Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

E-bike Outdoor servicecenter voor e-mtb motorenleveranciers

Geplaatst: 23 november 2019

E-Bike Outdoor is servicecenter voor (bijna) alle elektrische mountainbike motorenleveranciers.
Door onze samenwerking met meerdere e-bike fabrikanten en e-bike motoren producenten kunnen wij u de beste service verlenen als er problemen zijn uw e-bike systeem. Hierdoor kunnen wij uw e-bike in onze werkplaats van de laatste software voorzien en diagnose stellen aan motoren, accu’s en displays. Bij een storing in de bekabeling van uw elektrische mountainbike, elektrische racefiets of e-trekking fiets kunnen wij deze ook voor u vervangen of repareren. Hieronder volgt een overzicht van de e-bike motoren merken waarmee wij nauw samenwerken en servicepartner van zijn.

BOSCH
Al jarenlang zijn wij een gecertificeerde Bosch e-bike dealer. Doordat wij jaarlijks een dealertraining volgen, zijn en blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het Bosch e-bike systeem. Voor de elektrische mountainbikes en elektrische trekking fietsen gaat het vooral om de sterke Bosch performance CX motor. Deze kunnen wij voor u uitlezen door middel van het Bosch diagnose tool. Hiermee kunnen wij nagenoeg alle storingen aan uw Bosch e-bike detecteren en ook de benodigde updates aan uw e-bike uitvoeren. Ook voor al uw Bosch onderdelen kunt u natuurlijk bij ons terecht en het is zelfs mogelijk om uw e-bike te laten upgraden met bijvoorbeeld een Kiox, COBI of ander Bosch systeem.

YAMAHA e-bike
Door onze persoonlijke contacten met het e-bike serviceteam van Yamaha E-bike Europe kunnen wij alle service aan een Yamaha e-bike verlenen. Yamaha maakt in tegenstelling tot andere fabrikanten geen gebruik van een systeem waarmee een dealer, diagnose aan een e-bike systeem kan stellen. Wel maakt Yamaha gebruik van codes die aangegeven worden in uw display. Aan hand van deze codes kunnen wij natuurlijk wel met uw probleem aan de slag. Doordat wij bijna alle voorkomende onderdelen van een Yamaha e-bike op voorraad hebben kunnen wij uw e-mtb of e-trekking bike op zeer korte termijn repareren. Ook kunnen wij via de fabrikant de verschillende motoren, displays en batterijen leveren.

BROSE
Vanaf 2020 beschikt Brose ook over een eigen servicetool waardoor het voor ons als dealer nu ook makkelijker wordt om goede service te verlenen voor het Brose E-bike Systeem. Doordat wij gecertificeerd dealer van Brose zijn kunnen wij hier vanaf 2020 ook gebruik van maken. Al jaren werken wij met een ander systeem om aan uw Brose e-bike antrieb diagnose te stellen maar deze is helaas niet door alle fabrikanten in gebruik. Er wordt verwacht dat de meeste fabrikanten naar het gehele Brose E-bike Systeem zullen overstappen waardoor het voor ons als Brose dealer nog makkelijker word om uw display, accu en middenmotor van de allernieuwste software te voorzien. Ook word het hierdoor mogelijk om uw systeem van andere displays te voorzien waardoor uw e-mtb of e-trekking bike nog gebruiksvriendelijker en persoonlijker voor u wordt. Door de dealertraining die wij volgen bij Brose mogen wij ook de tandriem van uw motor vervangen en de verzegeling van de motor openen zonder dat de fabrieksgarantie vervalt. U Brose e-bike motor krijgt dan een zegel waarop staat dat de riem vervangen is door een gecertificeerde dealer.

SHIMANO STEPS
Bij de Shimano e-bike motoren maken wij gebruik van de dealerversie E-Tube Software van Shimano. Hiervoor volgen wij regelmatig trainingen zodat wij altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van Shimano op het gebied van e-bike motoren. Wij kunnen uw Steps motor dus altijd van de nieuwste software voorzien en diagnose aan uw Shimano e-bike systeem stellen. Tevens is het mogelijk om de instellingen en de software van uw Shimano steps te wijzigen of te upgraden. Mocht er nu echt een heel bijzonder probleem met uw Shimano zijn dan hebben wij natuurlijk het grote voordeel dat de e-bike serviceafdeling van Shimano Benelux op loopafstand van onze vestiging zit. Ook voor alle Shimano Steps onderdelen kunt u natuurlijk bij ons terecht.

FAZUA
Wij zijn zeer trots dat wij de allereerste Servicepartner van het Duitse Fazua in Nederland zijn. Door onze goede samenwerking met Fazua kunnen wij alle onderdelen leveren van dit bijzondere e-bike systeem. Door middel van de Fazua Toolbox Advanced Diagnostic aan te sluiten op uw elektrische fiets kunnen wij alle data van het Fazua Evation systeem uit lezen en aanpassen. Het is zelfs mogelijk om na een reparatie het systeem te calibreren naar fabrieksinstellingen. Ook bij Fazua is het mogelijk om een aanpassing in de software te instaleren waardoor het mogelijk wordt om het systeem naar uw persoonlijke wensen af te stemmen. Bovendien is het mogelijk om alle onderdelen van het Fazua Evation Systeem bij ons te bestellen. Zoekt u dus een ander display, accu of slot voor uw Fazua Evation neem dan contact met ons op. Is uw Fazua Evation niet voorzien van de laatste software update? Kom dan bij ons langs en wij voeren voor u een gratis upgrade uit.

E-PLUS
E-Bike Outdoor is de eerste E-plus Pro Dealer in Nederland die door middel van de in Italië ontwikkelde software uw elektrische sportfiets geheel persoonlijk kan aanpassen.  In combinatie met de E-PlUS Tutor app is het, na installatie van de door ons geïnstalleerde software, voor u als gebruiker mogelijk uw e-bike geheel na eigen wensen aan te passen. Op dit moment is de Tutor app nog niet bij alle motoren beschikbaar maar de ontwikkelingen op dit gebied gaan zo snel, dat er in de nabije toekomst heel veel mogelijk is.  Wilt u meer weten of de mogelijkheden van E-plus neem dan contact met ons op.

Batterijen
Wij kunnen als E-bike Outdoor ook bijna alle batterijen en acculaders leveren van verschillende fabrikanten. Door onze goede contacten met de grootste fietsen accu’s leveranciers is het zelfs mogelijk om voor u te informeren of er voor een verouderd e-bike systeem alsnog een batterij of oplader te verkrijgen is. Tevens kunt u bij ons uw oude accu inleveren waarna deze op verantwoorde wijze door een gecertificeerd bedrijf wordt gerecycled.

Over E-Bike Outdoor.
Wij streven ernaar om altijd op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrische sportfietsen. Daarom houden wij nauw contact met fabrikanten en leveranciers die service en scholing verlenen aan de meest bekende e-bike systemen. Ook bezoek wij de belangrijkste beurzen op fietsgebied waardoor wij u van de nieuwste producten voor uw elektrische sportfiets kunnen voorzien.


224