Yamaha PW series SE
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuwe Yamaha PW-SE motor in 2018


20 jul 2017

De nieuwe Yamaha PW-SE zal naast de bestaande PW-X motor worden gepositioneerd, enkele functies van de standaard PW-serie zijn overgenomen maar zal worden uitgebreid met meerdere functies en verbeterde ondersteuning.

De PW-SE zal een aangepaste cadans hebben, de bestaande 100 rpm zal in het vervolg 110 rpm worden. Dit verhoogt de ondersteuning in hogere versnellingen en bij een hogere cadans. Net als de PW-serie biedt de PW-SE in totaal 4 ondersteunings niveaus: Eco +, Eco, Standaard en High. Met een ondersteuning vanaf 50% tot wel 280%, met een beschikbaar koppel van 70 NM.

Het interessante is dat de motor door de fabrikant in een van de twee mogelijke software versies zal worden geprogrammeerd, afhankelijk van de stijl van de fiets. De Black & Green specificaties zijn als volgt:

  • Zwart: Krachtige ondersteuning en geschikt voor sportieve E-Bikes
  • Groen: Soepele ondersteuning bij het wegrijden en bij lage snelheden, geschikt voor stads/toer E-
    Bikes.

Yamaha heeft ook extra communicatie aan de motor toegevoegd, Bluetooth connectiviteit is nu mogelijk. Een smartphone-app zal worden ontwikkeld welke nog meer extra functies zal bieden aan de gebruiker. De Yamaha PW-SE wordt uitgevoerd met 1 compact LCD bedieningspaneel welke de volgende extra functies bevat; Bluetooth, USB-voeding en een aparte regelaar om door de ondersteuning niveaus te bladeren. Op het scherm zijn de volgende parameters af te lezen; snelheid, gemiddelde snelheid, maximale snelheid, afstand, bereik, accucapaciteit, cadans, klok en stopwatch.

De Yamaha E-bike accu zal geschikt zijn voor alle PW, PW-X en PW-SE systemen, compleet met de nieuwe lader welke afgelopen jaar werd ontwikkeld. De E-bikes zullen door de diverse fabrikanten worden uitgerust meet een 400 WH of 500 WH accu, afhankelijk van het model, specificaties en prijs. De Yamaha PW-SE serie zal zeker op diverse Haibike modellen worden toegepast.