Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Nieuwe E-MTB wielen van DT Swiss

Geplaatst: 12 april 2017

Vraag een mountainbiker wat de beste wielen zijn en u krijgt vaak het antwoord "DT Swiss". Dit merk brengt nu ook haar expertise over op E-MTB's. De afgelopen maanden heeft men de kans gehad om de nieuwe DT Swiss HX 1501 SPLINE ONE wielset te testen. Het is de hoogste tijd om deze wielen onder de aandacht te brengen en om eens te kijken naar de werelds eerste prestatiegerichte E-MTB-specifieke wielen van DT Swiss.

Het breedste model werd getest die voor banden bedoeld zijn, variërend van 2,35 "tot 3,0". Dit zal de meest populaire maat zijn onder E-MTB-ers. Deze test wielset geeft een gewicht aan van 2.111 g en kost  € 1118,00 maar er zijn goedkopere sets leverbaar van DT Swiss. Alle Hhybrid wielen worden geleverd met Shimano en XD frehub naven, die eenvoudig uitgewisseld kunnen worden zonder dat u hulp nodig hebt. Deze high performance wielen hebben complexe, met de hand gepositioneerde decals. De spaken zijn hand gespaakt om de veerkracht en duurzaamheid te verhogen.

De testfiets was oorspronkelijk opgebouwd met klassieke XM 1501 wielen met een 40 mm binnenrandrand. Zodra de nieuwe wielen werden gemonteerd, viel de marginale smallere velgen niet op,  de 2,8 Maxxis banden zorgden voor veel tractie en grip in de bochten. De HX 1501 heeft een 24T ratchet systeem, die het midden in de bekende modellen met 18T of 36T plaatst. Het bedienen van deze wielen is redelijk eenvoudig en het is aangenaam om op te merken dat er geen speciale gereedschappen of vaardigheden nodig zijn. Tijdens de zware testen hebben de DT Swiss HX 1501 SPLINE ONE geen reden tot klachten gegeven. Beide wielen hebben zware beproevingen ondergaan, de spaakspanning is ongewijzigd gebleven en de velgen zijn nog steeds onbuigbaar. Een drie maanden test geeft geen werkelijk beeld over de levensduur maar we hebben gezien dat andere wielen vaak al wel gebreken vertoonden in nog veel kortere testperioden. Conclusie;  DT Swiss wielen blijken een toegevoegde waarde te bieden door betrouwbaarheid, comfortabele stijfheid en gebruikersgemak.


224