Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Trek versus Haibike elektrische mountainbike

Trek versus Haibike
Trek Bicycles werd begin 1976 in Waterloo (Wisconsin), gelegen in Verenigde Staten, door Dick Burke en Bevil Hogg opgericht. In een rode houten schuur werd er gestart met het vervaardigen van stalen raceframes. Al snel werden er ook complete sportfietsen gebouwd en groeide Trek uit tot een bekend fietsmerk in the USA. Toen in 1983 de mountainbike-rage uitbrak zag de eerste Trek MTB al snel het levenslicht. Daarna ging het snel en groeide Trek uit tot één van de grootste fietsmerken ter wereld. Op dit moment is de range uitgebreid met een zeer groot assortiment elektrische sportfietsen.

Trek elektrische fiets met middenmotor in twee uitvoeringen
Op gebied van e-bikes zijn de Trek fietsen voorzien van Shimano en Bosch motoren. De Shimano Stepsmotor is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, respectievelijk de E-6000 en de zeer sterke E-8000 elektrische-mtb motor. De Bosch e-bike middenmotoren zijn er in meerdere uitvoeringen waarbij de Performance CX natuurlijk de belangrijkste en sterkste is.

Elektrische sportfietsen van Trek
Trek heeft een zeer groot aanbod elektrische fietsen zowel voor stads en touring gebruik, maar natuurlijk ook zeer veel sportieve E-bikes. De elektrische mountainbikes van Trek worden verkocht onder de naam Powerfly. De Trek Powerfly e-mtb fietsen zijn verkrijgbaar in full suspension en hardtail voor dames en heren. Op het hybride vlak is er de zeer sportieve super commuter die ook uitstekend te gebruiken is voor woon/werkverkeer.

Distributie van Trek bikes vanuit Nederland
Voor de levering van Trek bikes in Europa wordt de distributie verzorgd vanuit Nederland. In Wychen bij Nijmegen heeft Trek bicycles een groot distributiecentrum waaruit geheel Europa wordt voorzien. Het hoofdkantoor van Trek Benelux is gevestigd in Harderwijk waar tevens de gehele collectie Trek fietsen te bewonderen is.

Trek en de wielersport
Trek is natuurlijk zeer bekend geworden doordat Lance Armstrong zijn grootste successen op een racefiets van Amerikaanse makelij behaalde. Achteraf heeft dit natuurlijk tot imagoschade voor Trek geleid zodat er besloten is om alle banden met het kamp Armstrong te verbreken. Eerst werd er een samenwerking met Leopard aangegaan en in 2014 werd de wielerploeg omgedoopt in Trek Factory. Anno 2018 is het mogelijk voor de wielertoerist om met Trek op fietsvakantie te gaan.

Waarom toch een Haibike kopen?!
Het grote verschil in Trek en Haibike fietsen is natuurlijk de zeer grote ervaring van Haibike op het gebied van elektrische mountainbikes. Haibike was de eerste die een e-mtb ontwikkelde onder de slogan: The next big thing. En daarin hebben de Duitsers uit Schweinfurt zeker gelijk gekregen, mede daardoor en hun zeer goede know how, is Haibike nu de marktleider op het gebied van elektrische sportfietsen.

Ga direct naar het grootste aanbod elektrische mountainbikes!

447