Rocky Mountain Instinct Powerplay Alloy
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Rocky mountain Powerplay nu verkrijgbaar bij E-bike Outdoor.


30 aug 2020

Rocky Mountain is het nieuwste merk in de collectie van E-bike Outdoor. In 1981 werd het high-end mountainbike-merk opgericht in Vancouver, Canada. Onder de naam Dyname ontwikkelt Rocky Mountain al sinds 2009 een eigen e-bike-systeem voor de elektrische sportfiets. Sinds de eerste echte e-mtb, de Altitude Powerplay, in 2017 werd geïntroduceerd, is de motor steeds verder doorontwikkeld. De afgelopen jaren heeft Rocky Mountain meerdere e-bikes met de doorontwikkelde Powerplay-motor geïntroduceerd. Vanaf heden is E-bike Outdoor officieel dealer van Rocky Mountain e-mtb’s.

Het natuurlijke rijgedrag van een Rocky Mountain Powerplay e-bike
Elektrische mountainbikes van Rocky Mountain beschikken over veel unieke eigenschappen. De meest bijzondere van die eigenschappen is wel het uitzonderlijk natuurlijke, authentieke rijgevoel. De Dyname 3.0-motor is namelijk niet aan de cranks verbonden, maar direct gekoppeld aan de ketting. De aandrijving reageert dus op de spanning die op de ketting komt, waardoor het rijgedrag van deze e-mtb ongeëvenaard is. Vooral bij een hoge trapfrequentie voelt de Rocky Mountain Powerplay uitzonderlijk natuurlijk aan, alsof je op een niet-elektrische mountainbike rijdt.

Uitgebalanceerde, perfect gedoseerde ondersteuning
Doordat de motor direct aan de ketting is gekoppeld, beschikt de Powerplay over een extra kettinggeleider. Daardoor is de e-mtb van Rocky Mountain uitgerust met een normale trapas en standaard cranklagers. Als u op de pedalen staat, levert de Dyname 3.0-motor geleidelijk de kracht die u nodig heeft. Veel andere systemen geven vertraging of ondersteunen té direct, waardoor wielspin ontstaat. De ondersteuning van de Powerplay verloopt daarentegen mooi uitgebalanceerd en perfect gedoseerd, waardoor de Powerplay soepel op snelheid komt.

Hoe werkt de Powerplay-motor precies?
Het geheim van het natuurlijke rijgedrag van de Rocky Mountain Powerplay zit ‘m in de elektrisch-mechanische torque-sensor. Deze meet de kettingspanning en geeft deze via een magnetische impuls door aan de aansturing van de motor. Hierdoor ontstaat minder vertraging en meer ondersteuning. Zodra de ketting in beweging komt, meet de sensor maar liefst 1.000 keer per seconde de rek van de ketting! Zo wordt op alle moeilijke ondergronden de juiste kracht gemeten en ontstaat een natuurlijk, authentiek gevoel van ondersteuning. Met een maximale trekkracht van 108 Nm is de Powerplay één van de sterkste e-mtb’s op de markt!

Rocky Mountain Instinct Powerplay Alloy

De batterij van de Rocky Mountain Powerplay
De e-mtb’s van Rocky Mountain zijn uitgerust met een 672 Wh accu, geïntegreerd in de onderbuis van het frame. Het mooie van deze accu is dat ‘ie zeer slank en compact is. Dit zorgt voor een dun frame, een uitstekende geometrie en perfect uitgebalanceerde rijeigenschappen. Een ander groot voordeel is dat deze accu in twee uur tot 80% kan opladen en daarna langzaam volledig oplaadt.

Het optionele Overtimepack met 330 Wh extra capaciteit
Voor extra accucapaciteit biedt Rocky Mountain zelfs de mogelijkheid om een extra batterij van 330 Wh te plaatsen. Met dit Overtimepack neemt de totale capaciteit toe tot maar liefst 1.000 Wh! Door het geringe gewicht van slechts 2 kg heeft het Overtimepack nauwelijks invloed op het rijgedrag. Bovendien neemt u het Overtimepack eenvoudig mee in een rugzak: ook deze extra accu is namelijk buitengewoon compact.


De iWoc Remote van de Rocky Mountain Powerplay
De bediening van het e-bike-systeem verloopt zeer intuïtief via iWoc Remote, een compacte schakelaar die het display vervangt. Deze schakelaar bevat tevens kleuren-LED’s waarmee u het accupercentage en de mate van ondersteuning kunt aflezen. Een speciale app op uw smartphone kan eveneens als display dienen. Met deze app kunt u de motor bovendien afstemmen op uw persoonlijke wensen. Qua connectiviteit zit het sowieso wel goed met de Rocky Mountain Powerplay. Wat dacht u bijvoorbeeld van de mogelijkheid om via Bluetooth een Garmin of Wahoo aan uw e-mtb te connecten? Hiermee beschikt u over navigatie, terwijl uw e-mtb er gewoon als een mountainbike blijft uitzien.

Rocky Mountain Altidude Powerplay Alloy

Drie uitvoeringen van de elektrische Rocky Mountain Powerplay mountainbike
Op dit moment zijn de e-mtb’s van Rocky Mountain in drie types verkrijgbaar. Nieuw voor 2021 is de Growler, een hardtail elektrische mountainbike met een 27,5 inch aluminium frame en 2,8 Plus-banden. Deze is uitermate geschikt voor de Nederlandse trails en tracks. Naast de Growler zijn er nog drie full suspension e-mtb’s onder de namen Altitude, Instinct en Instinct BC Edition. Deze fietsen zijn verkrijgbaar in aluminium en carbon, in verschillende uitvoeringen en met diverse afmontages. Zo is er voor ieder type rijder en in elke prijsklasse een ruime keuze. De Powerplay-modellen zijn met 27,5 inch Plus en 29 inch wielen verkrijgbaar, zodat er voor ieder terrein een goede keuze is.

Rocky Mountain e-mtb’s nu verkrijgbaar bij E-bike Outdoor
Als team van E-bike Outdoor hebben we uitgebreid kennisgemaakt met het bevlogen team van Rocky Mountain in Europa. Dankzij goede service-afspraken en een uitstekend ingerichte organisatie staan we bij E-bike Outdoor garant voor de beste en snelste service. U wilt immers zo snel mogelijk weer kunnen rijden als er iets met uw fiets aan de hand is. Service en garantie staan dan ook hoog aangeschreven bij Rocky Mountain. Zowel op de motor als op de onderdelen verleent Rocky Mountain lange garantietermijnen. Wilt u kennismaken met de e-mtb’s van Rocky Mountain? Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende proefrit en / of meer informatie!