Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

E-maxibikes brengt bezoek aan Lapierre

Geplaatst: 12 juli 2016

E-Maxibikes heeft een bezoek gebracht aan Lapierre In Dijon (Frankrijk) om deel  uit te maken van de Lapierre days. Op dit evenement werd  de nieuwe collectie gepresenteerd en bestond er voor de dealers de mogelijkheid om alle fietsen uitvoerig te testen. De interesse van E-maxibikes ging natuurlijk uit naar het E-mtb segment van Lapierre, dat bekend staat onder de naam Overvolt. Dit jaar telt de elektrische mountainbike collectie een aantal van 17 verschillende types, dit is een forse uitbreiding t.o.v. vorig seizoen. Reikhalzend werd er door ons uitgekeken naar de veelbesproken Overvolt AM carbon. De verwachtingen worden met de nieuwe AM carbon meer dan waar gemaakt want deze bike is enorm goed afgemonteerd en ziet er fantastisch uit. Lapierre heeft met de nieuwe Overvolt AM carbon de standaard voor elektrische mountainbikes werkelijk naar een ander niveau getild. Bij deze nieuw ontwikkelde E-mtb, in samenwerking met Nico Vouilloz (10x wereldkampioen Downhill), ligt de Bosch accu onderin waardoor de fiets een laag zwaartepunt heeft en daardoor zeer goed handelbaar is. Hierdoor voelt de fiets aan als een echte sportieve mountainbike. Dit in combinatie met de gewichtsbesparing van het Carbon is de Overvolt AM met geen enkele bike te vergelijken.

De AM Overvolt Carbon van Lapierre is er in 4 verschillende types en afmontages, waarbij het topmodel genoemd is naar het aantal jaren dat het bedrijf bestaat, namelijk 70 jaar. Deze Overvolt Carbon AM 70th is in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar van slechts 100 stuks en is afgemonteerd met de nieuwe SRAM EX1 8speed E-mtb groep. Inclusief Sram Guide brakes en voorzien van de top voorvork van Rockshox, de Pike RCT3 met een 150mm veerweg. De instap Carbon Overvolt is er al vanaf € 5299,00 en is afgemonteerd met Sram 1x11 en uitgerust met de 150mm Pike voorvork van Rockshox. Alle carbon elektrische mountainbikes zijn uitgerust met de Performance CX motoren van Bosch, ondersteund met de betrouwbare 500WH accu.

Natuurlijk heeft het aluminium segment ook een verandering ondergaan, er zijn meerdere types in diverse prijsklassen en doelgroepen bijgekomen. De vertrouwde FS (fullsuspension) heeft nu een andere naam gekregen, AM (all mountain) met als uitgangspunt de ondergrond waarvoor deze bike het meest geschikt is. Bij de gehele elektrische mountainbike collectie van aluminium is de hoek van het balhoofd verandert waardoor deze een nog sportiever rijgedrag vertoond. Tevens zijn alle modellen met 27,5 plus banden verkrijgbaar en is het frame d.m.v. de dropouts aan te passen waardoor er met meerdere soorten banden en wielen is te rijden. Dit in combinatie met de speciaal ontwikkelde E-mtb wielen welke zijn voorzien van de Michelin Wild Grip’R banden, maken de Overvolt geschikt voor de meest uitdagende omstandigheden. Nieuw is de fully XC met een veerweg van 120mm welke al verkrijgbaar is vanaf € 2999,00 met Yamaha- en Bosch motoren. Wat betreft de accu is de opwaardering van Yamaha zeker een welkome aanvulling, want deze is nu verkrijgbaar in 400WH en 500WH uitvoering.

Na het uitvoerig testen van deze nieuwe elektrische mountaibikes zijn wij tot de conclusie gekomen dat Lapierre zeker tot het top segment behoort op E-mtb gebied. Mede door de uitstekende afmontage t.o.v. de prijs zijn de Overvolts een welkome aanvulling op onze elektrische mountainbike collectie. De gehele Overvolt range van Lapierre is vanaf nu verkrijgbaar en is binnenkort uiteraard bij ons in de showroom te bewonderen.


224