Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

De unieke Focus Jam2 6.9 Drifter

Geplaatst: 12 oktober 2018

De Jam2 6.9 Drifter van Focus combineert op unieke wijze een 29" voorwiel met een 27.5" Plus achterwiel. Het is een van de twee Drifter eMTB's in het assortiment van Focus. Zijn broer is de 9.8 Drifter en beschikt over een luxe carbon frame. De combinatie van 29/27.5 biedt het beste van beide werelden voor veel renners. Het biedt het voorwaartse momentum en snelheid van een 29er, maar behoudt de behendigheid van een 27,5 " aan de achterzijde. Het is een unieke eMTB met volledige vering en voorzien van een krachtige Shimano E8000 motor.

De Focus Jam2 6.9 Drifter voelt natuurlijk aan
Een paar jaar geleden introduceerde het innovatieve Duitse fietsmerk Focus een nieuwe stijl en een reeks eMTB's met een aantal zeer speciale functies. De Jam2 6.9 Drifter, nieuw voor 2019, is een van hun volledig geveerde versies. De Jam2 kan gemakkelijk worden gebruikt op alle soorten ruw terrein. Een lichtere motor, korter frame een verbeterde behendigheid betekent meer plezier! Shimano's eMTB-motor, de E8000 met een koppel van ongeveer 70 Nm. is de krachtbron van de Jam2 6.9 Drifter. De fiets voelt heel natuurlijk aan om te rijden. Bovendien zorgt het motorontwerp voor een kortere achterbrug vergelijkbaar met een conventionele fiets. De Shimano E8000 integreert perfect in het frame en biedt een slanke en compacte oplossing. Daarnaast beschikt de E8000 over drie niveaus voor ondersteuning met een functie voor loopondersteuning. De niveaus op de Jam2 6.9 Drifter worden bediend via een Firebolt schakelaar aan de linkerkant van het stuur, een compact maar duidelijk LCD-scherm biedt alle nodige informatie.

Dubbele batterij naar 756Wh
Volledig uniek voor de Focus Jam2 is het eigen Dual Battery system. De toevoeging van een tweede batterij verhoogt de capaciteit tot 756 Wh voor een enorm bereik. Dit kan worden bereikt door een tweede batterij eenvoudig aan te sluiten op de onderbuis. Als een extra batterij niet nodig is, is er ruimte voor de bevestiging van een bidonhouder. Zowel de batterij als de bidonhouder kunnen snel en eenvoudig worden bevestigd zonder gedoe. Alle Jam2 eMTB's maken gebruik van de unieke F.O.L.D. (FOCUS OPTIMIZED LINKAGE DESIGN) ophangsysteem. Het belichaamt de perfecte balans tussen stijfheid en vergevingsgezindheid. De gehele ophanging bevindt zich in het midden van het frame wat resulteert in een extreem laag zwaartepunt en voor een uitstekende wegligging. De kern van het ontwerp is een achterste driehoek uit één stuk, wat resulteert in enorme gewichtsbesparingen.

Hoogwaardige componenten op de Focus Jam2 6.9 Drifter
De voorvering is de FOX 36 Float Performance met een 150 mm veerweg met een 3 standen mogelijkheid. Geen hobbel is te veel! De achterwielophanging wordt verzorgd door een FOX Float DPS Performance schokker. Drie posities zijn instelbaar waardoor de nodige flexibiliteit voor alle terreintypen wordt geboden. De toevoeging van een dropper seatpost zorgt voor een totale controle over de rijpositie op de afdalingen.

29er en 27,5 plus banden gecombineerd
Een 27,5 " bandenmaat aan de achterkant zorgt ervoor dat de Jam2 6.9 Drifter goed contact houdt met de ondergrond. Het 29"voorwiel biedt een verbeterd momentum om zelfs op het meest ruige terrein goed uit de voeten te kunnen. De nieuwe SRAM Eagle 12speed aandrijflijn zorgt voor uitzonderlijk soepel en exact schakelen. De Eagle 10-50T-cassette heeft een geweldige overbrengingsverhouding en zorgt voor uitzonderlijk klimvermogen. Het voorste kettingblad is 38T, voor een natuurlijke rijervaring. Een frame van superlicht aluminium zorgt voor een betrouwbare en veerkrachtige handling in combinatie met een hoge mate van manoeuvreerbaarheid. Magura MT Trail Sport hydraulische schijfremmen met grote 203mm. schijven voor en achter bieden krachtige, maar gecontroleerde rem acties. De Jam2 6.9 Drifter is een goed voorbeeld van de volgende generatie eMTB's met zeer goede en gebalanceerde rij-eigenschappen. De 70 Nm Shimano E8000-motor met een hoog koppel en de optie voor dubbele accu maken het tot een unieke ervaring.

Focus Jam2 E-MTB testen
Kom bij ons langs om de Focus Jam2 te testen, wij zijn het Focus testcenter van Nederland!


224