Santa Cruz Heckler 2021 E-Bike Outdoor
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuwe 2021 Santa Cruz Heckler e-mtb nu verkrijgbaar bij E-bike Outdoor


12 nov 2020

De nieuwe 2021 Santa Cruz Heckler en Heckler MX elektrische mountainbike zijn vanaf nu verkrijgbaar bij E-bike Outdoor. Beide modellen zijn leverbaar met de soepele Shimano EP8 motor en staan voor u klaar voor een proefrit in Nunspeet.

De Heckler MX, het beste van Santa Cruz verenigd in één e-mtb
Vorig jaar kwam Santa Cruz Bicycles met hun allereerste e-mtb onder de naam Heckler. Voor 2021 komt het merk met een vernieuwde versie van de Heckler, in de vertrouwde kleurstelling. Maar hét grote nieuws is de introductie van de nieuwe e-mtb van Santa Cruz: de Heckler MX. De toevoeging MX, die staat voor Mixed, verraadt al een beetje waarom de Heckler MX een succesnummer belooft te worden. De nieuwe Santa Cruz Heckler MX verenigt namelijk het beste van alle Santa Cruz-eigenschappen in één elektrische mountainbike.

Uitermate geschikt voor trails in de Benelux
Zo beschikt de lichte en wendbare Heckler MX over een uitstekende geometrie en een minder lange veerweg van 140 mm. Deze eigenschappen zorgen dat de nieuwe 2021 Santa Cruz Heckler MX bij uitstek geschikt is voor trails in de Benelux. De combinatie van 29” voorwiel en 27,5” achterwiel maakt deze lichte e-mtb tot de meest vooruitstrevende van 2021.

Shimano motoren en Santa Cruz Heckler en Heckler MX
Zowel de Heckler als de Heckler MX is verkrijgbaar met twee verschillende Shimano-motoren. Standaard zijn de nieuwe 2021 Santa Cruz Heckler en Heckler MX voorzien van de vertrouwde Shimano Steps E7000 motor. Het grote nieuws voor de nieuwe Heckler-modellen is de nieuwe Shimano EP8-motor. Deze motor wordt ook leverbaar op alle andere Santa Cruz e-mtb’s. Dat Santa Cruz voor de Shimano EP8 heeft gekozen, is niet voor niets. De motor kent een uitstekende integratie in combinatie met de bekende en alom geroemde VPP-ophanging van Santa Cruz. Hierdoor blijven de karakteristieke rijeigenschappen van het cultmerk behouden.
Voordelen van de Shimano EP8 in de 2021 Santa Cruz Heckler
De Shimano EP8-motor op de nieuwe 2021 Santa Cruz Heckler en Heckler MX biedt een aantal interessante voordelen:

  • 380 gram lichter dan de E8000 dankzij magnesium behuizing
  • Verbeterde integratie in het frame dankzij 10% compactere afmetingen
  • Meer grondspeling tussen motor en ondergrond
  • Stiller en sterker dankzij 85 Nm aan trekkracht
  • Verbeterde warmteafvoer dankzij magnesium behuizing

Shimano EP8 software en app
Speciaal voor de EP8-motor heeft Shimano nieuwe software ontwikkeld. Deze nieuwe software heeft merkbaar positieve invloed op het rijgevoel. De motor voelt vooral veel natuurlijker aan en levert z’n vermogen op een verfijnde manier wanneer de berijder erom vraagt. Ook is de actieradius verbeterd (met name in de Eco-modus), terwijl je toch over 85 Nm aan power beschikt. Dankzij de Shimano Steps-app kun je jouw Heckler helemaal aanpassen aan je eigen wensen. Je kunt zelfs twee profielen aanmaken zodat je snel kunt schakelen in rijstijl of berijder. In juni 2021 komt er een nieuwe versie voor Android en iPhone met nog meer mogelijkheden. Kortom: de ontwikkelingen bij Shimano staan niet stil.

Heckler vs Heckler MX: dit zijn de verschillen
Met 150 mm achtervering en FOX 36 160 mm voorvering is de 2021 Heckler uitermate geschikt voor de agressieve rijder. Voorzien van sterke componenten en 27,5” wielen met extreme banden is geen trail te zwaar. De 2021 Santa Cruz Heckler is een topfiets, wat je vooral merkt aan de uitstekende handelbaarheid onder de moeilijkste omstandigheden. De Heckler MX is lichter dan de Heckler. Met een veerweg van 140 mm is de Heckler MX bij uitstek geschikt voor trails in de lage landen. De Fox Float achterdemper is op de Heckler MX gecombineerd met een Rockshox Pike-voorvork. Dankzij een 29” voorwiel en een 27,5” achterwiel heeft Santa Cruz het frame mooi compact weten te houden. Dat vertaalt zich in een laag gewicht en uitstekende rijeigenschappen. Met slechts 20 kg behoort de nieuwe Santa Cruz Heckler MX tot de meest uitdagende elektrische mountainbikes van dit moment.

Ook nieuw bij Santa Cruz bicycles en E-bike Outdoor de Bullit E-mtb

What goes up, loves coming down. Dat is de slogan die hoort bij de nieuwste E-mtb van Santa Cruz en dit zegt eigenlijk al waar het bij deze bike om draait. Natuurlijk is deze E-mtb die is uitgerust met de nieuwe Shimano EP8 motor uitermate geschikt voor de steilste en zwaarste beklimmingen. Maar waar deze Santa Cruz Bullit zijn gelijke niet in kent zijn natuurlijk de geweldige rij-eigenschappen bij het afdalen. Met zijn 170mm veerweg en befaamde downhill Santa Cruz geometrie gecombineerd met Fox 38 vering en Double Down banden is er voor deze extreme E-bike geen berg te hoog en geen afdaling te zwaar.

Bij de Bullit is het beste uit de Santa Cruz Nomad en Hightower gecombineerd in een carbon frame uitgevoerd met een 630wh batterij. Net als in de Heckler Mx is er natuurlijk een 29 inch voorwiel en een 27,5 inch achterwiel gemonteerd. De wielen zijn opgebouwd met de uitstekende DT Swiss naven, Sapim spaken in combinatie met RaceFace of Reserve velgen. Ook voor de afmontage is er voor ieder wat wils, want er is de keuze tussen verschillende Shimano of Sram groepsets.

De Santa Cruz Bullit is vanaf nu te bestellen in 2 verschillende kleurstellingen, respectievelijk in de mooie Matte Copper & Black uitvoering. Maar zoals we van Santa Cruz gewend zijn is er ook de knotsgekke Gloss Lavender & Yellow kleurstelling waarmee je als liefhebber natuurlijk pas echt voor de dag komt op de trails. De Santa Cruz Bullit is er in de maatvoeringen: M, L, Xl en XXL.

Vanaf Januari 2021 is de Santa Cruz Bullit te zien in onze showroom, maar wilt u zeker zijn van deze gewilde Santa Cruz e-bike? Bestel dan op tijd zodat u komende zomer met deze geweldige E-Mtb op alle trails uitstekend voor de dag kunt komen.

Kom naar E-bike Outdoor de E-MTB specialist en laat u verrassen door de Santa Cruz Bullit?
Bel of mail ons gerust, of kom langs in onze showroom in Nunspeet.