Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Scott versus Haibike elektrische mountainbike

De geschiedenis van Scott Bikes
Scott Sports is een Zwitserse fabrikant die ontstaan is uit de wintersport- en motorsportuitrusting. De oorsprong van Scott bikes ligt in de Verenigde Staten, in 1958 is het bedrijf door Ed Scott opgericht in Sun valley in Idaho. Scott maakte in de begin jaren faam door innovatieve ontwikkelingen op het gebied van de skisport zoals de introductie van de aluminium skistok. In 1970 lanceerde Scott de heden ten dage nog steeds gedragen veiligheidsbril voor de motorsport.

Scott fietsen in de fietssport
Echt grote naam maakte Scott met het aerodynamische fietsstuur waaraan Greg Lemond zijn tourzege in 1989 te danken heeft. Het ossenkopstuur wordt in soortgelijke vorm nu nog steeds gebruikt op triathlon- en racefietsen. In 1992 kwam daar de eerste volgeveerde mountainbike bij. Op het gebied van sport houdt Scott zich nu vooral bezig met het ondersteunen van toppers uit het mountainbike wereldbeker circuit. De bekendste namen daarin zijn wereldkampioen Nino Schurter en Olympisch kampioene Jenny Rissveds.

De eerste Scott e-bikes
In 2011 kwamen de eerst E-bikes van Scott op de markt, het betrof hier een E-sportster met 9 versnellingen van Shimano en een Bosch middenmotor en de E-sub 10 met Shimano Xt afmontage. De huidige elektrische sportfietsen van Scott zijn voorzien van een Shimano Steps 6000 of Steps e-mtb 8000 motor. Natuurlijk zijn er ook modellen met de vertrouwde Bosch performance middenmotor. De e-mtb modellen van Scott worden verkocht onder de naam E- Spark, E-Genius en E-Scale, bij de de Spark en de Genius betreft het full suspension e-bikes. De hardtail elektrische mountainbikes worden verkocht onder de Scott Scale vlag.

Waarom toch een Haibike kopen?!
Het grote verschil tussen Haibike en Scott is natuurlijk het verschil in aanbod. Haibike heeft een collectie met wel 50 modellen waarbij het Scott aanbod in het niet valt. Mede doordat Haibike meer dan 200 duizend stuks per seizoen produceert is er altijd wel een geschikte Haibike te vinden. Doordat de productie van Haibike in Midden-Europa plaatsvindt zijn er zeer korte lijnen in de productie mogelijk waardoor de levertijd beperkt is. Doordat Haibike met de zeer sterke en voordelige Yamaha motoren uitgerust kunnen worden zijn ze de meest competitieve elektrische bikes op de markt.

Ga direct naar het grootste aanbod elektrische mountainbikes!

445