Fazua Black pepper software update
Blue diagonal Blue diagonal
Yellow cropline

Fazua Black Pepper software voor elektrische sportfiets vanaf nu verkrijgbaar bij E-bike Outdoor


28 apr 2020

Met de nieuwe Fazua Black Pepper software voelt uw elektrische sportfiets nog beter aan. Bovendien zorgt de Black Pepper software dat u de batterijcapaciteit van uw Fazua Evation-motor zuiniger en efficiënter kunt gebruiken. Vanaf heden is de Black Pepper software van Fazua voor uw elektrische sportfiets verkrijgbaar bij E-bike Outdoor. We vertellen u er alles over!

Welke voordelen biedt de nieuwe Black Pepper software voor uw Fazua e-bike?

De software-update voor de Evation-motor is ontwikkeld om het rijgedrag van uw sportieve elektrische fiets nóg natuurlijker te maken. Om tot dit resultaat te komen, zijn de data van het Fazua-systeem en de menselijke inspanning zorgvuldig geanalyseerd. Dit heeft geleid tot significante verbeteringen, waar u tijdens het fietsen op uw e-mtb of elektrische sportfiets van profiteert

 • Hoger cadansbereik
 • Verbeterde startreactie
 • Verbeterde rijeigenschappen
 • Grotere actieradius

Hoger cadansbereik

Het cadansbereik van de Fazua Evation-motor is met de Black Pepper software-update aanzienlijk verbeterd. Zelfs bij een hogere cadans van de berijder biedt de motor meer ondersteuning. Ongeacht of je met een trapfrequentie van 60 omwentelingen per minuut een steile MTB-klim op rijdt of met 100 omwentelingen per minuut met je elektrische racefiets op een vlakke weg rijdt: de motor geeft in beide gevallen evenveel ondersteuning. Enkele highlights en specificaties van de motor:

 • Maximaal motorkoppel: 55 Nm
 • Maximale kracht: 300 Watt (mechanisch) / 450 Watt (elektrisch); de basisinstelling is 250 Watt mechanisch

De meest efficiënte opbrengst van de motor ligt in het bereik van de crank van 55 tot 125
omwentelingen per minuut

Verbeterde startreactie

Ook de startreactie van de Fazua Evation-motor is voelbaar verbeterd. Al bij de eerste druk op de pedalen geeft de motor onmiddellijk ondersteuning. De mate van ondersteuning is afhankelijk van de gekozen modus. Het systeem kent drie verschillende rijmodi

 • Breeze: subtiele ondersteuning (100 Wh) voor een rustige acceleratie
 • River: sterke ondersteuning (maximaal 210 Wh) voor een soepele acceleratie
 • Rocket: maximale ondersteuning voor een krachtige acceleratie

Verbeterde rijeigenschappen

Naast het hogere cadansbereik en de verbeterde startrespons zijn ook de rijeigenschappen geoptimaliseerd. Afhankelijk van de gekozen rijmodus (Breeze, River of Rocket) levert de Fazua Evation-motor met de nieuwe Black Pepper software bescheiden tot zeer krachtige ondersteuning. De manier waarop deze ondersteuning wordt geleverd, is bij de ontwikkeling van de software-update nóg verfijnder afgestemd op uw rijstijl. Zo biedt de nieuwe Black Pepper software nog meer fietsplezier!

Grotere actieradius

Op de reikwijdte van een sportieve e-bike zijn diverse factoren van invloed. Naast de mate van ondersteuning zijn dat ook zaken als rijstijl, banden, gewicht, weersomstandigheden en ondergrond. Een goede indruk van de prestaties die met de Black Pepper software per rijmodus mogelijk zijn onder ideale omstandigheden:

 • Op een wegparcours is in de Breeze-modus een actieradius van 120 km haalbaar
 • Op een snel wegparcours met 1.400 hoogtemeters is in de River-modus een actieradius van 75 km haalbaar (op een gevarieerd MTB-parcours met 600 hoogtemeters bedraagt de actieradius nog altijd 50 km)
 • Op een vlakke weg is in de sterkste Rocket-modus een actieradius van 30 km haalbaar

Ontdek de Black Pepper software zelf en kom langs voor een testrit

Bent u benieuwd naar de prestaties van uw e-bike met de Black Pepper software? Kom langs voor een testrit of om de Fazua Black Pepper software door E-bike Outdoor op uw fiets te laten installeren. De Fazua Evation-motor is verkrijgbaar op onderstaande fietsen van E-bike Outdoor: