Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

UCI organiseert het WK voor elektrische mountainbikes!

Geplaatst: 23 oktober 2018

Elektrisch mountainbiken wordt serieus genomen door de UCI
Hoe groot is de trend van de elektrische mountainbike? In elk geval al groot genoeg dat de UCI heeft besloten om een ​​elektrisch mountainbike evenement op te nemen in de 2019 "World Mountain Bike Championships" Een officiële regenboogtrui wordt uitgereikt aan 's werelds beste E-MTB rijder. Gezien de toename van E-MTB's op de markt, is het niet schokkend dat de UCI interesse toont. Beurzen zoals Eurobike en Interbike staan vol met e-bike bedrijven en races zoals de Sea Otter Classic bieden geldprijzen aan E-MTB racewinnaars. En in Europa is professioneel E-MTB rijden een haalbaar alternatief voor 'akoestisch' racen. De eerste E-MTB kampioenschappen worden gehouden in Mont-Sainte-Anne in Canada tijdens het evenement van 21 augustus tot 1 september, samen met de traditionele mountainbike disciplines.

Hoe gaat de wedstrijd voor elektrische mountainbikes eruit zien?
Er is nog geen informatie over hoe het format van het evenement eruit zal zien, we kennen bijvoorbeeld de afstand of lengte van de wedstrijd nog niet. Wellicht wordt de E-MTB wedstrijd gewoon een elektrisch ondersteunde versie van de XC, of neemt men het format aan dat al in andere E-bike wedstrijden wordt gebruikt? Er is geen bevestiging over de beperkingen of voorschriften voor de E-bikes zelf, maar het is zeer waarschijnlijk dat de snelheid beperkt blijft tot 25 km/u maximaal, dit is al de norm bij de reeds bestaande wedstrijden. Wanneer Mont-Sainte-Anne de UCI mountainbike wereldkampioenschappen 2019 organiseert, zal de legendarische locatie in Quebec de eer hebben om als eerste het evenement te organiseren. UCI persbericht citaat; "Ik verwelkom de integratie van nieuwe specialiteiten in de UCI Mountain Bike Regulations. Deze laten zien dat fietsen een dynamische sport is die blijft evolueren. De UCI moedigt deze evoluties aan om wereldwijd te gaan fietsen ". Aldus UCI-voorzitter David Lappartient.

Gaat er een Nederlander deelnemen aan het WK voor E-MTB's?
E-bike Outdoor staat bekend als specialist in de Elektrische mountainbike wereld en wij gaan dan ook serieus onderzoeken of we een Nederlander kunnen laten deelnemen aan het eerste WK voor E-bikes, we houden u op de hoogte!


224