Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Update(2) paralympisch atleet Enya van Egmond

Geplaatst: 12 december 2017

De afgelopen weken zijn druk geweest met training en wedstrijden en heel veel leuke dingen. In November zijn we met het team naar Pitztal afgereisd voor een trainingskamp, hier lag ook een boardercross waar we veel in konden trainen. Na drie dagen snowboarden ging het heel hard sneeuwen en konden we hetgeen doen wat veel snowboarders toch wel het leukste vinden. En dat is toch wel poeder snowboarden, er wordt ook wel gezegd #nofriendonapowday! Na deze week zijn we terug naar Nederland gegaan om weer fysiek te gaan trainen en ben ik weer fanatiek op mijn Haibike E-MTB gaan fietsen. Lekker door de bossen gereden en nieuwe paden ontdekt, mijn specialiteit is… verdwalen… maar een rondje extra fietsen is alleen maar leuk!

Na deze week zijn we naar Snowworld in Landgraaf gegaan, hier waren onze eerste Banked slalom wedstrijden. Om mezelf te kwalificeren voor de spelen, moest ik nog een top 5 behalen op een Worldcup. Dit was mijn kans dus hier moest het gebeuren. Helaas was ik zo zenuwachtig dat het niet lukte op mijn eerste dag maar we hadden er nog een en ik kon mijn zenuwen omzetten in focus en concentratie. Het lukte en ik behaalde de 5de plek, precies wat ik moest behalen. Hiermee heb ik een nominatie voor de spelen behaald. Hierna zijn we afgereisd naar het mooie Finland naar het plaatsje Pyha. Hier had je gemiddeld maar 3 uur licht en niet eens zon. Soms zag je om 16:00 al de maan en hier hadden we onze eerste Boardercross. Na een aantal trainingen was het zover!! De Worldcup Boardercross, ik had nog nooit zulke hoge schansen gesprongen als in die week. Hier kreeg ik het helaas niet voor elkaar om top 5 te behalen, dus wat heeft dit te betekenen voor mijn plek naar Korea?

Op dit moment zijn er 3 plaatsen beschikbaar en die gaan naar 3 dames die zich op beide onderdelen hebben geplaatst. Hier hoor ik helaas niet bij maar op dit moment zijn ze aan het kijken of ze nog een 4de plek kunnen krijgen maar daar gaan we niet van uit. Het feit dat ik me heb kunnen plaatsen is al geweldig en ik ben pas 20, hoeveel spelen kan ik nog mee! Ik blijf keihard door trainen want er kan nog van alles gebeuren en lukt het nu niet dan gaan we voor 2022. Als ik mezelf bedenk dat ik 3 jaar geleden voor het eerst op een gletsjer stond en geen sleeplift in kon zonder te vallen. Na mijn bovenbeenbreuk ben ik gewoon keihard gaan trainen en kijk waar ik nu sta, op weg naar de spelen..! Blijven jullie mij volgen? Check ook even mijn instagram Enya_van_e


224