Advies nodig? Bel 0341 - 26 10 00
Di t/m vr 9:00-17:30 uur
Za 9:00-16:00 uur

Cube versus Haibike elektrische mountainbike

Cube versus Haibike
Sinds de jaren 90 het Duitse fietsenmerk Cube net als Haibike gestart met het produceren van sportfietsen. Marcus Pürner was nog jong toen hij 50 vierkante meter tot zijn beschikking kreeg in zijn vaders meubelfabriek. En het fietsenmerk Cube was geboren. Pürner begon in de kleine ruimte in het Zuid-Duitse Waldersdörf met het maken van mountainbikes. Later voegde hij ook Cube racefietsen, stadsfietsen en trekkingfietsen toe.

Verschillende typen Cube elektrische fietsen
Naar aanleiding van het succes in de productie van elektrische fietsen kon Cube natuurlijk niet achterblijven. Net als zijn concurrent Haibike begon hij met de ontwikkeling van elektrische mountainbikes en elektrische toerfietsen begonnen. De e-mtb fietsen van Cube zijn verkrijgbaar in heren en dames uitvoeringen. In zowel hardtail als full suspension modellen. De volgeveerde heren e-bikes verkoopt Cube onder de naam Cube Stereo Hybrid. De full suspension e-mtb’s met dames geometrie worden onder de naam Sting ws Hybrid geproduceerd. De elektrische hardtail bikes van Cube worden aangeboden onder de namen: Elite, Reaction, Acid, Nutrail. En voor de dames de Acces Hybrid.

Cube e-bike met een Bosch motor
Alle elektrische Cube fietsen zijn - in tegenstelling tot Haibike - uitgevoerd met één motoren leverancier. Cube maakt gebruik van Bosch e-bike motoren terwijl Haibike zowel van Bosch motoren maar ook van Yamaha E-bike motoren gebruik maakt. Op het gebied van de e-mtb is natuurlijk de Bosch Performance CX motor de belangrijkste ondersteuning in het sportieve Cube segment. Met ingang van de 2018 collectie maakt Cube ook gebruik van de Bosch Powertube batterij. Hierdoor is integratie in het frame mogelijk.

Sport en Cube e-bikes
Cube heeft naast de e-bike een groot aanbod in elektrische racefietsen en mountainbikes. Om de betrokkenheid van het merk met de sport te vergroten, worden veel sporters voorzien van Cube fietsen. De bekendste voorbeelden zijn het bekende Cube Action mountainbike team en natuurlijk het Belgische Wanty-groupe Gobert wielerteam. Een team dat voor het eerst in 2017 op de kleurrijke Cube racefietsen tijdens de Tour de France te zien waren.

Waarom toch een Haibike kopen?!
Het grote verschil tussen Cube elektrische mountainbikes en Haibike e-mtb’s is de voorsprong in ontwikkeling die Haibike heeft. Zij hebben jarenlange ervaring in het ontwikkelen van elektrische sportfietsen. Ook heeft Haibike aanzienlijk meer fietsen geproduceerd. Haibike brengt meer dan 200 duizend stuks op de markt terwijl Cube met de helft genoegen moet nemen. Doordat Haibike de marktleider is op het gebied van elektrische fietsen hebben zij ook de beste prijs kwaliteit verhouding.

Ga direct naar het grootste aanbod elektrische mountainbikes!

442