SHIMANO

Shimano steps ebike emtb

Bh Bikes, Focus Bikes, Ednine en Santa Cruz Bicycles maken gebruik van de Shimano steps middenmotoren.
Bekijk elektrische fietsen met Shimano motor

SHIMANO MIDDENMOTOR


E-bikes met een Shimano motor
Shimano is een zeer grote leverancier van middenmotoren voor e-bikes. Het Merk uit Japan maakt e-bike motoren in 2 varianten en voor verschillende doelgroepen. De 2 type motoren zijn de Shimano Steps City E6000 en de Shimano Steps E8000 e-mtb. De motoren worden op diverse merken gemonteerd waaronder onze merken Focus, BH bikesLapierre en Ednine. Wilt u zelf de uitzonderlijke prestaties van een Shimano steps motor ervaren? Kom dan bij ons langs voor een uitgebreide proefrit.

Over de Shimano middenmotor
Shimano is natuurlijk wereldwijd bekend als allergrootste leverancier van fietsonderdelen. Sinds enkele jaren zijn daar nu ook de e-bike steps motoren bijgekomen. De Shimano Steps middenmotor heeft in korte tijd bewezen zeer goed, sterk en betrouwbaar te zijn. Wat ook in het voordeel van de Shimano e-mtb middenmotor spreekt is dat deze motor zeer geluidsarm is waardoor u nog meer van uw elektrische fiets kan genieten.

Over de Shimano steps E-8000 e-mtb motor
In vergelijking met de e-bike motoren van Bosch, Yamaha en Brose is de Shimano motor de lichtste op de markt waardoor het de rij-eigenschappen van een elektrische mountainbike bevordert. Een ander verschil is dat de Shimano steps E-8000 door u zelf aan te passen is door middel van bluetooth via uw smartphone. Hiermee kunt u uw E-mtb geheel aanpassen naar het terrein en rijstijl. Hiervoor heeft u wel de E-tube App nodig en deze is er voor uw Android of Apple iphone.

De Shimano steps E-8000 motor voor uw elektrische mountainbike levert een maximale kracht van 70nm en is voorzien van een 504 Watt accu. Op de e-mtb motor kunnen 2 soorten kettingbladen worden gemonteerd, zowel 34 als 38 tands. De 3 ondersteuning niveaus kunt u kiezen met de Shimano Firebolt schakelaar, welke hetzelfde gevoel geeft als een XT DI2 schakelaar. De ondersteuning is onderverdeeld in een Eco, Trail en Boost stand, welke zijn af te lezen op een sportief LCD scherm.Tevens is er een Walk ondersteuning voor als u met de fiets aan de hand loopt.


2018 modellen met Shimano steps middenmotoren
Bij E-Outdoor vindt u diverse types elektrische mountainbikes met Shimano E-8000 steps motoren. Onder andere zijn merken Santa Cruz Bicycles en Focus Bikes elektrische mountainbikes uitgerust met de Shimano middenmotor. In 2018 komt Lapierre met een geheel nieuw frame voorzien van een Steps E-8000 motor met daaraan gekoppeld een eigen ontwerp accu die in het frame geïntegreerd zal zijn. Deze nieuwe modellen zullen uiteraard bij E-bike Outdoor te zien en te testen zijn. Hier vind u alle modellen met de Shimano steps E-8000 motor.

Vanaf 2018 modellen met Shimano steps middenmotoren
Bij E-bike Outdoor vindt u diverse types elektrische mountainbikes met Shimano Steps motoren. Onder andere de merken Santa Cruz Bicycles en Focus Bikes elektrische mountainbikes zijn uitgerust met de Shimano middenmotor. In 2018 kwam Lapierre met een geheel nieuw frame voorzien van een Steps E-8000 motor met daaraan gekoppeld een eigen ontwerp accu die in het frame geïntegreerd zal zijn. Hier vindt u alle modellen met de Shimano steps E-8000 motor.

Shimano steps E9000 middenmotor in 2021 als eerste bij E-bike Outdoor?
Voor de collectie 2021 komt Shimano met een nieuwe Steps e-bike middenmotor. Waarschijnlijk gaat deze Shimano steps E9000 genoemd worden als opvolger van de huidige E8000 motor. De merken die wij als E-bike Outdoor vertegenwoordigen zullen uiteraard ook met de nieuwe Shimano steps middenmotor worden uitgevoerd. Het blijkt nu dat de nieuwe Shimano onder de naam EP8 op de markt verschenen is. De nieuwe Shimano Steps EP8 is nog kleiner, sterker en vooruitstrevender dan zijn voorganger.  Natuurlijk zorgen wij als e-mtb specialist dat we de nieuwe Shimano middenmotor zo snel mogelijk in huis hebben, zodat u deze e-bike middenmotor zelf kunt ontdekken met een proefrit in de Veluwse bossen. Hier vindt u alle modellen met de Shimano Steps motoren.