Haibike Alltrail 5
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Yamaha PW-S2: de nieuwe, moderne e-mtb motor van Yamaha


06 dec 2022

In navolging van Bosch komt ook Yamaha voor modeljaar 2023 met iets nieuws in de vorm van de PW-S2 motor. De afgelopen 10 jaar heeft de PW-motor zich al bewezen als een vooraanstaande en zeer populaire motor voor e-mtb’s. Het nieuwste lid van de PW-familie is de PW-S2, het budgetbroertje van de PW-X3. Tijd voor een kennismaking!

Less is more

Less is more. Met deze slogan typeert Yamaha de nieuwe PW-S2 motor als opvolger van de PW-ST. In de praktijk is de PW-S2 echter vooral een aangepaste versie van de PW-X3 performance-motor. In vergelijking met die PW-X3 is de PW-S2 100 gram zwaarder en biedt ‘ie 10 Nm minder trekkracht. Vergeleken met de PW-ST maakt de PW-S2 echter grote stappen voorwaarts. Zowel het gewicht als de afmetingen zijn flink afgenomen, wat de integratie van motor en batterij ten goede komt.

Haibike Alltrail 5

Belangrijkste specificaties van de Yamaha PW-S2

Om de voordelen van de PW-S2 ten opzichte van de PW-ST met u te delen, zetten we een aantal belangrijke specificaties overzichtelijk voor u op een rijtje:

 • Met een gewicht van 2,85 kg weegt de PW-S2 16% minder dan de PW-ST
 • Ook het volume van de PW-S2 is aanmerkelijk afgenomen, met 20% om precies te zijn
 • De pedaalas is 22,8 mm korter geworden, voor extra mogelijkheden om optimale
  rijeigenschappen te bieden
 • De PW-S2 is voorzien van de laatste en meest moderne software-upgrades van Yamaha
 • Automatische ondersteuning maakt het mogelijk precies naar behoefte ondersteuning te krijgen
 • Uitgebreide mogelijkheden om de fiets bij uitstek geschikt te maken voor een MTB- of trekkingrit.

Het display van de Yamaha PW-S2

Bij een nieuwe motor hoort natuurlijk ook een nieuw display. Daarom introduceert Yamaha het slimme en gebruiksvriendelijke B-Display in combinatie met de PW-S2. Het B-Display kenmerkt zich door een aantal interessante voordelen:

 • Eenvoudige bediening
 • Uitstekende afleesbaarheid
 • 3 inch LCD-beeldscherm
 • Permanente tijdsaanduiding
 • Belangrijkste informatie groot afleesbaar
 • Intern geheugen dat instellingen onthoudt (ook na uitschakeling)
 • Vast te monteren én eenvoudig afneembaar
 • Laaduitgang voor smartphones

Haibike_MY23_ALLTRACK_6_29

Perfecte prijs-kwaliteitverhouding

Met de compacte afmetingen en de perfecte integratie zet de PW-S2 nieuwe maatstaven. Weliswaar is de PW-S2 niet te vergelijken met ultralichte motoren als de Fazua Ride 60 of de nieuwe TQ-motor, maar de looks en de prestaties zijn absoluut een aanwinst binnen de wereld van e-mtb’s. Qua prijs-kwaliteitverhouding biedt de PW-S2 wat we van Yamaha gewend zijn: een kwalitatief topproduct voor een goede prijs.

2023 Haibike e-mtb’s en e-trekkingfietsen met de nieuwe Yamaha-motor

Eén van de eerste e-mtb-merken die met de Yamaha PW-S2 motor op de markt komt, is Haibike. Dit merk levert haar fietsen in twee uitvoeringen: als e-mtb en als e-trekkingfiets. Standaard zijn deze fietsen al voorzien van een batterij met 750 Wh, wat al goed is voor een enorme actieradius. Voor een nóg groter bereik zijn de elektrische fietsen van Haibike bovendien uit te breiden met een range extender van nog eens 360 Wh extra.

20221206_111609

Haibike full suspension e-mtb met Yamaha PW-S2

De 2023-collectie van Haibike bestaat uit drie full suspension e-mtb’s met de PW-S2, die onder de naam AllTrail worden geïntroduceerd. Deze modellen zijn allemaal geconfigureerd volgens een mixed-wheels-concept, met 29 inch voorwielen en 27,5 inch achterwielen. Met drie modellen, drie verschillende afmontages en een keuze uit meerdere kleurstellingen is er voor elk wat wils!

Haibike hardtail e-mtb’s met Yamaha PW-S2

Ook aan hardtail e-mtb’s heeft Haibike gedacht: voor modeljaar 2023 lanceert Haibike de AllTrack 5 en AllTrack 6. De kleinere 27,5 inch variant is er in de framematen Small en Medium, terwijl de 29 inch uitvoering er is in Medium, Large en Extra Large. Ook deze fraaie en betaalbare fietsen zijn uitgerust met een 750 Wh batterij. Een ideale e-mtb voor iedereen die eens wil kennismaken met het avontuur van een elektrische mountainbike!

Haibike e-trekking Yamaha pw-s2

Haibike e-trekkingfietsen met Yamaha PW-S2

Natuurlijk komt Haibike als specialist in e-trekkingfietsen ook met een elektrische trekkingfiets met de Yamaha PW-S2. Sterker nog: Haibike heeft de introductie van de PW-S2 aangegrepen om gelijk zowel het frame als de geometrie te vernieuwen. De grootste verrassing is wel de Haibike Adventr FS 9 High, met SRAM Eagle 12-speed schakeling en Rockshox-vering. Echt een topmodel dus! De overige e-trekkingfietsen van Haibike zijn zowel in High- als Low-uitvoering verkrijgbaar. In tegenstelling tot eerdere modeljaren is het trapezemodel komen te vervallen. De elektrische trekkingfietsen van Haibike met de Yamaha PW-S2 zijn er als Trekking 4 (in één grijze kleurstelling met tien versnellingen) en Trekking 5 (in twee kleuren en met elf versnellingen).

Kennismaken met Haibike en / of de Yamaha PW-S2?

Wilt u kennismaken met de elektrische fietsen van Haibike, al dan niet in combinatie met de nieuwe Yamaha PW-S2 motor? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom in Nunspeet, voor meer informatie. Zoals u van ons bent gewend, is de keuze bij ons reuze!