Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Giant versus Haibike elektrische mountainbike

Giant versus Haibike
Het Taiwanese fietsenmerk Giant is opgericht in 1972 door King Liu. De grote doorbraak voor Giant kwam toen het merk een samenwerking aanging met het Amerikaanse Schwinn Bikes. In deze periode groeide de fietsverkoop in de Verenigde Staten. Echter, de medewerkers van de Schwinn fabrieken waren in staking, waardoor Giant in zeer kort tijdsbestek de hoofdleverancier van de Amerikanen werd. Midden jaren 80 werd Giant Europe opgericht, door een samenwerking met het Nederlandse Koga-Miyata. In 1992 nam Giant het Koga-Miyata aandeel over en werden zij eigenaar van Giant Europe. Mede hierdoor worden er vandaag de dag nog altijd Giant fietsen in Lelystad geproduceerd.

Giant en de wielersport
Al langere tijd is Giant actief in de wielersport. Eerst als fietsenleverancier voor het Duitse T-Mobile Team dat vooral bekend is door tourwinnaar Jan Ulrich. Naast T-Mobile werden ook het Spaanse Once en de Rabobank wielerformatie van Giant racefietsen voorzien. In 2008 lanceerde Giant het merk Liv/Giant wat zich speciaal richt op het vrouwelijke fietspubliek. Anno 2018 is het omgedoopt tot Liv, designed by women for women.

E-bikes, mountainbikes en meer: Giant elektrische fietsen
Net als Haibike is Giant één van de weinige merken met e-bikes die uitgerust zijn met Yamaha motoren. De elektrische mountainbike motoren van Yamaha worden onder de naam X-sync verkocht terwijl het bij andere merken gewoon de Yamaha PW of PW/X motor word genoemd. Hierbij maakt Giant gebruik van een eigen softwarepakket t.o.v. de software die door Yamaha zelf is ontwikkeld. De elektrische Giant mountainbikes worden aangeboden onder de naam Giant E+ en zijn leverbaar in fully en hardtail modellen. Naast e-mtb modellen zijn er ook gewone elektrische sportfietsen onder de naam Giant E+ te verkrijgen.

Waarom toch een Haibike kopen?!
Het grote verschil tussen elektrische sportfietsen van Giant en Haibike, is natuurlijk het zeer beperkte aanbod bij Giant. Er zijn maar een klein aantal modellen en er is natuurlijk alleen de keuze uit Yamaha E-bike middenmotoren. Dit tot tegenstelling met Haibike die meer dan 50 types elektrische sportfietsen in de collectie heeft en gebruik maakt van alle type Bosch en Yamaha e-bike motoren.

Ga direct naar het grootste aanbod elektrische mountainbikes!

443