focus elektrische racefiets raven2_Tekengebied 1
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Focus Paralane2 elektrische racefiets, de nieuwe generatie!


13 jun 2018

De Focus Paralane2, de innovatieve hoogwaardige elektrische racefiets. In 2016 lanceerde Focus bikes "Project Y" waarmee de elektrische racefiets op de kaart werd gezet. Dit omdat de e-racefiets van Focus er niet alleen uitziet als een normale racefiets maar ook de rijeigenschappen heeft die daarbij horen. Voor Focus was alleen het beste goed genoeg, daarom heeft het een lange tijd geduurd voordat de elektrische racefiets voor de consument op de markt kwam. Focus Bikes wilde niets aan het toeval overlaten en heeft de laatste 2 jaar veel tijd in de ontwikkeling en kwaliteit geïnvesteerd. Dit heeft tot het resultaat geleidt dat de Paralane2 de beste en meest natuurlijke elektrische racefiets is die er op de markt verkrijgbaar is.

Focus en Fazua Evation

Afgelopen maand werd de Focus Paralane2 op Sea Otter Europe aan de pers en het publiek gepresenteerd. De Paralane2 is uitgerust met een Fazua Evation drive-unit, welke een vermogen heeft van maximaal 400watt en een kracht van 60nm levert. Dit zijn bescheiden getallen in vergelijking met bijvoorbeeld een elektrische mountainbike van Focus. Het idee achter de elektrische racefiets van Focus is echter om de rijder ondersteuning te geven waar het nodig is, bijvoorbeeld bij een zware beklimming, in plaats van een constante krachtige ondersteuning zoals bij een normale E-bike.

Lichtgewicht elektrische racefiets

Veel van de onderdelen van de Paralane2 zijn speciaal geselecteerd om het gewicht van deze elektrische racefiets zo laag mogelijk te houden. In combinatie met het lichte carbonframe en een haast onzichtbare motor en accu ziet de Focus Paralane2 er niet alleen uit als een normale racefiets maar heeft deze fiets ook de rijeigenschappen die een renner verwacht.

Elektrische racefietsen Focus Paralane2 voor 2019

De Paralane2 is in de maten Small, Medium, Large en Extra Large verkrijgbaar en word in 4 verschillende uitvoeringen aangeboden. De prijs start bij € 5.199,- voor de Focus Paralane2 9.6 en loopt op tot het bedrag van € 10.499,-euro voor het topmodel de Paralane2 9.9. De Paralane2 modellen worden standaard uitgerust met een Shimano Ultegra DI2 cranckset, een Focus Paralane2 specifieke voorvork en een Prologo Kappa Evo zadel. Alle modellen zijn uiteraard voorzien van hydraulische schijfremmen, gecombineerd met DT Swiss wielen en Continental banden. Kortom Focus gaat met de elektrische Paralane racefiets voor innovatie gecombineerd met de beste componenten.

E-bike Outdoor.nl en elektrische racefietsen van Focus

Wij zijn het officiële test center voor Focus Bikes in Nederland. Uiteraard kunt u bij ons diverse elektrische modellen van Focus testen. Tevens bestaat er de mogelijkheid om één of meerdere elektrische mountainbikes van Focus te huren voor een dagrit of een langere periode. Zodra het mogelijk is zal ook de Focus Paralane2 bij ons te zien en te testen zijn. E-bike Outdoor is ook Fazua servicepartner, dus mocht u problemen hebben met een Fazua motor of heeft uw drive unit een software update nodig? Maak een afspraak of kom naar onze showroom in Nunspeet.