lift

Wij repareren alle merken elektrische fietsen in onze moderne werkplaats terwijl u van een kopje koffie of thee geniet. U kunt altijd langskomen met uw fiets of u belt voor een afspraak met 0341-26 10 00.  Als u bij een reparatie uw 06-nummer opgeeft, dan sturen wij u een bericht zodra de fiets weer klaar staat.

Openingstijden werkplaats:
Di t/m vrij 09:00-17:30 uur  
Zaterdag  09:00-16:00 uur  Werkplaats open voor brengen en ophalen reparatie.

lift-1

DISPLAY VOOR UW E-MTB


Display en navigatie vanaf 2010 tot heden
Op het display van uw e-mtb wordt de meest relevante informatie over de toestand van uw fiets en uw prestaties weergegeven, zoals accu capaciteit, reikwijdte, snelheid, gemiddelde snelheid etc. In 2010 was Haibike het eerste merk die een elektrische mountainbike op de markt bracht waarbij op het eigen display alleen snelheid en afstand werd weergegeven. De meeste elektrische sportfietsen worden momenteel standaard zonder navigatiesysteem uitgerust, maar gezien de zeer snelle ontwikkelingen zal er op dit gebied in de toekomst veel veranderen (communicatie tussen fiets en gebruiker d.m.v. smartphone etc.) Bij sommige e-bikes uit het hogere segment zit er wel een navigatiesysteem op. Mooi voorbeeld hiervan is de Bosch Nyon boordcomputer die voor het eerst in 2015 verkrijgbaar was. Dit is het eerste E-Bike display met meerdere mogelijkheden waaronder navigatie, Spotify etc. Op meerdere andere displays zit wel een USB aansluiting waarmee uw navigatie of smartphone kan worden opgeladen.

bosch display 2021


Op dit moment kiezen de E-bike fabrikanten voor 2 opties. Of men gaat voor een groot display waaraan navigatie verbonden is, zoals de nieuwe versie van de Bosch Nyon. Of, wat nu ook veel gebeurt, is een minimalistisch display of informatie door middel van verlichting in de schakelaar. Dan heeft u als E-Biker een gewoon kaal stuur zoals bij een niet elektrische mountainbike. Ook bestaat er de mogelijkheid om uw smartphone te verbinden met uw E-Bike. Een mooi voorbeeld hiervan is de COBI Smartphone-Hub die werkt met een app en u veel mogelijkheden biedt.

BOSCH display en navigatie
Bij alle fietsen met een Bosch E-Bike Systeem kunt u elk display of navigatie van Bosch monteren. Dit houdt in de praktijk in dat u een Intuvia gewoon kunt laten ombouwen naar de allerlaatste Bosch COBI Smartphone Hub. Of de nieuwste Bosch Nyon versie op een E-Bike met Purion display kunt laten monteren. De reden dat dit mogelijk is komt doordat het display aangesloten wordt op de Bosch motor. Hierna wordt er door ons een software update uitgevoerd waardoor het gehele Bosch E-Bike systeem compatible wordt.

Intuvia display BOSCH
Het meest bekende display is wel de Intuvia van Bosch welke zowel op de normale elektrische stadsfietsen als wel op elektrische sportfietsen word gemonteerd. Dit display is al jaren op de markt en word eigenlijk bijna niet meer op elektrische mountainbikes gemonteerd. Het vierkante LCD scherm zit in het midden van het stuur gemonteerd en heeft een zeer duidelijke weergave. Dit display is afneembaar maar is ook vast op uw e-bike te monteren door middel van de meegeleverde bevestigingsbout. In plaats van het Intuvia display is het ook mogelijk om de eerste versie van de COBI Smartphone Hub op de aansluiting te monteren.


Purion display van BOSCH
Bij dit display is de bediening gekoppeld aan het display, dat wil zeggen dat het een schakelaar is waarin het display is geïntegreerd is. De Purion is speciaal ontworpen voor de elektrische sportfiets. Daarom komt u deze veel tegen op E-mtb en E-trekking fietsen. Het is ook mogelijk om dit display op een e-mtb te monteren welke nu met een ander Bosch display of bediening is uitgerust. De Bosch Purion is de juiste keuze voor extreem gebruik van uw elektrische mountainbike omdat beschadiging nagenoeg is uitgesloten.


Kiox display van BOSCH
In de elektrische mountainbike collectie van 2019 werd het Kiox display van Bosch voor het eerst aan de consument geleverd. Dit hele mooie en kleine display is de langverwachte opvolger van het Intuvia display. Hier was door de E-mountainbiker lang naar uitgekeken, omdat de display veel beter bij het elektrische sportfietsen segment past. Ook kunt u met uw smartphone connectie maken met het Kiox systeem en zelfs het systeem op slot zetten. Dan is het alleen maar mogelijk om met uw persoonlijke display de fiets in te schakelen.

