Bosch-eBike-Handlebar-MiniRemote-SystemController-Kiox300-eMTB-BES3-MY2023-DE
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuw: het Bosch eBike Smart System 3 (BES3)


31 aug 2021

BES3 is de afkorting van het nieuwe Bosch eBike Smart System 3, dat Bosch voor modeljaar 2022 introduceert. De fabrikant voert het nieuwe e-bike-systeem naast de bestaande systemen, die gewoon blijven bestaan. Binnenkort is het nieuwe systeem bij E-bike Outdoor op diverse elektrische sportfietsen beschikbaar. Eerst stellen we het nieuwe systeem graag aan u voor.

Diverse nieuwe componenten

Het nieuwe Bosch eBike Smart System 3 (BES3) bestaat uit een aantal nieuwe componenten. Daardoor is BES3 niet compatibel met de vorige e-bike-systemen van Bosch. In deze blog laten we u alvast kennismaken met de nieuwe onderdelen van BES3:750 Watt batterij.

• 750 Watt batterij
• Performance CX motor
• LED Remote bediening
• 4 Ah oplader
• eBike Flow app
• Kiox 300 display

Bosch eBike Flow app

Met de Bosch eBike Flow app maakt u uw elektrische mountainbike nóg veelzijdiger. De app is zowel voor Apple iOS- als Android-smartphones beschikbaar en geeft u toegang tot allerlei handige mogelijkheden. Wat dacht u bijvoorbeeld van anti-diefstalbeveiliging of een synchronisatie met apps als Apple Health? Ook alle informatie over uw e-bike vindt u terug in de Bosch eBike Flow app. Bosch is volop bezig met de ontwikkeling van deze app, waardoor er in de toekomst nog veel meer functionaliteiten volgen. U hoeft uw app simpelweg te updaten om daar gebruik van te maken

Bosch LED Remote bediening

Bosch koppelt het BES3-systeem aan een doordachte LED Remote bedieningsschakelaar. Evenals op de vorige Purion-schakelaar kunt u ook op de LED Remote allerlei handige informatie aflezen. Felle LED’s, automatische helderheidsregeling en een duurzame batterij zorgen dat de LED Remote zelfs bij fel zonlicht altijd goed afleesbaar is. Bovendien kunt u dankzij connectiviteit met de eBike Flow app eenvoudig zelf uw systeemsoftware updaten. Evenals alle andere Bosch-schakelaars is de LED Remote ook voorzien van een walk assist, die lopen met uw e-bike makkelijker maakt. Naast z’n veelzijdigheid blinkt de compacte LED Remote ook uit in gebruiksgemak. Dankzij z’n compacte ergonomische vormgeving bedient u de LED Remote eenvoudig met uw duim.

Kiox 300 display

Bij een nieuw e-bike-systeem hoort natuurlijk ook een nieuw display. Het spatwaterdichte Kiox 300 display is een doorontwikkelde en geperfectioneerde versie van de huidige Kiox. Opvallend is dat het display compacter is en geen schakelaars op het display heeft; de bediening verloopt via de LED Remote. Gebleven is de heldere informatieweergave, terwijl de afleesbaarheid nóg verder is verbeterd. Sportieve e-bikers kunnen op het nieuwe Kiox 300 display dan ook eenvoudig hun trainingsgegevens aflezen. Erg praktisch is ook de eenarmige houder van het nieuwe display. Het Kiox 300 display is daardoor op vrijwel iedere gewenste plek op het stuur te monteren.

Drive Unit Performance Line CX

Als krachtbron in het nieuwe BES3-systeem dient de sterkste e-bike-motor die Bosch paraat heeft. De bekende Performance Line CX met 85 Nm is ideaal voor de sportieve e-biker. De motor biedt veel kracht bij een lage trapfrequentie, maar ook een snelle acceleratie bij sprints in een hoge cadans. In de zwaarste beklimmingen zorgen slimme sensoren ervoor dat de motor zich in de eMTB-modus automatisch aanpast aan de trails, uw rijgedrag en uw trapfrequentie. Rijdt u liever sportief, maar dan wat efficiënter? Dan kiest u voor de modus ‘Tour+’. Deze modus staat garant voor een sportief rijgedrag, maar bespaart tegelijkertijd energie waardoor de motor zuiniger wordt. Voor nieuwe updates aan uw motor kunt u natuurlijk altijd bij E-bike Outdoor terecht!

Connect Module, uw redder in nood
In de toekomst kunt u uw Performance CX motor voorzien van een ConnectModule. Deze schakelt bij diefstal een alarm in en kan in noodgevallen of bij diefstal uw e-bike traceren. U kunt de locatie van uw elektrische mountainbike kan eenvoudig aflezen in de Bosch eBike Flow app. Er wordt op dit moment hard aan gewerkt om de ConnectModule voor elektrische fietsen geschikt te maken. Neem voor de actuele stand van zaken met betrekking tot de mogelijkheden gerust contact met ons op.

Bosch PowerTube 750 Watt batterij

Met de introductie van BES3 introduceert Bosch ook een nieuwe PowerTube 750 batterij. Met een tot 750 Watt toegenomen accucapaciteit stelt deze batterij u in staat om grotere afstanden en meer hoogtemeters te maken. Ideaal als u graag lange dagtochten maakt of met uw e-bike op vakantie wilt! Net als de PowerTube 625 is ook de PowerTube 750 fraai in het frame geïntegreerd. De 20% extra accucapaciteit heeft er helaas wel voor gezorgd dat de PowerTube 750 bijna acht centimeter langer is. Daardoor is de PowerTube 750 bij bepaalde fietsfabrikanten niet te combineren met een framemaat S.

Standaard 4 Ah oplader

Bosch levert het Bosch eBike Smart System 3 standaard met een nieuw ontwikkelde 4 Ah oplader. De oplader is uitgebreid getest en kenmerkt zich naast een mooi design ook door een uitstekend laadvermogen. In circa twee uur laadt u de PowerTube 750 al voor 50% op, zodat u snel weer verder kunt fietsen. Voor een volledige lading heeft deze lader nog altijd slechts zes uur nodig. De nieuwe oplader is speciaal voor de PowerTube 750 ontwikkeld; helaas passen er dus geen andere Bosch-opladers op deze batterij.

Kom voor een uitgebreide proefrit met BES3 naar E-bike Outdoor

De verwachtingen van het nieuwe Bosch eBike Smart System 3 zijn hoog. Daarom heeft E-bike Outdoor alvast veel elektrische mountainbikes van verschillende merken met dit nieuwe systeem besteld. De meeste elektrische mountainbikes met het nieuwe BES3-systeem zijn full-suspension varianten, maar er zal ook een aantal hardtail uitvoeringen komen. Over levertijden is momenteel nog niets bekend, maar wanneer u tijdig bestelt, garanderen wij u dat u een e-bike met BES3 krijgt. Neem voor advies, een uitgebreide proefrit of meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op of bezoek onze showroom in Nunspeet.