Haibike Bosch Performance cx gen 4
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Nieuw! Bosch Performance CX generatie 4


17 aug 2019

Dit jaar viert Bosch E-bike zijn 10 jarig bestaan met de introductie van de nieuwe Bosch Performance CX gen4 motor. Onder de slogan “Kleiner! Lichter! Beter!” heeft Bosch een compleet nieuw systeem gepresenteerd met een ander design, gekoppeld aan de nieuwe 625Wh intube batterij. Natuurlijk werkt dit systeem ook met het al in 2018 gepresenteerde Kiox display, maar ook met de vernieuwde Cobi Smartphone Hub.

Speciaal ontwikkeld voor de elektrische mountainbike.

Voor de E-Mtb liefhebber was het lang wachten op de nieuwe Bosch Performance CX motor, dus werd er het afgelopen jaar al volop gespeculeerd wat de nieuwe versie van de middenmotor zou brengen. De compleet nieuwe versie van de CX motor heeft een ander design in een lichtgewicht behuizing van magnesium waardoor het totaalgewicht van de motor onder de 3 kg uitkomt. Ten opzichte van de vorige Performance CX motor is dit een gewichtsbesparing van maar liefst 25%. Met een maximale torque van 75 Newton is de kracht van de ondersteuning zoals we gewend zijn van Bosch. Doordat er nu gebruik wordt gemaakt van een andere aandrijving is de integratie van de motor aanzienlijk verbeterd. Dit in combinatie met een groter kettingblad maakt de nieuwe Performance CX gen.4 ideaal voor de sportieve elektrische mountainbike. Nu kunnen fabrikanten dan ook gebruik maken van een korte kettinglijn en sportieve geometrie wat de rijeigenschappen van uw e-mtb aanzienlijk verbeterd.

Volgens Claus Fleischer, Managing Director van Bosch eBike Systems, is het op dit moment tijd voor de volgende stap in het elektrische mountainbike segment. Volgens hem biedt de nieuwe Bosch Performance CX het ultieme Uphill Flow gevoel waardoor Bosch de eerste keuze zal blijven voor de sportieve e-mountainbiker

Nieuwe PowerTube 625Wh e-bike accu van Bosch.

De nieuwe PowerTube 625 heeft zoals zijn naam al weergeeft een capaciteit van 625watt, waardoor deze een grotere reikwijdte kan garanderen onder de meest extreme, bergachtige omstandigheden. De compacte afmeting (416mm x 84mm x 65mm) in combinatie met het gewicht van slechts 3,5kg zorgen ervoor dat de powertube mooi in het frame te integreren is. De nieuwe accu is binnen 1,5 uur tot 50% opgeladen en het duurt ongeveer 3,5 uur totdat deze volledig vol is. Natuurlijk kan de PowerTube 625 van Bosch ook in combinatie met een andere Bosch batterij gebruikt worden door het vertrouwde Dual Battery systeem, waarbij de accu’s gelijkmatig ontladen worden. Hierdoor kunt u de E-bike maximaal upgraden tot 1250wh accu ondersteuning. In meeste gevallen zal er een extra 500watt batterij op het frame geplaatst worden zodat u kunt vertrouwen op 1125wh batterij aan capaciteit. Het plaatsten van een extra batterij op het frame is bij onze merken zoals Haibike en Focus Bikes mogelijk en kunt u uiteraard door ons laten uitvoeren.

Meer Performance motoren van Bosch.

Ook is er voor 2020 een nieuwe speedbike versie van de Bosch Performance CX met een topsnelheid van 45km/h. Deze Performance CX is in tegenstelling tot de standaard versie geen 250watt, maar 350watt e-bike middenmotor. Naast de vorig jaar gepresenteerde Active Line van Bosch E-bike is er nu ook een nieuwe Performance Cruise variant die het gat moet opvullen tussen de Active en de Performance CX motor. De Performance Cruise variant is iets minder sterk dan de Performance CX, maar wel uitermate geschikt voor de sportieve rijder van bijvoorbeeld een Hardtail elektrische mountainbike of E-gravelbike. Tot slot is er ook nog een E-cargo Performance motor variant deze is speciaal ontwikkeld voor de zware bezorg- en bakfietsen. De speciale cargo middenmotor levert 75nm wat vergelijkbaar is met alle huidige Bosch performance CX motoren.

Wilt u de nieuwe Bosch Performance CX generatie 4 zelf ervaren? Kom deze dan vanaf nu (september 2019) testen bij E-Bike outdoor in Nunspeet. Neem even contact op zodat wij de juiste fiets voor u kunnen reserveren.