Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Update(4) paralympisch atleet Enya van Egmond

Geplaatst: 12 april 2018

Als reserve naar de spelen...

De afgelopen weken zijn een rollercoaster van emoties geweest. Nadat ik gehoord had dat ik als reserve naar de spelen ging, ga je toch elke avond naar het bed met het gevoel wat als..? Maar diep van binnen wil je natuurlijk echt niet dat er iets gebeurd met je teamgenoten zodat jij kunt starten. Op 25 maart vertrok mijn team naar Japan. Dit was wel een soort van raar, want daar wil je natuurlijk bij zijn. En het zijn niet alleen teamgenoten maar we hebben de laatste maanden elke soort emotie met elkaar gedeeld.  Ik kon mijn emotie overzetten in iets positiefs dus ik ging een instagram account bijhouden voor ons team, waar ik leuke dingen van Japan en dingen richting de spelen op ging plaatsten. Zo was ik er toch een beetje bij en kon ik wat leuks doen voor het team. Op 7 maart vloog ik met mijn gezin naar Korea en op 8 maart kwamen wij aan. We gingen met de trein en metro naar Pyeongchang en daar hadden wij een hostel geboekt, het was heel schattig en traditioneel. De eigenaar Kim en haar man waren heel vriendelijk. De volgende dag was de opening en dat was echt super mooi en natuurlijk staken ze het vuur aan. De spelen waren begonnen en voor mij eigenlijk afgelopen. Want hierna mocht ik niet meer invallen. Maar ik kon ook starten met genieten van alles in Korea omdat ik het los kon laten, ik wist zeker dat ik daar wilde staan over 4 jaar in Beijing. We hebben hele leuke dingen gedaan en we begonnen met een receptie van TeamNL, waar alle ouders, mensen van de Nskiv, de ambassade en prinses Margriet waren. Op 11 maart was de eerste ski wedstrijd, iedereen op de tribune was in het oranje en ging helemaal los. Op 12 maart was het zover, de eerste snowboard wedstrijd, ik ben in mijn leven niet zo zenuwachtig geweest denk ik. Lisa Chris en Renske kwamen naar beneden door de boardercross maar ik durfde bijna niet te kijken, ik snap nu hoe ouders zich aan de zijlijn voelen! Lisa haalde zilver net als haar vriend Chris en Renske haalde een mooie 4de plek. De dagen erna zijn we nog naar 2 ijshockey wedstrijden geweest en met de mensen van ons hostel zijn we naar een tempel en een traditionelen markt geweest. Op 23 maart was de laatste snowboard wedstrijd en wel de banked slalom, weer was ik super zenuwachtig. Iedereen deed zijn uiterste best en de tribune was weer mooi oranje gekleurd. Lisa haalde een mooie bronzen plak binnen en Renske en Chris een mooie 4de plaatst. Op 24 maart ging ik even met het team naar het strand, even allemaal samen. Het voelde weer compleet en het was een gezellige middag. Vandaag vliegen we helaas weer terug naar huis. Voor nu ga ik kei hard doortrainen want ik wil naar Beijing, dat is mijn doel en daar ga ik super hard voor vechten. Uiteraard zullen de trainingen op mijn Haibike E-MTB mij helpen in de beste conditie te komen!

Wil je mij volgen?
Instagram Enya_van_e
Het team volgen?
Para_snowboard_teamnl


224