Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Ortlieb fietstassen zijn 100% waterdicht

Geplaatst: 15 mei 2017

In 1981 was een jonge Duitser genaamd Hartmut Ortlieb op zijn fiets op trektocht door Engeland. Na de zoveelste regenbui was zijn slaapzak wederom nat geworden en daarom besloot de man naar een oplossing te zoeken zodat dit hem niet weer kon gebeuren. Bij thuiskomst in Nuremberg kroop hij achter de naaimachine van zijn moeder en maakte hij de eerste fietstas van tentzeil, dat normaal gesproken toegepast wordt op vrachtwagens. Dit bleek een onverwacht groot succes.

In 1982 startte hij met de productie van fietstassen onder zijn eigen naam Ortlieb, met als slogan; 100% waterproof! De zolderkamer werd al snel te klein, waarna de schuur al snel als productieruimte werd gebruikt. In de jaren 90 groeide Ortlieb uit tot een bedrijf met 60 werknemers en profiteerden ze van een snel groeiende outdoor markt. Al snel werd besloten om te verhuizen naar een grotere locatie in het 20 km. verderop gelegen Heilsbronn.

Op dit moment telt Ortlieb 21 distributeurs in 19 landen en zijn ze marktleider op het gebied van outdoortassen. De kenmerken van Ortlieb zijn dat de tassen 100% waterproof zijn met 5 jaar garantie, tevens worden ze op een mileuvriendelijke wijze geproduceerd.

E-maxibikes is er trots op nu ook dealer te zijn van dit uitstekende merk waardoor wij uw Haibike en Lapierre e-bikes kunnen voorzien van stuurtassen, achtertassen (backroller) en alle andere accessoires van Ortlieb. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor de fietskoerier-, foto-, urban-, reis-, city- en trekkingtassen van Ortlieb.

Kom langs en wij maken uw E-bike in combinatie met Ortlieb geheel naar uw wensen!


224