HAIBIKE-NDURO-7-Grey Red Lime Gloss 1
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuwe Yamaha PW-X3 voor 2022 Haibike e-mtb’s


08 okt 2021

Voor 2022 introduceert Haibike een aantal e-mtb’s met de nieuwe Yamaha PW-X3 motor en een 750 Wh batterij. E-bike Outdoor, dé specialist in elektrische mountainbikes, vertelt u er alles over!


Nieuw aluminium frame, optimale grip

Voor de meest extreme e-mtb-liefhebbers heeft Haibike Nduro-modellen met een veerweg van 180 mm voor en achter. De 2022 Haibike Nduro e-bikes zijn gebouwd op basis van een geheel nieuw ontwikkeld aluminium frame. Alle drie Nduro modellen zijn voorzien van mixed wheels. Daarbij is het 29 inch voorwiel uitgevoerd met een smallere band dan het 27,5 inch achterwiel. Die laatste is uitgevoerd met een brede band voor optimale grip.

Haibike Nduro 8 FREERIDE

Het topmodel in de Nduro-serie is de Haibike Nduro 8 FREERIDE. Deze elektrische mountainbike is afgemonteerd met de meest hoogwaardige onderdelen. Een mooi voorbeeld daarvan is de vering, die afkomstig is van het topmerk Öhlins. Een klinkende naam uit de motor- en autosport, die nu ook de vering van Haibike e-mtb’s ontwikkelt. De nieuwe Öhlins DH38 M.1 is speciaal ontwikkeld voor het extreme downhill-werk. In combinatie met de Öhlins TTX 22 achterdemper is voor deze e-mtb geen afdaling te gek. Bovendien is de Nduro 8 FREERIDE afgemonteerd met SRAM-schakeling en Magura MT7 remmen. Daardoor is deze e-mtb uitermate geschikt voor de meest extreme trails.

Haibike Nduro 7

Ons favoriete Nduro-model is de Haibike Nduro 7. Deze e-mtb blinkt onder meer uit dankzij een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook de afmontage van de Nduro 7 is van een hoog niveau. De Fox Performance 38 voorvork, Performance Float X2 achterdemper, Magura MT7 remmen en Mavic E-Deemax wielen maken de Nduro 7 tot één van de beste e-mtb's van 2022. Ook de nieuwe Yamaha PW-X3 motor draagt daaraan bij. Bovendien is de Nduro 7 niet alleen een feest om te rijden, maar ook een plaatje om te zien. De Nduro 7 is uitgevoerd in de prachtige kleurstelling van grijs, rood en zwart met een lime-kleurige achterbrug.

Haibike Nduro 6

Naast modellen met Öhlins-vering en Fox-vering is er natuurlijk ook een Haibike met RockShox-demping. De Nduro 6 van Haibike is voorzien van RockShox Domain en Super Deluxe Select dempers. Bovendien is de Nduro 6 uitgerust met SRAM NX schakeling, TRP remmen én de nieuwe Yamaha PW-X3 motor. Het totaalplaatje is een extreme full suspension e-bike, die dankzij z’n gunstige prijs voor een breed publiek toegankelijk is.

2022 Haibike AllMtn elektrische mountainbikes

Het grote succes van Haibike heeft de Duitse e-mtb-fabrikant mede te danken aan de legendarische AllMtn-modellen. Haibike is groot geworden door de Xduro-uitvoeringen, die uitgerust waren met Bosch-motoren. Voor modeljaar 2022 zijn de AllMtn naast Bosch Performance CX motoren ook verkrijgbaar met de krachtige, nieuwe Yamaha PW-X3 motoren. Hier zoomen we hieronder verder op in. Alle AllMtn-modellen hebben een aluminium frame met een 160 mm veerweg, waarmee de AllMtn’s op alle trails uit de voeten kunnen.

Haibike AllMtn 10

Het topmodel in de AllMountain-range met Yamaha PW-X3 motor is de Haibike Allmtn 10. Zwart van kleur en afgemonteerd met goudkleurige Fox Kashima-vering is deze e-mtb een droom voor elke e-biker. De AllMtn 10 is volledig Shimano XT-afgemonteerd en voorzien van een mixed E-Deemax wielset van Mavic; veel beter wordt het niet. Alleen nog een goede set flat pedals erop en gaan!

