Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Lapierre E-Zesty AM carbon met Fazua motor

Geplaatst: 02 februari 2019

Met de Lapierre E-Zesty AM modellen zijn de Fransen baanbrekend en vertrouwen ze op carbonframes met de Fazua aandrijving. Hiermee willen ze een lichtgewicht e-mountainbike aanbieden met het gevoel in de stijl van een traditionele mountainbike. Met de E-Zesty heeft Lapierre een nieuw concept ontwikkeld door de compacte en lichtgewicht Fazua motor toe te passen. Het aandrijfsysteem met 250 Wh batterij weegt minder dan 3 kg en kan volledig worden verwijderd, zo kan de E-Zesty AM worden gebruikt als een "normale" mountainbike. De e-mountainbike rolt op 27,5" wielen en heeft 160 mm veerweg aan de voorkant en 150 mm veerweg aan de achterkant.

Bij het topmodel van € 7.599,00 wordt er totaal niet bespaart op onderdelen. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van carbon onderdelen van Race Face, tevens gebruikt Lapierre zijn eigen wielen. De afmontage van de E-Zesty AM is dus van de hoogste kwaliteit! Naast de E-Zesty AM LMT zal er ook een goedkopere E-Zesty Am 9.0 leverbaar zijn voor € 5.999.

Eerste indruk van de Lapierre E-Zesty
Wij kennen de Fazua motor uiteraard en hebben deze al uitgebreid getest, opmerkelijk blijft toch het natuurlijke rij gevoel. Het uitgangspunt is dat de E-Zesty AM u een even natuurlijke rijervaring zal bieden als een traditionele mountainbike. Bergop met voldoende extra ondersteuning en bergafwaarts met de rijprestaties van een fiets zonder motor. Wij hebben al ruime ervaring met de Fazua Evation aandrijving omdat deze momenteel al in de e-mtb en e-racefietsen van Focus gemonteerd zijn. Doordat wij gecertificeerd servicepartner van Fazua zijn, kunnen wij alle onderdelen van Fazua leveren en wordt de fiets altijd van de laatste software update voorzien.

Wanneer is de Lapierre E-MTB beschikbaar?
De Lapierre E-Zesty zal in April 2019 als eerste te zien en te testen zijn bij E-bike Outdoor. Mocht u interesse hebben om dit model te ervaren, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zien u graag in onze showroom!


224