkt om WES te laten slagen. Het WES format is erop gericht om competitieve sportprestaties toe te voegen om mensen dichter bij deze nieuwe discipline te brengen en vertrouwd te raken met de e-bike. We zijn vereerd om gesteund te worden door een dergelijke belangrijke organisatie zoals de FMC, die de beste renners ter wereld samenbrengt om deze spannende nieuwe uitdaging aan te gaan".

Wil je meer weten over elektrisch mountainbiken, neem gerust contact met ons op!


224