Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Nieuwe Yamaha PW-X motor exclusief voor Haibike

Geplaatst: 19 juli 2016

De markt voor E-MTB motoren is groter dan ooit, dus lanceert de Japanse Yamaha fabrikant een compleet vernieuwde motor om haar concurrenten voor te blijven. Het betreft de Yamaha PW-X 2017 en deze krachtbron zal voorlopig alleen door Haibike in enkele van haar modellen worden geïntergreerd.

Vergeleken met het oude model is de nieuwe Yamaha PW-X-serie compacter, lichter en biedt het een verbeterde afstelling. Andere kenmerken zijn de vijfde modus, de geïntegreerde computer en de nieuwe 500 Wh accu, welke ook compatibel is met het model van vorig jaar. De motor is ca 500 gram lichter door het ontwerp met een holle as en een compactere constructie voor de versnellingen en behuizing. Het geheel heeft een 13% kleiner volume en weegt slechts 3.1 kg. Een gevoeligere vrijloop en het dubbele aantal pawls zal leiden tot een meer directe en responsieve rit. De nieuwe Yamaha PW-X-motor heeft 80 Nm koppel en het systeem beschikt over een unieke "extra power" instelling voor ultieme ondersteuning.

Onlangs werd de nieuwe Yamaha motor flink aan de tand gevoeld door de testrijders van het "E-mountainbike magazine" en zij waren in elk geval razend enthousiast over de vernieuwde krachtbron!


224