Haibike AllMtn 7

De AllMountain 7 is voor modeljaar 2022 verkrijgbaar in twee verschillende kleurstellingen: een rode en een groene variant. Ook deze Haibike is zeer goed afgemonteerd met Fox-vering voor en achter, Magura MT7 remmen en SRAM-schakeling. Met deze afmontage en 85 Nm aan vermogen rijdt u niet alleen makkelijk naar ongekende hoogten, maar daalt u ook weer veilig af.

Haibike AllMtn 4

Ook de AllMtn 4 is voor 2022 voorzien van een 750 Wh accu en Shimano-afgemonteerd. Daarmee is de nieuwe AllMtn 4 weer een uitstekende e-mtb. Met een eigenwijze kleurstelling, zoals we van Haibike gewend zijn, past de AllMtn 4 naadloos in de nieuwe Haibike-collectie. RockShox-vering en WTB-wielen maken deze elektrische mountainbike voor iedereen toegankelijk.

Haibike AllMtn 2

De meest gunstig geprijsde Haibike AllMtn e-mtb is de in twee kleurstellingen verkrijgbare AllMtn 2. De gunstige prijs van deze elektrische mountainbike komt onder meer door de lagere capaciteit van de accu (630 vs. 750 Wh). Desondanks is de AllMtn 2 een volwaardig lid van de AllMtn-familie, met onder andere RockShox-vering en SRAM-schakeling.

Nieuw in 2022: de Haibike AllTrail

Jarenlang leverde Haibike de FullNine- en FullSeven-modellen. In beide uitvoeringen waren er dezelfde e-bikes, met als verschil de wielmaat. Een hele lijn 27,5 inch e-mtb’s met dito wielen en dezelfde e-bikes, maar dan met 29 inch wielen. Nu zijn er de AllTrail elektrische mountainbikes, die zowel in 27,5 als 29 inch verkrijgbaar zijn. De 27,5 inch modellen zijn er in de framematen S, M en L, terwijl de 29 inch uitvoeringen in de grotere maten Medium, Large en Extra Large verkrijgbaar zijn.

Haibike AllTrail 9

Met een 140 mm travel voor en achter is de AllTrail 9 bij uitstek geschikt voor het snelle werk in de lage landen. Daarnaast kan deze e-mtb ook uitstekend in het hooggebergte uit de voeten. Uitgevoerd in een mooie blauwe kleur met olijfgroene accenten is de AllTrail 9 een aantrekkelijke e-mtb om te zien. Hoogwaardige onderdelen van RockShox, SRAM en Shimano maken het feestje compleet. Tel daarbij de nieuwe Yamaha PW-X3 motor en de 750 Wh batterij op en we kunnen niet anders concluderen dan dat de AllTrail 9 de beste keuze is.

Haibike AllTrail 7

De AllTrail 7 is eveneens verkrijgbaar met de nieuwe Yamaha PW-X3 motor, maar dan met 630 Wh batterij. Kiest u voor de AllTrail 7 in het zilver of gaat u liever voor de zwarte? Welke kleur ook uw voorkeur heeft: u maakt met de AllTrail 7 hoe dan ook een goede keuze. De AllTrail 7 is uitstekend afgemonteerd en in maar liefst zes varianten verkrijgbaar, zowel met 29 inch als met 27,5 inch wielen. Kom langs voor een uitgebreide testrit en vind de uitvoering die het best bij u past! Ook de andere 2022 Haibike-modellen met Yamaha PW-X3 motor kunt u uitgebreid testen bij E-bike Outdoor in Nunspeet.

Extra batterij en MRS-systeem

Alle nieuwe modellen met Yamaha PW-X3 zijn voorzien van het bekende Haibike MRS-systeem. MRS is de afkorting voor Modulair Rail Systeem. Hiermee kunt u op het frame diverse accessoires monteren, zoals bijvoorbeeld een bidon, bidonhouder, tas en slot. De mooiste optie van Haibike in combinatie met Yamaha PW-X3 is de mogelijkheid om een extra batterij te monteren. Deze range extender heeft een vermogen van 360 Wh, waardoor uw totale accucapaciteit toeneemt tot meer dan 1.100 Wh. Ideaal wanneer u graag lange tochten met uw e-mtb maakt!

Kom langs voor een uitgebreide proefrit

Wilt u meer weten over de nieuwe 2022 Haibike-modellen? Neem gerust contact met ons op; wij adviseren u graag. Ook nodigen wij u van harte uit voor een uitgebreide proefrit. Zo ontdekken we samen welke e-mtb het best bij u past.