Nyon display en navigatie BOSCH
Dit is het meest uitgebreide display van Bosch waarmee werkelijk alles mogelijk is. Natuurlijk te gebruiken als navigatie en voorzien van een grote geheugencapaciteit waardoor een groot aantal wegenkaarten kan worden opgeslagen. Tevens te gebruiken met een app welke gekoppeld kan worden aan een eigen account. In 2020 is de nieuwe versie van de Nyon op de markt gekomen. Deze heeft natuurlijk nog meer mogelijkheden dan zijn voorganger. Deze Nyon heeft een compact uiterlijk met een touchscreen beeldscherm, zodat de navigatie nog makkelijker te bedienen is. Alle Nyon modellen krijgen regelmatig een software update, zodat het E-bike systeem en navigatie altijd voorzien zijn van de laatste kaarten en versies. Uiteraard voeren wij deze updates voor u uit.


BOSCH COBI Smartphone Hub
Als vervanging van een display is het bij Bosch ook mogelijk om uw smartphone met uw E-Bike te laten verbinden. Hierdoor kunt u dus uw telefoon als display gebruiken. Hiervoor is een COBI app en een houder om uw smartphone op het stuur te plaatsen. Van 2019 is er een nieuwe versie van de smartphonehouder gepresenteerd. Bij deze Smartphone Hub is een display in de houder gëintegreerd waardoor u ook zonder telefoon uw E-Bike kan gebruiken. Dit systeem werkt het best als u gebruik maakt van een iPhone, want dan zorgt de batterij van de fiets er zelfs voor dat de accu van de telefoon opgeladen blijft. Dit is natuurlijk ideaal als u gebruik maakt van de navigatie of muziek luister via de COBI app.


Display YAMAHA  PW motor
De vertrouwde Yamaha PW motor kan voorzien zijn van 2 verschillende displays, dit is merk en prijs afhankelijk. De zeer voordelige Haibike modellen zijn uitgerust met het LED display waarop met kleur de snelheid en ondersteuning word weergegeven. Yamaha maakt bij de PW motor het meest gebruikt van de mooie compacte LCD display die in het midden van het stuur gemonteerd zit. Het LCD display heeft een zeer duidelijke weergave van snelheid, tijd en ondersteuning. Tevens is het mogelijk om de weergave in mijlen i.p.v. kilometers af te lezen.

Display YAMAHA PW-X en PW-SE motor
Vanaf 2017 heeft Yamaha een mini display dat zowel op de nieuwe PW-X motor als op de PW-SE motor word gebruikt. Deze Interface is uitgerust met een LCD scherm in combinatie met een LED indicator. De LED indicator is ervoor om aan de rijder duidelijk te laten zien in welke modus hij rijd, ongeacht de omstandigheden. Het display is ook voorzien van Bluetooth, zodat contact via een app tot de mogelijkheden behoort. Tevens is het mogelijk de interface te integreren in de stuurpen, zoals bij verschillende modellen van Haibike is gedaan.


YAMAHA displays vanaf 2019
Voor alle Yamaha E-Bike motoren worden vanaf modeljaar 2019 meerdere verschillende displays en bediening schakelaars gebruikt. Fabrikanten hebben de keuze uit 4 type motoren en laten deze uitvoeren met een display of bedieningseenheid naar keuze. De meeste voorkomende type die op dit moment toegepast worden zijn het Yamaha type A en type C display. Het type A Yamaha display is een display welke aan de linkerkant van het stuur gemonteerd is. Hierin is de bediening van de E-Bike door middel van 2 knoppen mogelijk. Het type C display is een groter beeldscherm die op het midden van het stuur wordt gemonteerd en duidelijk af te lezen is. Voor de PW-X2 motoren zijn er diverse bedieningen mogelijk, maar in het geval van Haibike wordt er op dit moment voor het Yamaha A display gekozen.

SHIMANO STEPS E8000 en EP8 Interface
Bij de Steps midden motoren van Shimano E-Bike hoort een eigen sportief display. Door middel van een bluetooth verbinding kunt u het display en Steps systeem geheel naar uw eigen wensen en voorkeuren instellen. De mate van ondersteuning is voorzien van kleurherkenning, waardoor het nog duidelijker voor de rijder is in welke modus hij of zij rijdt. Vanaf 2020 is er de EP8 motor van Shimano waar ook gebruik wordt gemaakt van het vertrouwde Shimano Interface display. Wilt u meer weten? Kijk dan eens op de E-tubeproject website van Shimano voor alle mogelijkheden.

iWOC schakelaar
De iWoc schakelaar kunnen we eigenlijk geen display noemen, maar hierin valt door middel van kleuren combinaties wel de toestand van het E-bike systeem af te lezen. Ook is het mogelijk om via bluetooth een telefoon of navigatiesysteem aan de iWoc te verbinden. Hierdoor kan uw smartphone ook als display kan fungeren. Tevens is het mogelijk om een navigatiesysteem, zoals een Garmin Edge, te gebruiken waarop dan alle E-Bike gegevens worden weergegeven. De iWoc schakelaar wordt toegepast op diverse Brose E-bike systemen. Ook kunt u de iWoc bij ons bewonderen en testen op de E-Bikes van Rocky Mountain Bikes. Deze E-mtb modellen zijn voorzien van het Powerplay E-bike systeem welke zijn ontwikkeld door Dyname.

Op het gebied van displays en E-bike systemen staan de ontwikkelingen natuurlijk niet stil.Wilt u meer weten over de laatste stand van zaken over de E-Bike systemen en displays? Neem dan contact met ons op.