Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Specialized versus Haibike elektrische mountainbike

Specialized versus Haibike
Specialized Bicycle Components werd in 1974 door de Amerikaanse constructeur Mike Sinyard in Morgan Hill Californië opgericht. In het begin maakte Sinyard alleen racefietsen onder de naam Allez, later kwam daar ook de Saquoia touringfiets bij. In 1981 bracht Specialized hun eerste mountainbike onder de naam Stumpjumper op de markt. Specialized is een onderneming die graag bijzondere samenwerkingen aangaat op het gebied van innovaties. Zo werd er samengewerkt met Dupont, driespaaks triathlonwiel en met Fox Racing Shocks op het gebied van het full suspension veersysteem. In 2001 ging men een samenwerking aan met het Taiwanese Merida die nu voor 49% eigenaar is van Specialized.

Specialized en sportsponsoring
Naast dat Specialized sportkleding, helmen en onderdelen aanbiedt, zijn ze natuurlijk ook actief op het vlak van sportsponsoring. Er zijn diverse mtb-teams en individuele sporters die op een Specialized e-bike de uitdaging aangaan, waardoor het merk eigenlijk ook in alle mountainbike facetten vertegenwoordigt is. Wat betreft het wielerpeloton is Specialized ook altijd te zien geweest op het hoogste niveau. Enkele pro tourteams die op Specialized reden waren, Tinkoff Astana en Etixx/Quickstep.

Specialized e-bikes met Brose motor
Alle elektrische fietsen van Specialized zijn uitgerust met de Duitse Brose motor. Deze E-bike middenmotor is voorzien van “eigen” ontwikkelde software en is door de klant zelf in te stellen door middel van een App. Hierdoor zijn de elektrische sportfietsen niet uitgerust met een display maar moet alles met een telefoon of tablet bekeken worden. De e-mtb modellen worden verkocht onder de naam Levo en zijn allemaal voorzien van een geïntegreerde accu. Deze batterij is ontwikkeld en wordt geleverd door de Duitse BMZ. Wat betreft service voor de motor en accu moet de klant, of de dealer ook bij BMZ zijn.

Waarom toch een Haibike kopen?
Het verschil tussen Haibike en Specialized is eigenlijk in alles te merken. Specialized richt zich op één motoren leverancier en geeft de ontwikkeling uit handen, terwijl Haibike nauw samenwerkt met meerdere motoren leveranciers. Mede hierdoor heeft Haibike een grotere keuze in types en soorten elektrische mountainbikes. Specialized is maar voor een kleine doelgroep toegankelijk.

Ga direct naar het grootste aanbod elektrische mountainbikes!

446