Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

E-bike Outdoor is dealer van LEASE A BIKE

Geplaatst: 21 november 2019

E-bike Outdoor is dealer van LEASE A BIKE.
Vanaf 1 januari 2020 gaat de regelgeving  “fiets van de zaak” veranderen. Daarom zijn wij als E-bike Outdoor vanaf dat moment ook dealer van LEASE A BIKE waardoor het voor u ook mogelijk is om voordelig uw droomfiets te rijden. Wat gaat er voor u en uw werkgever veranderen per 1 Januari 2020? In deze blog proberen wij het u uit te leggen.

Over LEASE A BIKE.
LEASE A BIKE (LAB) biedt gemakkelijke fietslease in samenwerking met de fiets detailhandel. Hoewel LAB nieuw is in Nederland bestaat het leasebedrijf al sinds 2015 in Duitsland. In Duitsland heeft LEASE A BIKE de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en een volledig geautomatiseerd platform ontwikkeld waardoor het voor werknemers, werkgevers en dealers zeer eenvoudig is om een leasecontract af te sluiten. Ondertussen rijden er meer dan 20.000 fietsen op de weg bij onze oosterburen die onder de vlag van LEASE A BIKE vallen. De nieuwe fiscale maatregelen en natuurlijk het succes in Duitsland, hebben ertoe geleid dat Lease a bike nu ook actief in Nederland is. LAB is dé leasefiets specialist van Europa en valt onder de vleugels van Pon, dé mobiliteitsprovider van Nederland. Voor ons als E-bike Outdoor is Pon al een vaste partner omdat wij reeds enige jaren samenwerken met Focus en Derby Cycle die onder vleugels van de PON Bike Group vallen.

Hoe werkt LEASE A BIKE voor de WERKGEVER?
De werkgever gaat na ondertekening van een contract een samenwerking aan met LEASE A BIKE. Vervolgens maakt hij een account aan op de website waarin hij de voorwaarden kan aangeven voor de leasefiets. Hierin kunnen de eventuele bijdrage van de werkgever, de maximale prijs, de minimale vereisten en bijzonderheden vermeld worden. Deze regels kunnen de werkgever en de werknemer later altijd nog aanpassen. Vervolgens kiest de werknemer zijn of haar droomfiets uit waar de werkgever dan toestemming voor moet geven. Dit kan alleen een fiets zijn als de e-bike binnen de voorwaarden van de werkgever valt. Daarna ontvangen werkgever en werknemer het contract waarin de voorwaarden vermeld staan waarin akkoord wordt gegeven op het (eventueel) verrekenen van de leasekosten met het brutoloon. Hierna krijgt de werkgever een maandelijks een overzicht van de door de werknemers afgenomen fietsen. Hierin staat per werknemer de startdatum voor de verrekening van de bijtelling en de startdatum van het contract met het bedrag wat van het brutoloon moet worden ingehouden. Het voordeel van LEASE A BIKE voor de werkgever is dat het systeem gebruiksvriendelijk is en weinig tijd kost. De werkgever kan ook altijd persoonlijk contact met LAB opnemen voor een advies op maat.

Hoe werkt LEASE A BIKE voor de WERKNEMER?
Nadat uw werkgever de aanvraag met zijn voorwaarden voor de werknemer heeft aangemeld, ontvangt de aangemelde werknemer een e-mail met een unieke code waarmee ze hun fiets kunnen gaan bestellen. Met deze code kan de werknemer zich bij ons, E-Bike Outdoor, melden en de fiets van zijn dromen uitkiezen. Eventuele accessoires kunnen ook in het leasebedrag worden opgenomen. De fiets en accessoires worden ingevoerd op het platform waarna er een contract wordt gemaakt op basis van de keuze van de werknemer en de voorwaarden van de werkgever. Dit contract wordt bij ons E-bike Outdoor als fietsdealer, ondertekend en vervolgens verstuurd naar de werkgever. Na akkoord van de werkgever krijgt de werknemer een afhaalcode waarmee ze de fiets meteen (mits op voorraad) kunnen meenemen. Anders kan de fiets bij bestelling later met deze code worden afgehaald.

De 10 regels omtrent fiets van de zaak vanuit de overheid en hun toepasbaarheid:
Alle type fietsen, waaronder stadsfietsen, e-bikes, mountainbikes, racefietsen, bakfiets en speed-pedelecs, zolang de werknemer zelf (deels) moet trappen.

Alle type bedrijven, waaronder rechtspersonen zoals een BV, NV, vereniging, stichting en natuurlijke personen als ZZP’er of een VOF.

Alle werknemers die in dienstbetrekking zijn bij een Werkgever volgens de wet op de loonbelasting, m.u.v. (tijdelijke) werknemers, zoals uitzendkrachten en ingehuurde ZZP’ers.

 1. De werkgever gaat het leasecontract aan en stelt vervolgens de fiets ter beschikking aan de werknemer.
   
 2. De Werkgever biedt de leaseregeling aan en betaalt 1) de volledige leasekosten, ) deelt kosten met de werknemer, of 3) faciliteert de leaseregeling kostenneutraal.
   
 3. Eventuele leasekosten voor de werknemer kunnen betaald worden door uitruil van brutoloon volgens de cafetariaregeling, waarbij de werknemer tijdelijk vrijwillig zijn brutosalaris verlaagd.
   
 4. De leaseregeling als geheel valt buiten de Werkkostenregeling, ongeacht of de werkgever de leasekosten (deels) betaalt of alleen faciliteert.
   
 5. De werkgever heeft wel de mogelijkheid het bijtellingsbedrag in de Werkkostenregeling te verwerken.
   
 6. De maximale btw-aftrek voor de leasefiets is over een waarde van € 749,-  ( € 130,- BTW) per 3 maanden. Dit dient aan het einde van het jaar door de werkgever gecorrigeerd te worden in de btw-afdracht.
   
 7. Voor de leaseregeling dient de fiets mede ter beschikking te worden
 8. gesteld voor woon-werk verkeer. Er is geen wettelijk vastgesteld minimum bepaald voor gebruik woon-werk verkeer.
 9. Accessoires zijn mogelijk in de lease, even als een helm en kettingslot. Voor accessoires die niet behoren tot de consumentenadviesprijs gelden de normale loonheffingsregels.
   
 10. De leasefiets kan gecombineerd worden met de leaseauto, Ov-kaart en/of Mobiliteitsbudget, maar ook met bijvoorbeeld een privé auto.
   
 11. De werkgever bepaalt in overleg met de werknemer, de duur van de terbeschikkingstelling en de voorwaarden hieromtrent, zoals evt. service, onderhoud en verzekering

Mocht u meer willen weten over LEASE A BIKE neem dan contact met ons op of kijk op de website van LEASE A BIKE voor meer informatie.


224